VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Mascarpone se najčešće koristi u slatkim jelima i kremama.
Sastojci
-
1 list
svježeg lisnatog tijesta
-
2
tikvice (po jedna zelena i žuta)
-
2
veće mrkve
-
po želji
soli, papra
-
1
jaje
-
150g
Galbani Mascarponea
-
30g
Sirela Ribanca
Međutim odlično se uklopio uz nježno povrće u omotaču od hrskavog tijesta. Ovo lagano povrtno jelo poslužite kad želite impresionirati goste.
KULINARSKI SAVJET: Između trakica povrća možete složiti i trakice kuhane šunke ili dimljenog lososa.
-
Povrće oprati pa gulilicom izrezati tanke trakice, posolite tako da tikvice puste višak tekućine. Povrće naizmjence slažite u spiralu pažljivo da se ne odmota.
-
Lisnato tijesto izrezati u oblik kružnice, staviti u kalup s odvojivim dnom tako da se diže uz rubove pa izbocakati vilicom i stavit u pećnicu na 200 °C i ostaviti 5 minuta.
-
Galbani Mascarpone izmiješati s jajetom, posoliti i popapriti; po želji i dodati Ribanc.
-
Na tijesto uliti smjesu s mascarponeom.Na smjesu lagano položiti spiralu od povrća pa stavit u pećnicu na 180 °C i peći 25-30 minuta.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više