VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Iako još uvijek novija namirnica u većini kuhinja, batat nudi bezbroj mogućnosti, a kremasta gusta juha s Brzo & Fino kiselim vrhnjem jedna je od njih.
Sastojci
-
800 g
batata
-
1 žlica
svinjske masti (ili druge masnoće)
-
1
veća glavica luka
-
3-4
veća češnja češnjaka
-
malo
soli
-
malo
papra
-
1 žličica
šećera
-
1 l
vode (ili pilećeg temeljca)
-
1
Brzo & Fino kiselo vrhnje
-
Pećnicu zagrijte na 200 °C.
-
Češnjeve češnjaka u ljusci zamotajte u foliju tako da dobijete maleni paketić zatvoren sa svih strana i stavite u zagrijanu pećnicu na 30-40 minuta (ovisno o veličini češnjeva).
-
Nasjeckate luk na tanke trakice i pirjajte ga na svinjskoj masti (ili ulju). Dodajte malo soli i žličicu šećera pa na srednje jakoj vatri karamelizirajte oko 20-ak minuta.
-
Batat ogulite i narežite na kockice pa dodajte luku kada je omekšao. Promiješajte luk i batat pa prelijte s litrom vode ili temeljca i kuhajte.
-
Kada je batat u potpunosti kuhan, češnjak koji je također u potpunosti omekanio unutar ljuske istisnite u lonac i kuhajte još 1 do 2 minute.
-
Zatim, štapnim mikserom izmiksajte sve sastojke u loncu.
-
Probajte i začinite solju i paprom prema potrebi.
-
Servirajte juhu uz dodatak Brzo & Fino kiselog vrhnja, a za ljubitelje ljutog predlažem da dodate chilli prah ili harrisu (mješavinu sjevernoafričkih začina).
Recept: My Cookstagram
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više