VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Kultna juha od luka još je jedan od vrhunskih klasika francuske kuhinje. Divne teksture, kremasta, ali i hrskava, okusima bogata i moćna ova je juha tako zasitna da nam može poslužiti i kao glavno jelo.
Sastojci
-
600 g
luka
-
50 g
Dukat maslaca
-
grančica
timijana
-
list
lovora
-
2 češnja
češnjaka
-
1 žlica
brašna
-
po želji
sol i papar
-
150 ml
bijelog vina
-
1 l
goveđeg temeljca
-
nekoliko
kriški bageta
-
150 g
President ementalera
-
U većoj posudi otopite Dukat maslac, dodajte vrlo tanko narezani luk i na umjerenoj vatri pržite dok luk ne omekša i lagano se karamelizira, oko 20 minuta. Kada luk dobije lijepu zlatnosmeđu boju dodajte jedan nasjeckani češanj češnjaka i grančicu timijana pa ulijte vino, dobro promiješajte i kuhajte još 5 minuta. Kada alkohol ishlapi dodajte brašno, promiješajte i nakon minutu-dvije dodajte goveđi temeljac, lovorov list, sol i svježe mljeveni papar. Kuhajte juhu još 20-ak minuta.
-
Dok se juha kuha, zagrijte pećnicu na 200 °C. Baget narežite na kriške, svaku namažite Dukat maslacem s obje stane i stavite u pećnicu. Pecite dok kruh ne dobije lijepu boju i postane hrskav. Izvadite iz pećnice i natrljajte češnjakom s obje strane.
-
Juhu rasporedite u vatrostalne zdjelice, na vrh stavite tostirani kruh i pospite naribanim President ementalerom.
-
Stavite juhu u pećnicu i pecite kratko na grill programu, dok se sir ne rastopi.
-
Odmah poslužite.
Recept: Cookam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više