VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova lagana čokoladna torta s Galbani Mascaponeom oduševit će vas svojim izrazito čokoladnim okusom te laganom, gotovo pjenastom teksturom, a čokoladni užitak zaokužit će svježina Dukatosa i fini karamel umak. Uz to je i vrlo jednostavna za pripremu.
Sastojci
-
250 g
Galbani Mascarponea
-
250 g
tamne čokolade
-
4
jaja
-
100 g
šećera u prahu
-
20 g
brašna
Za karamel:
-
200 g
šećera
-
6
žlica vode
-
4
žlice Dukat maslaca
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
po želji
Dukatos natur za posluživanje
-
Pećnicu ugrijte na 180 °C.
-
Silikonski kalup za torte premažite Dukat maslacem i pospite brašnom.
-
Čokoladu izlomiti na komade te je prelijte sa četiri žlice vrele vode i miješajte dok se ne otopi. Otopljenoj čokoladi dodajte Galbani Mascarpone, šećer i jaja i sve dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte još i brašno i lagano ga umiješajte velikom žlicom. Smjesu izlijte u pripremljen kalup i pecite u ugrijanoj pećnici oko 20 minuta.
-
Izvadite iz pećnice i ohladite.
-
U međuvremenu pripremite umak od karamela tako da u posudu debljeg dna ulijete vodu i šećer, kratko promiješajte na laganoj vatri i ostavite da se šećer otopi. Kad se otopio, pojačajte vatru (ali nemojte više miješati) i pustite da potamni. Tada pažljivo dodajte Brzo & Fino vrhnje za šlag (pazite jer jako prska), dobro promiješajte pa maknite s vatre i umiješajte Dukat maslac. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.
-
Ohlađenu tortu prelijte Dukatosom, pokapajte karamel umakom i poslužite.
Recept: Kruha i...
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više