VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Mascarpone se najčešće koristi u slatkim jelima i kremama.
Sastojci
-
1 list
svježeg lisnatog tijesta
-
2
tikvice (po jedna zelena i žuta)
-
2
veće mrkve
-
po želji
soli, papra
-
1
jaje
-
150g
Galbani Mascarponea
-
30g
Sirela Ribanca
Međutim odlično se uklopio uz nježno povrće u omotaču od hrskavog tijesta. Ovo lagano povrtno jelo poslužite kad želite impresionirati goste.
KULINARSKI SAVJET: Između trakica povrća možete složiti i trakice kuhane šunke ili dimljenog lososa.
-
Povrće oprati pa gulilicom izrezati tanke trakice, posolite tako da tikvice puste višak tekućine. Povrće naizmjence slažite u spiralu pažljivo da se ne odmota.
-
Lisnato tijesto izrezati u oblik kružnice, staviti u kalup s odvojivim dnom tako da se diže uz rubove pa izbocakati vilicom i stavit u pećnicu na 200 °C i ostaviti 5 minuta.
-
Galbani Mascarpone izmiješati s jajetom, posoliti i popapriti; po želji i dodati Ribanc.
-
Na tijesto uliti smjesu s mascarponeom.Na smjesu lagano položiti spiralu od povrća pa stavit u pećnicu na 180 °C i peći 25-30 minuta.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više