VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Sastojci
Za tijesto
-
330 g
namjenskog brašna za dizana tijesta
-
1 žličica
šećera
-
1 žličica
soli
-
2 žličice
suhog instant-kvasca
-
200 ml
Dukat mlijeka
-
45 g
Dukat maslaca, omekšalog
Za nadjev
-
250 g
President Podravca, naribano
-
125 g
President Salakisa
-
125 g
President krem sira
-
1 žlica
sjeckanog peršina
-
1/2 žlice
sjeckanog vlasca
-
1/2 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
1
jaje
Dodatno
-
4
jaja
-
4 žličice
Dukat maslaca
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol pa dodajte suhi kvasac te sve još jednom pomiješajte.
Napravite udubinu u sredini brašna pa u nju dodajte mlijeko i maslac.
Mijesite sve mikserom, nastavkom za tijesto, dok se sastojci ne povežu u glatko i podatno tijesto.
Prebacite tijesto na radnu plohu, premijesite ga ručno i oblikujte u kuglu.
Kuglu tijesta prebacite u čistu zdjelu, premažite je s malo ulja, prekrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostruči, oko sat vremena. -
Za nadjev:
Dok se tijesto podiže, pripremite nadjev.
U zdjeli pomiješajte naribani Podravec, Salakis i svježi krem sir. Dodajte peršin, vlasac, sol, papar i jaje.
Dobro izmiješajte da se sve sjedini. -
Slaganje khachapurija:
Udvostručeno tijesto premijesite i podijelite na četiri jednaka dijela.
Svaki dio razvaljajte valjkom za tijesto i oblikujte u oval.
Na sredinu ovala rasporedite nadjev od sira, pa preklopite rubove tijesta preko nadjeva kako bi napravili viši brid. Prekrijte oblikovane i nadjevene khachapurije krpom ili prozirnom folijom i ostavite ih na toplom još 20 minuta kako bi se podigli, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Podignute pecite 15 – 20 minuta da uhvate malo boje.
Izvadite ih iz pećnice pa na sredini svakoga žlicom napravite udubinu te u nju razbijte po jedno jaje.
Jaja malo posolite i dodajte po žličicu maslaca.
Ovako pripremljene pecite u pećnici još 10 – 15 minuta, ovisno o tome koliko pečeno jaje želite.
Khachapurije poslužite dok su još vrući. Možete ih jesti tako da trgate manje komade tijesta i umačete ih u otopljeni sir i jaje.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više