VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Sastojci
-
3
jaja
-
Prstohvat
soli
-
220 g
President Zagrebačkog sira bez laktoze
-
70 g
kokosovog šećera ili drugog sladila po izboru
-
2 žlice
gustina
-
1/2 mahune
vanilije, ostrugane
-
1 žličica
ekstrakta naranče ili korica naranče
-
200 g
trešanja, očišćenih od koštica
-
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
-
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih mikserom izradite u čvrsti snijeg.
-
U drugoj zdjeli pomiješajte žumanjke, sir, kokosov šećer, gustin, vaniliju i ekstrakt naranče.
-
Sve dobro izmiješajte kako bi postalo kremasto.
-
U smjesu od sira i žumanjaka umiješajte snijeg od bjelanjaka, u dva-tri navrata. Nježno ih sjedinite kako biste sačuvali što više zraka.
-
Dobivenu smjesu prebacite u manji pravokutni kalup koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Po vrhu smjese rasporedite trešnje pa pecite sve u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva s ventilacijom, oko 30 minuta.
-
Pečeni kolač u kalupu ostavite da se ohladi do sobne temperature pa ga narežite i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više