VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Kiflice s kajmakom
Mladi kajmak svojom nježnom i kremastom teksturom odlično nadopunjuje razna jela, od mesa s roštilja do umaka i namaza. No u ovom se receptu našao u pomalo neočekivanoj ulozi - njime smo nadjenuli kiflice. Osim toga, malo smo kajmaka dodali i u tijesto, zbog čega su postale neodoljivo mekane i ukusne.
Sastojci
Za tijesto
-
400 g
brašna za dizana tijesta
-
1 žličica
soli
-
1 žlica
šećera
-
1 vrećica
instant suhog kvasca
-
300 ml
Dukat mlijeka
-
30 g
President mladog kajmaka
Za nadjev i premazivanje
-
100 g
President mladog kajmaka
-
1
žumanjak
-
2 žlice
Dukat mlijeka
-
Po želji
sezam ili druge sjemenke
-
U zdjeli samostojećeg miksera pomiješajte brašno sa soli i šećerom, a zatim umiješajte i suhi kvasac.
Dodajte mlijeko pa uz pomoć nastavka za tijesto umijesite glatko tijesto. Ako nemate samostojeći mikser, tijesto možete zamijesiti i ručno. -
Kad se tijesto poveže u glatku i kompaktnu smjesu, dodajte kajmak i nastavite mijesiti još desetak minuta ili dok se ne počne odvajati od stijenki zdjele.
-
Prebacite tijesto na radnu površinu, oblikujte ga u kuglu, prebacite u čistu zdjelu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom mjestu da se udvostruči, oko sat vremena.
-
Udvostručeno tijesto ponovno prebacite na radnu površinu, kratko ga premijesite pa podijelite na dva jednaka dijela.
-
Svaki dio razvaljajte valjkom za tijesto na tanki krug promjera oko 30 cm.
-
Oštrim nožem krug razrežite na 8 jednakih trokuta.
-
Svaki nadjenite žličicom kajmaka pa zarolajte u kiflicu.
-
Ponovite isti postupak i s drugim komadom tijesta.
-
Kiflice složite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite da se dižu još tridesetak minuta.
-
Dok se kiflice podižu, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva uz ventilaciju.
-
Pripremite i premaz za kiflice tako da u zdjelici dobro umutite žumanjak i mlijeko.
-
Podignute kiflice premažite umućenim žumanjkom s mlijekom, posipajte ih sezamom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
-
Pečene izvadite na rešetku i ostavite da se malo ohlade.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više