VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Kiflice s kajmakom
Mladi kajmak svojom nježnom i kremastom teksturom odlično nadopunjuje razna jela, od mesa s roštilja do umaka i namaza. No u ovom se receptu našao u pomalo neočekivanoj ulozi - njime smo nadjenuli kiflice. Osim toga, malo smo kajmaka dodali i u tijesto, zbog čega su postale neodoljivo mekane i ukusne.
Sastojci
Za tijesto
-
400 g
brašna za dizana tijesta
-
1 žličica
soli
-
1 žlica
šećera
-
1 vrećica
instant suhog kvasca
-
300 ml
Dukat mlijeka
-
30 g
President mladog kajmaka
Za nadjev i premazivanje
-
100 g
President mladog kajmaka
-
1
žumanjak
-
2 žlice
Dukat mlijeka
-
Po želji
sezam ili druge sjemenke
-
U zdjeli samostojećeg miksera pomiješajte brašno sa soli i šećerom, a zatim umiješajte i suhi kvasac.
Dodajte mlijeko pa uz pomoć nastavka za tijesto umijesite glatko tijesto. Ako nemate samostojeći mikser, tijesto možete zamijesiti i ručno. -
Kad se tijesto poveže u glatku i kompaktnu smjesu, dodajte kajmak i nastavite mijesiti još desetak minuta ili dok se ne počne odvajati od stijenki zdjele.
-
Prebacite tijesto na radnu površinu, oblikujte ga u kuglu, prebacite u čistu zdjelu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom mjestu da se udvostruči, oko sat vremena.
-
Udvostručeno tijesto ponovno prebacite na radnu površinu, kratko ga premijesite pa podijelite na dva jednaka dijela.
-
Svaki dio razvaljajte valjkom za tijesto na tanki krug promjera oko 30 cm.
-
Oštrim nožem krug razrežite na 8 jednakih trokuta.
-
Svaki nadjenite žličicom kajmaka pa zarolajte u kiflicu.
-
Ponovite isti postupak i s drugim komadom tijesta.
-
Kiflice složite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite da se dižu još tridesetak minuta.
-
Dok se kiflice podižu, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva uz ventilaciju.
-
Pripremite i premaz za kiflice tako da u zdjelici dobro umutite žumanjak i mlijeko.
-
Podignute kiflice premažite umućenim žumanjkom s mlijekom, posipajte ih sezamom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
-
Pečene izvadite na rešetku i ostavite da se malo ohlade.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više