VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Izraženi slatko-kiseli okus rajčice dobiven prethodnim pečenjem savršeno će razblažiti kremasti mascarpone. Rezultat je najukusnija i najkremastija juha od rajčice koju ste ikad probali!
Sastojci
-
1 kg
rajčica (cherry, šljivara ili drugih manjih vrsta)
-
100 g
Galbani mascarponea
-
500 ml
povrtnog temeljca (ili vode)
-
2 manja
ljubičasta luka
-
½
glavice češnjaka (oko 5 režnjeva)
-
2 žlice
maslinova ulja
-
2 žlice
balzamskog octa
-
nekoliko grančica
svježeg timijana
-
prstohvat
šećera
-
po želji
sol i papar
-
Rajčice operite i veće (šljivare) prepolovite, luk ogulite i izrežite na četvrtine, a češnjak razdvojite na režnjeve i ostavite ih neoguljene.
-
Pripremljeno povrće stavite u posudu za pečenje, začinite maslinovim uljem, octom, listićima timijana, solju i paprom pa stavite peći na 200 stupnjeva pola sata.
-
Pečeno povrće pustite da se malo ohladi, s rajčica ogulite kožice, a češnjak istisnite iz opne.
-
Zatim sve to, s komadima luka i tekućinom koja je preostala od pečenja, stavite u lonac, podlijte temeljcem i dodajte prstohvat šećera.
-
Pustite da krčka na laganoj vatri oko 20 minuta i zatim izblendajte (ako ste prethodno pažljivo ogulili kožice, juha će biti savršeno „glatka“).
-
Ako vam je juha pregusta, dodajte još malo tekućine i svakako na kraju po potrebi korigirajte začinjenost.
-
Na kraju, kod posluživanja, u juhu umiješajte i mascarpone te dodajte nekoliko listića svježeg timijana.
Recept Kužinica
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više