VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Krekeri od sira i chutney od krušaka
Grand Oval Delikates sir odlično se sljubljuje s voćem, posebno s kruškama. Upravo tako smo ga sparili u ovoj ukusnoj kombinaciji. Sir smo dodali hrskavim krekerima, a kruške ukuhali u pikantni chutney.
Sastojci
Za krekere
-
200 g
glatkog brašna
-
1/2 žličice
soli
-
1/2 žličice
svježe mljevenog papra
-
200g
Grand Oval Delikates sira, fino naribanog
-
125 g
Dukat maslaca
Za chutney
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1 glavica
ljubičastog luka, nasjeckana
-
500 g
krušaka, narezanih na kockice
-
20 g
grožđica
-
80 g
smeđeg šećera
-
120 ml
jabučnog octa
-
2-3
peperončina
-
1 žličica
kumina u prahu
-
1žličica
cimet u prahu
-
1/2 žličice
đumbira u prahu
-
1
zvjezdasti anis
-
1/2 žličice
soli
-
200 - 300 ml
vode
-
Za krekere:
U zdjeli pomiješajte brašno, sol i svježe mljeveni papar.
Dodajte naribani sir pa još jednom sve dobro promiješajte.
Na kraju dodajte maslac narezan na listiće pa ga prstima utrljajte u mješavinu brašna i sira kako bi dobili mrvičastu smjesu.
Prebacite smjesu na radnu plohu pa rukama umijesite glatko tijesto.
Tijesto formirajte u disk, omotajte ga prozirnom folijom i odložite u hladnjak na sat vremena.
Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte između dva lista papira za pečenje.
Razvaljano tijesto narežite na krekere pravokutnog oblika ili kako želite.
Složite krekere na lim obložen papirom za pečenje, nabodite ih čačkalicom kako se u pečenju ne bi napuhali pa u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pecite 15 minuta ili dok se lagano ne zarumene.
Pečene krekere izvadite na rešetku i ostavite da se ohlade. -
Za chutney od krušaka:
U loncu zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa na njemu prepržite narezani luk. Luk pržite dok se ne karamelizira i omekša, 3 – 4 minute.
Dodajte nasjeckani češnjak i kruške, sve dobro promiješajte i nastavite pržiti još 2 – 3 minute.
Dodajte smeđi šećer, jabučni ocat, peperončine, kumin, cimet, đumbir, zvjezdasti anis i sol.
Dobro sve promiješajte, smanjite vatru i ostavite da se lagano krčka oko 40 minuta ili dok ne postane konzistencije džema. Tijekom kuhanja povremeno sve promiješajte i po potrebi podlijevate vodom kako ne bi zagorjelo.
Kuhani chutney prebacite u steriliziranu teglicu, zatvorite ga i ostavite da se hladi. Ohlađeni čuvajte na suhom i tamnom mjestu do mjesec dana.
Poslužite ga uz krekere, plate s narescima ili mesna jela s roštilja.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više