VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Keksi s limunom i makom
Keksi s limunom i makom neodoljivo su prhki i ukusni. Vrlo ih je jednostavno pripremiti, a bit će izvrstan slatki zalogaj uz šalicu mlijeka, kave ili čaja.
Sastojci
Za dekse
-
140 g
Dukat maslaca
-
100 g
šećera
-
250 g
brašna
-
1 žličica (oko 3 g)
praška za pecivo
-
2 žlice
maka u zrnu
-
1
limun - korica i sok
-
1
jaje
-
Prstohvat
soli
Za glazuru
-
100 g
šećera u prahu
-
1 - 2 žlice
limunovog soka
-
1 žlica
maka u zrnu
-
Za kekse:
Miješajte električnim mikserom maslac i šećer dok se sastojci ne spoje, a maslac postane kremast.
Dodajte brašno, prašak za pecivo, mak, sok i koricu limuna te prstohvat soli.
Umutite jedno jaje pa ga dodajte smjesi od maslaca, šećera i brašna. Zamijesite sve u mekano tijesto.
Odložite tijesto oko pola sata u hladnjaku.
Od ohlađenog tijesta žlicom grabite hrpice smjese i dlanovima ih oblikujte u kuglice.
Složite kuglice na lim za pečenje koji ste obložili papirom. Vodite računa o razmaku jer će kuglice u pečenju narasti.Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 12 minuta.
Pečene kekse ohladite.
-
Za glazuru:
U zdjelici izmiješajte šećer u prahu i cijeđeni limun kako biste dobili gustu smjesu - glazuru.
Ovom smjesom uz pomoć vilice prošarajte kekse, a zatim ih posipajte s još malo maka.
Čuvajte ih u dobro zatvorenoj kutiji i poslužite po želji uz mlijeko, kavu ili čaj.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više