VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Kiflice s kajmakom
Mladi kajmak svojom nježnom i kremastom teksturom odlično nadopunjuje razna jela, od mesa s roštilja do umaka i namaza. No u ovom se receptu našao u pomalo neočekivanoj ulozi - njime smo nadjenuli kiflice. Osim toga, malo smo kajmaka dodali i u tijesto, zbog čega su postale neodoljivo mekane i ukusne.
Sastojci
Za tijesto
-
400 g
brašna za dizana tijesta
-
1 žličica
soli
-
1 žlica
šećera
-
1 vrećica
instant suhog kvasca
-
300 ml
Dukat mlijeka
-
30 g
President mladog kajmaka
Za nadjev i premazivanje
-
100 g
President mladog kajmaka
-
1
žumanjak
-
2 žlice
Dukat mlijeka
-
Po želji
sezam ili druge sjemenke
-
U zdjeli samostojećeg miksera pomiješajte brašno sa soli i šećerom, a zatim umiješajte i suhi kvasac.
Dodajte mlijeko pa uz pomoć nastavka za tijesto umijesite glatko tijesto. Ako nemate samostojeći mikser, tijesto možete zamijesiti i ručno. -
Kad se tijesto poveže u glatku i kompaktnu smjesu, dodajte kajmak i nastavite mijesiti još desetak minuta ili dok se ne počne odvajati od stijenki zdjele.
-
Prebacite tijesto na radnu površinu, oblikujte ga u kuglu, prebacite u čistu zdjelu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom mjestu da se udvostruči, oko sat vremena.
-
Udvostručeno tijesto ponovno prebacite na radnu površinu, kratko ga premijesite pa podijelite na dva jednaka dijela.
-
Svaki dio razvaljajte valjkom za tijesto na tanki krug promjera oko 30 cm.
-
Oštrim nožem krug razrežite na 8 jednakih trokuta.
-
Svaki nadjenite žličicom kajmaka pa zarolajte u kiflicu.
-
Ponovite isti postupak i s drugim komadom tijesta.
-
Kiflice složite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite da se dižu još tridesetak minuta.
-
Dok se kiflice podižu, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva uz ventilaciju.
-
Pripremite i premaz za kiflice tako da u zdjelici dobro umutite žumanjak i mlijeko.
-
Podignute kiflice premažite umućenim žumanjkom s mlijekom, posipajte ih sezamom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
-
Pečene izvadite na rešetku i ostavite da se malo ohlade.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više