VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Jesenski gulaš s kestenima ugrijat će vaše tijelo i dušu i za najhladnijih dana. Jednostavno se priprema i u samo nekoliko koraka dobit ćete hranjiv obrok nevjerojatno dobrog okusa. Kesteni savršeno funkcioniraju u kombinaciji s lećom, ječmom i sušenim gljivama, dodajući zanimljivu notu okusa i lijepu kontrastnu teksturu.
Sastojci
-
50 g
pancete
-
1
luk
-
2
mrkve
-
1 stapka
celera
-
3 češnja
češnjaka, protisnuta
-
3 žlice
maslinovog ulja
-
400 g
sjeckanih pelata
-
150 g
ječma
-
100 g
zelene leće
-
Šalica
pečenih kestena
-
1
lovorov list
-
30 g
sušenih lisičarki ili vrganja
-
1 žlica
balzamičkog octa
-
Po ukusu
sol, papar i čili
-
Po ukusu
Galbani grana padano
-
Prelijte sušene lisičarke ili vrganje šalicom kipuće vode i pustite da se namaču 30 minuta.
-
Na zagrijanom maslinovom ulju nekoliko minuta pržite sitno narezanu pancetu. Dodajte nasjeckanu mrkvu, celer, luk i nastavite pirjati još 5 minuta. Dodajte protisnuti češnjak, procijeđene i nasjeckane gljive te očišćene pečene kestene.
-
Ubacite sjeckane pelate, lovorov list, žlicu balzamskog octa pa sve začinite solju, paprom i s malo čilija po želji. Ulijte vodu, neka vam limenka od pelata bude mjerica. Potrebno vam je otprilike 4 pune limenke vode. Pustite da jelo prokuha.
-
Dodajte prethodno namočeni ječam i zelenu leću. Smanjite vatru i kuhajte otprilike 30 minuta, tj. dok povrće, ječam i leća ne budu al dente. Ako vam se čini pregusto, dodajte još vode.
-
Gotovo jelo servirajte s naribanom Galbani granom padano.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više