VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Iako još uvijek novija namirnica u većini kuhinja, batat nudi bezbroj mogućnosti, a kremasta gusta juha s Brzo & Fino kiselim vrhnjem jedna je od njih.
Sastojci
-
800 g
batata
-
1 žlica
svinjske masti (ili druge masnoće)
-
1
veća glavica luka
-
3-4
veća češnja češnjaka
-
malo
soli
-
malo
papra
-
1 žličica
šećera
-
1 l
vode (ili pilećeg temeljca)
-
1
Brzo & Fino kiselo vrhnje
-
Pećnicu zagrijte na 200 °C.
-
Češnjeve češnjaka u ljusci zamotajte u foliju tako da dobijete maleni paketić zatvoren sa svih strana i stavite u zagrijanu pećnicu na 30-40 minuta (ovisno o veličini češnjeva).
-
Nasjeckate luk na tanke trakice i pirjajte ga na svinjskoj masti (ili ulju). Dodajte malo soli i žličicu šećera pa na srednje jakoj vatri karamelizirajte oko 20-ak minuta.
-
Batat ogulite i narežite na kockice pa dodajte luku kada je omekšao. Promiješajte luk i batat pa prelijte s litrom vode ili temeljca i kuhajte.
-
Kada je batat u potpunosti kuhan, češnjak koji je također u potpunosti omekanio unutar ljuske istisnite u lonac i kuhajte još 1 do 2 minute.
-
Zatim, štapnim mikserom izmiksajte sve sastojke u loncu.
-
Probajte i začinite solju i paprom prema potrebi.
-
Servirajte juhu uz dodatak Brzo & Fino kiselog vrhnja, a za ljubitelje ljutog predlažem da dodate chilli prah ili harrisu (mješavinu sjevernoafričkih začina).
Recept: My Cookstagram
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više