VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Izraženi slatko-kiseli okus rajčice dobiven prethodnim pečenjem savršeno će razblažiti kremasti mascarpone. Rezultat je najukusnija i najkremastija juha od rajčice koju ste ikad probali!
Sastojci
-
1 kg
rajčica (cherry, šljivara ili drugih manjih vrsta)
-
100 g
Galbani mascarponea
-
500 ml
povrtnog temeljca (ili vode)
-
2 manja
ljubičasta luka
-
½
glavice češnjaka (oko 5 režnjeva)
-
2 žlice
maslinova ulja
-
2 žlice
balzamskog octa
-
nekoliko grančica
svježeg timijana
-
prstohvat
šećera
-
po želji
sol i papar
-
Rajčice operite i veće (šljivare) prepolovite, luk ogulite i izrežite na četvrtine, a češnjak razdvojite na režnjeve i ostavite ih neoguljene.
-
Pripremljeno povrće stavite u posudu za pečenje, začinite maslinovim uljem, octom, listićima timijana, solju i paprom pa stavite peći na 200 stupnjeva pola sata.
-
Pečeno povrće pustite da se malo ohladi, s rajčica ogulite kožice, a češnjak istisnite iz opne.
-
Zatim sve to, s komadima luka i tekućinom koja je preostala od pečenja, stavite u lonac, podlijte temeljcem i dodajte prstohvat šećera.
-
Pustite da krčka na laganoj vatri oko 20 minuta i zatim izblendajte (ako ste prethodno pažljivo ogulili kožice, juha će biti savršeno „glatka“).
-
Ako vam je juha pregusta, dodajte još malo tekućine i svakako na kraju po potrebi korigirajte začinjenost.
-
Na kraju, kod posluživanja, u juhu umiješajte i mascarpone te dodajte nekoliko listića svježeg timijana.
Recept Kužinica
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kruščići od trapista iz kalupa za muffine
Aromatični i prozračni kruščići od sira koje ćete obožavati. Za njihovu pripremu potrebno je izdvojiti tek dvadesetak minuta i nekoliko osnovnih namirnica, a jedini pravi izazov u ovom receptu je odoljeti im i ne pojesti više od jednog!
Saznaj više -
Recept
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Saznaj više -
Recept
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Saznaj više -
Recept
Tarte soleile s pestom i camembertom
Grickalica i umak u jednom jelu – brzom i jednostavnom, a dojmljivom tartu u kojem će uživati svi gurmani!
Saznaj više