VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova lagana čokoladna torta s Galbani Mascaponeom oduševit će vas svojim izrazito čokoladnim okusom te laganom, gotovo pjenastom teksturom, a čokoladni užitak zaokužit će svježina Dukatosa i fini karamel umak. Uz to je i vrlo jednostavna za pripremu.
Sastojci
-
250 g
Galbani Mascarponea
-
250 g
tamne čokolade
-
4
jaja
-
100 g
šećera u prahu
-
20 g
brašna
Za karamel:
-
200 g
šećera
-
6
žlica vode
-
4
žlice Dukat maslaca
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
po želji
Dukatos natur za posluživanje
-
Pećnicu ugrijte na 180 °C.
-
Silikonski kalup za torte premažite Dukat maslacem i pospite brašnom.
-
Čokoladu izlomiti na komade te je prelijte sa četiri žlice vrele vode i miješajte dok se ne otopi. Otopljenoj čokoladi dodajte Galbani Mascarpone, šećer i jaja i sve dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte još i brašno i lagano ga umiješajte velikom žlicom. Smjesu izlijte u pripremljen kalup i pecite u ugrijanoj pećnici oko 20 minuta.
-
Izvadite iz pećnice i ohladite.
-
U međuvremenu pripremite umak od karamela tako da u posudu debljeg dna ulijete vodu i šećer, kratko promiješajte na laganoj vatri i ostavite da se šećer otopi. Kad se otopio, pojačajte vatru (ali nemojte više miješati) i pustite da potamni. Tada pažljivo dodajte Brzo & Fino vrhnje za šlag (pazite jer jako prska), dobro promiješajte pa maknite s vatre i umiješajte Dukat maslac. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.
-
Ohlađenu tortu prelijte Dukatosom, pokapajte karamel umakom i poslužite.
Recept: Kruha i...
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pačja prsa u umaku od naranče i zimska salata sa Salakisom
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Saznaj više -
Recept
Tart s kremom od naranče i kardamoma
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Saznaj više -
Recept
Pečene jabuke s Dukatosom
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Saznaj više -
Recept
Starinska pita od jabuka
Reska i mirisna jabuka najbolje dolazi do izražaja u nježnom prhkom tijestu. S klasikom ne možete pogriješiti, pogotovo kad miriše na djetinjstvo.
Saznaj više