Keksi s limunom i makom neodoljivo su prhki i ukusni. Vrlo ih je jednostavno pripremiti, a bit će izvrstan slatki zalogaj uz šalicu mlijeka, kave ili čaja.

Sastojci

Za dekse
  • 140 g
    Dukat maslaca
  • 100 g
    šećera
  • 250 g
    brašna
  • 1 žličica (oko 3 g)
    praška za pecivo
  • 2 žlice
    maka u zrnu
  • 1
    limun - korica i sok
  • 1
    jaje
  • Prstohvat
    soli
Za glazuru
  • 100 g
    šećera u prahu
  • 1 - 2 žlice
    limunovog soka
  • 1 žlica
    maka u zrnu

  • Za kekse: 

    Miješajte električnim mikserom maslac i šećer dok se sastojci ne spoje, a maslac postane kremast.

    Dodajte brašno, prašak za pecivo, mak, sok i koricu limuna te prstohvat soli.
    Umutite jedno jaje pa ga dodajte smjesi od maslaca, šećera i brašna. Zamijesite sve u mekano tijesto.
    Odložite tijesto oko pola sata u hladnjaku.
    Od ohlađenog tijesta žlicom grabite hrpice smjese i dlanovima ih oblikujte u kuglice.
    Složite kuglice na lim za pečenje koji ste obložili papirom. Vodite računa o razmaku jer će kuglice u pečenju narasti.

    Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 12 minuta.

    Pečene kekse ohladite.

  • Za glazuru:
    U zdjelici izmiješajte šećer u prahu i cijeđeni limun kako biste dobili gustu smjesu - glazuru.
    Ovom smjesom uz pomoć vilice prošarajte kekse, a zatim ih posipajte s još malo maka.
    Čuvajte ih u dobro zatvorenoj kutiji i poslužite po želji uz mlijeko, kavu ili čaj.