VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova lagana čokoladna torta s Galbani Mascaponeom oduševit će vas svojim izrazito čokoladnim okusom te laganom, gotovo pjenastom teksturom, a čokoladni užitak zaokužit će svježina Dukatosa i fini karamel umak. Uz to je i vrlo jednostavna za pripremu.
Sastojci
-
250 g
Galbani Mascarponea
-
250 g
tamne čokolade
-
4
jaja
-
100 g
šećera u prahu
-
20 g
brašna
Za karamel:
-
200 g
šećera
-
6
žlica vode
-
4
žlice Dukat maslaca
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
po želji
Dukatos natur za posluživanje
-
Pećnicu ugrijte na 180 °C.
-
Silikonski kalup za torte premažite Dukat maslacem i pospite brašnom.
-
Čokoladu izlomiti na komade te je prelijte sa četiri žlice vrele vode i miješajte dok se ne otopi. Otopljenoj čokoladi dodajte Galbani Mascarpone, šećer i jaja i sve dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte još i brašno i lagano ga umiješajte velikom žlicom. Smjesu izlijte u pripremljen kalup i pecite u ugrijanoj pećnici oko 20 minuta.
-
Izvadite iz pećnice i ohladite.
-
U međuvremenu pripremite umak od karamela tako da u posudu debljeg dna ulijete vodu i šećer, kratko promiješajte na laganoj vatri i ostavite da se šećer otopi. Kad se otopio, pojačajte vatru (ali nemojte više miješati) i pustite da potamni. Tada pažljivo dodajte Brzo & Fino vrhnje za šlag (pazite jer jako prska), dobro promiješajte pa maknite s vatre i umiješajte Dukat maslac. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.
-
Ohlađenu tortu prelijte Dukatosom, pokapajte karamel umakom i poslužite.
Recept: Kruha i...
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više