Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Košarica s povrćem i Galbani Mascarponeom

Mascarpone se najčešće koristi u slatkim jelima  i kremama.

Sastojci

  • 1 list
    svježeg lisnatog tijesta
  • 2
    tikvice (po jedna zelena i žuta)
  • 2
    veće mrkve
  • po želji
    soli, papra
  • 1
    jaje
  • 150g
    Galbani Mascarponea
  • 30g
    Sirela Ribanca

Međutim odlično se uklopio uz nježno povrće u omotaču od hrskavog tijesta.  Ovo lagano povrtno jelo poslužite kad želite impresionirati goste.

KULINARSKI SAVJET: Između trakica povrća možete složiti i trakice kuhane šunke ili dimljenog lososa.

  • Povrće oprati pa gulilicom izrezati tanke trakice, posolite tako da tikvice puste višak tekućine. Povrće naizmjence slažite u spiralu pažljivo da se ne odmota.

  • Lisnato tijesto izrezati u oblik kružnice, staviti u kalup s odvojivim dnom tako da se diže uz rubove pa izbocakati vilicom i stavit u pećnicu na 200 °C i ostaviti 5 minuta.

  • Galbani Mascarpone izmiješati s jajetom, posoliti i popapriti; po želji i dodati Ribanc.

  • Na tijesto uliti smjesu s mascarponeom.Na smjesu lagano položiti spiralu od povrća pa stavit u pećnicu na 180 °C i peći 25-30 minuta.

Recept: Ave Dulcis