VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kultna juha od luka još je jedan od vrhunskih klasika francuske kuhinje. Divne teksture, kremasta, ali i hrskava, okusima bogata i moćna ova je juha tako zasitna da nam može poslužiti i kao glavno jelo.
Sastojci
-
600 g
luka
-
50 g
Dukat maslaca
-
grančica
timijana
-
list
lovora
-
2 češnja
češnjaka
-
1 žlica
brašna
-
po želji
sol i papar
-
150 ml
bijelog vina
-
1 l
goveđeg temeljca
-
nekoliko
kriški bageta
-
150 g
President ementalera
-
U većoj posudi otopite Dukat maslac, dodajte vrlo tanko narezani luk i na umjerenoj vatri pržite dok luk ne omekša i lagano se karamelizira, oko 20 minuta. Kada luk dobije lijepu zlatnosmeđu boju dodajte jedan nasjeckani češanj češnjaka i grančicu timijana pa ulijte vino, dobro promiješajte i kuhajte još 5 minuta. Kada alkohol ishlapi dodajte brašno, promiješajte i nakon minutu-dvije dodajte goveđi temeljac, lovorov list, sol i svježe mljeveni papar. Kuhajte juhu još 20-ak minuta.
-
Dok se juha kuha, zagrijte pećnicu na 200 °C. Baget narežite na kriške, svaku namažite Dukat maslacem s obje stane i stavite u pećnicu. Pecite dok kruh ne dobije lijepu boju i postane hrskav. Izvadite iz pećnice i natrljajte češnjakom s obje strane.
-
Juhu rasporedite u vatrostalne zdjelice, na vrh stavite tostirani kruh i pospite naribanim President ementalerom.
-
Stavite juhu u pećnicu i pecite kratko na grill programu, dok se sir ne rastopi.
-
Odmah poslužite.
Recept: Cookam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više