VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Mascarpone se najčešće koristi u slatkim jelima i kremama.
Sastojci
-
1 list
svježeg lisnatog tijesta
-
2
tikvice (po jedna zelena i žuta)
-
2
veće mrkve
-
po želji
soli, papra
-
1
jaje
-
150g
Galbani Mascarponea
-
30g
Sirela Ribanca
Međutim odlično se uklopio uz nježno povrće u omotaču od hrskavog tijesta. Ovo lagano povrtno jelo poslužite kad želite impresionirati goste.
KULINARSKI SAVJET: Između trakica povrća možete složiti i trakice kuhane šunke ili dimljenog lososa.
-
Povrće oprati pa gulilicom izrezati tanke trakice, posolite tako da tikvice puste višak tekućine. Povrće naizmjence slažite u spiralu pažljivo da se ne odmota.
-
Lisnato tijesto izrezati u oblik kružnice, staviti u kalup s odvojivim dnom tako da se diže uz rubove pa izbocakati vilicom i stavit u pećnicu na 200 °C i ostaviti 5 minuta.
-
Galbani Mascarpone izmiješati s jajetom, posoliti i popapriti; po želji i dodati Ribanc.
-
Na tijesto uliti smjesu s mascarponeom.Na smjesu lagano položiti spiralu od povrća pa stavit u pećnicu na 180 °C i peći 25-30 minuta.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više