VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Krem juha od brokule i tikvice s Podravcem
Ukusna kremasta juha od brokule i tikvice odlično je rješenje za svakodnevne obroke. Naša je obogaćena kremastim vrhnjem za kuhanje i sirom koji je čini posebno finom!
Sastojci
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1
poriluk, narezan na kolutiće
-
1 režanj
češnjaka, sitno nasjeckan
-
1
srednja tikvica, narezana na kockice
-
500 g
očišćene i narezane brokule
-
1/2 žličice
suhog bosiljka
-
700 ml
pilećeg temeljca
-
1/2 žličice
soli
-
Na vrh noža
papra
-
100 g
Sirela Podravca, naribanog
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
Za posluživanje
tostirane kockice kruha i ribani Podravec
-
U loncu zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa na njemu pirjajte poriluk. Kad omekša, dodajte češnjak i nastavite kratko pirjati dok češnjak ne zamiriše.
-
Dodajte tikvicu, brokulu i bosiljak, dobro promiješajte pa prelijte sve pilećim temeljcem.
-
Dodajte sol, smanjite vatru i krčkajte u polupokrivenoj posudi dok povrće potpuno ne omekša.
-
Nekoliko cvjetova kuhane brokule izvadite iz juhe i sačuvajte za posluživanje.
-
Ostatak juhe izmiksajte štapnim mikserom u glatku kremu.
-
Dodajte naribani sir i vrhnje za kuhanje, kuhajte sve još nekoliko minuta da se sir otopi.
-
Maknite s vatre, doradite okus svježe mljevenim paprom i odmah poslužite uz sačuvane cvjetove brokule, još naribanog sira i kockice kruha.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više