VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Keksi s limunom i makom
Keksi s limunom i makom neodoljivo su prhki i ukusni. Vrlo ih je jednostavno pripremiti, a bit će izvrstan slatki zalogaj uz šalicu mlijeka, kave ili čaja.
Sastojci
Za dekse
-
140 g
Dukat maslaca
-
100 g
šećera
-
250 g
brašna
-
1 žličica (oko 3 g)
praška za pecivo
-
2 žlice
maka u zrnu
-
1
limun - korica i sok
-
1
jaje
-
Prstohvat
soli
Za glazuru
-
100 g
šećera u prahu
-
1 - 2 žlice
limunovog soka
-
1 žlica
maka u zrnu
-
Za kekse:
Miješajte električnim mikserom maslac i šećer dok se sastojci ne spoje, a maslac postane kremast.
Dodajte brašno, prašak za pecivo, mak, sok i koricu limuna te prstohvat soli.
Umutite jedno jaje pa ga dodajte smjesi od maslaca, šećera i brašna. Zamijesite sve u mekano tijesto.
Odložite tijesto oko pola sata u hladnjaku.
Od ohlađenog tijesta žlicom grabite hrpice smjese i dlanovima ih oblikujte u kuglice.
Složite kuglice na lim za pečenje koji ste obložili papirom. Vodite računa o razmaku jer će kuglice u pečenju narasti.Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 12 minuta.
Pečene kekse ohladite.
-
Za glazuru:
U zdjelici izmiješajte šećer u prahu i cijeđeni limun kako biste dobili gustu smjesu - glazuru.
Ovom smjesom uz pomoć vilice prošarajte kekse, a zatim ih posipajte s još malo maka.
Čuvajte ih u dobro zatvorenoj kutiji i poslužite po želji uz mlijeko, kavu ili čaj.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više