VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Jesenski gulaš s kestenima ugrijat će vaše tijelo i dušu i za najhladnijih dana. Jednostavno se priprema i u samo nekoliko koraka dobit ćete hranjiv obrok nevjerojatno dobrog okusa. Kesteni savršeno funkcioniraju u kombinaciji s lećom, ječmom i sušenim gljivama, dodajući zanimljivu notu okusa i lijepu kontrastnu teksturu.
Sastojci
-
50 g
pancete
-
1
luk
-
2
mrkve
-
1 stapka
celera
-
3 češnja
češnjaka, protisnuta
-
3 žlice
maslinovog ulja
-
400 g
sjeckanih pelata
-
150 g
ječma
-
100 g
zelene leće
-
Šalica
pečenih kestena
-
1
lovorov list
-
30 g
sušenih lisičarki ili vrganja
-
1 žlica
balzamičkog octa
-
Po ukusu
sol, papar i čili
-
Po ukusu
Galbani grana padano
-
Prelijte sušene lisičarke ili vrganje šalicom kipuće vode i pustite da se namaču 30 minuta.
-
Na zagrijanom maslinovom ulju nekoliko minuta pržite sitno narezanu pancetu. Dodajte nasjeckanu mrkvu, celer, luk i nastavite pirjati još 5 minuta. Dodajte protisnuti češnjak, procijeđene i nasjeckane gljive te očišćene pečene kestene.
-
Ubacite sjeckane pelate, lovorov list, žlicu balzamskog octa pa sve začinite solju, paprom i s malo čilija po želji. Ulijte vodu, neka vam limenka od pelata bude mjerica. Potrebno vam je otprilike 4 pune limenke vode. Pustite da jelo prokuha.
-
Dodajte prethodno namočeni ječam i zelenu leću. Smanjite vatru i kuhajte otprilike 30 minuta, tj. dok povrće, ječam i leća ne budu al dente. Ako vam se čini pregusto, dodajte još vode.
-
Gotovo jelo servirajte s naribanom Galbani granom padano.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više