VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Jesenski gulaš s kestenima ugrijat će vaše tijelo i dušu i za najhladnijih dana. Jednostavno se priprema i u samo nekoliko koraka dobit ćete hranjiv obrok nevjerojatno dobrog okusa. Kesteni savršeno funkcioniraju u kombinaciji s lećom, ječmom i sušenim gljivama, dodajući zanimljivu notu okusa i lijepu kontrastnu teksturu.
Sastojci
-
50 g
pancete
-
1
luk
-
2
mrkve
-
1 stapka
celera
-
3 češnja
češnjaka, protisnuta
-
3 žlice
maslinovog ulja
-
400 g
sjeckanih pelata
-
150 g
ječma
-
100 g
zelene leće
-
Šalica
pečenih kestena
-
1
lovorov list
-
30 g
sušenih lisičarki ili vrganja
-
1 žlica
balzamičkog octa
-
Po ukusu
sol, papar i čili
-
Po ukusu
Galbani grana padano
-
Prelijte sušene lisičarke ili vrganje šalicom kipuće vode i pustite da se namaču 30 minuta.
-
Na zagrijanom maslinovom ulju nekoliko minuta pržite sitno narezanu pancetu. Dodajte nasjeckanu mrkvu, celer, luk i nastavite pirjati još 5 minuta. Dodajte protisnuti češnjak, procijeđene i nasjeckane gljive te očišćene pečene kestene.
-
Ubacite sjeckane pelate, lovorov list, žlicu balzamskog octa pa sve začinite solju, paprom i s malo čilija po želji. Ulijte vodu, neka vam limenka od pelata bude mjerica. Potrebno vam je otprilike 4 pune limenke vode. Pustite da jelo prokuha.
-
Dodajte prethodno namočeni ječam i zelenu leću. Smanjite vatru i kuhajte otprilike 30 minuta, tj. dok povrće, ječam i leća ne budu al dente. Ako vam se čini pregusto, dodajte još vode.
-
Gotovo jelo servirajte s naribanom Galbani granom padano.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više