VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Izraženi slatko-kiseli okus rajčice dobiven prethodnim pečenjem savršeno će razblažiti kremasti mascarpone. Rezultat je najukusnija i najkremastija juha od rajčice koju ste ikad probali!
Sastojci
-
1 kg
rajčica (cherry, šljivara ili drugih manjih vrsta)
-
100 g
Galbani mascarponea
-
500 ml
povrtnog temeljca (ili vode)
-
2 manja
ljubičasta luka
-
½
glavice češnjaka (oko 5 režnjeva)
-
2 žlice
maslinova ulja
-
2 žlice
balzamskog octa
-
nekoliko grančica
svježeg timijana
-
prstohvat
šećera
-
po želji
sol i papar
-
Rajčice operite i veće (šljivare) prepolovite, luk ogulite i izrežite na četvrtine, a češnjak razdvojite na režnjeve i ostavite ih neoguljene.
-
Pripremljeno povrće stavite u posudu za pečenje, začinite maslinovim uljem, octom, listićima timijana, solju i paprom pa stavite peći na 200 stupnjeva pola sata.
-
Pečeno povrće pustite da se malo ohladi, s rajčica ogulite kožice, a češnjak istisnite iz opne.
-
Zatim sve to, s komadima luka i tekućinom koja je preostala od pečenja, stavite u lonac, podlijte temeljcem i dodajte prstohvat šećera.
-
Pustite da krčka na laganoj vatri oko 20 minuta i zatim izblendajte (ako ste prethodno pažljivo ogulili kožice, juha će biti savršeno „glatka“).
-
Ako vam je juha pregusta, dodajte još malo tekućine i svakako na kraju po potrebi korigirajte začinjenost.
-
Na kraju, kod posluživanja, u juhu umiješajte i mascarpone te dodajte nekoliko listića svježeg timijana.
Recept Kužinica
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više