Recept - Predjelo, Glavno jelo

Krem juha od brokule i tikvice s Podravcem

Ukusna kremasta juha od brokule i tikvice odlično je rješenje za svakodnevne obroke. Naša je obogaćena kremastim vrhnjem za kuhanje i sirom koji je čini posebno finom!

Sastojci

  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 1
    poriluk, narezan na kolutiće
  • 1 režanj
    češnjaka, sitno nasjeckan
  • 1
    srednja tikvica, narezana na kockice
  • 500 g
    očišćene i narezane brokule
  • 1/2 žličice
    suhog bosiljka
  • 700 ml
    pilećeg temeljca
  • 1/2 žličice
    soli
  • Na vrh noža
    papra
  • 100 g
    Sirela Podravca, naribanog
  • 100 ml
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • Za posluživanje
    tostirane kockice kruha i ribani Podravec

  • U loncu zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa na njemu pirjajte poriluk. Kad omekša, dodajte češnjak i nastavite kratko pirjati dok češnjak ne zamiriše.

  • Dodajte tikvicu, brokulu i bosiljak, dobro promiješajte pa prelijte sve pilećim temeljcem.

  • Dodajte sol, smanjite vatru i krčkajte u polupokrivenoj posudi dok povrće potpuno ne omekša.

  • Nekoliko cvjetova kuhane brokule izvadite iz juhe i sačuvajte za posluživanje.

  • Ostatak juhe izmiksajte štapnim mikserom u glatku kremu.

  • Dodajte naribani sir i vrhnje za kuhanje, kuhajte sve još nekoliko minuta da se sir otopi.

  • Maknite s vatre, doradite okus svježe mljevenim paprom i odmah poslužite uz sačuvane cvjetove brokule, još naribanog sira i kockice kruha.