VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kultna juha od luka još je jedan od vrhunskih klasika francuske kuhinje. Divne teksture, kremasta, ali i hrskava, okusima bogata i moćna ova je juha tako zasitna da nam može poslužiti i kao glavno jelo.
Sastojci
-
600 g
luka
-
50 g
Dukat maslaca
-
grančica
timijana
-
list
lovora
-
2 češnja
češnjaka
-
1 žlica
brašna
-
po želji
sol i papar
-
150 ml
bijelog vina
-
1 l
goveđeg temeljca
-
nekoliko
kriški bageta
-
150 g
President ementalera
-
U većoj posudi otopite Dukat maslac, dodajte vrlo tanko narezani luk i na umjerenoj vatri pržite dok luk ne omekša i lagano se karamelizira, oko 20 minuta. Kada luk dobije lijepu zlatnosmeđu boju dodajte jedan nasjeckani češanj češnjaka i grančicu timijana pa ulijte vino, dobro promiješajte i kuhajte još 5 minuta. Kada alkohol ishlapi dodajte brašno, promiješajte i nakon minutu-dvije dodajte goveđi temeljac, lovorov list, sol i svježe mljeveni papar. Kuhajte juhu još 20-ak minuta.
-
Dok se juha kuha, zagrijte pećnicu na 200 °C. Baget narežite na kriške, svaku namažite Dukat maslacem s obje stane i stavite u pećnicu. Pecite dok kruh ne dobije lijepu boju i postane hrskav. Izvadite iz pećnice i natrljajte češnjakom s obje strane.
-
Juhu rasporedite u vatrostalne zdjelice, na vrh stavite tostirani kruh i pospite naribanim President ementalerom.
-
Stavite juhu u pećnicu i pecite kratko na grill programu, dok se sir ne rastopi.
-
Odmah poslužite.
Recept: Cookam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pačja prsa u umaku od naranče i zimska salata sa Salakisom
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Saznaj više -
Recept
Tart s kremom od naranče i kardamoma
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Saznaj više -
Recept
Pečene jabuke s Dukatosom
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Saznaj više -
Recept
Starinska pita od jabuka
Reska i mirisna jabuka najbolje dolazi do izražaja u nježnom prhkom tijestu. S klasikom ne možete pogriješiti, pogotovo kad miriše na djetinjstvo.
Saznaj više