VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Japanska torta od sira
Ova torta od sira drugačija je od svih koje ste do sada isprobali. Ona je pjenasta i nježna poput najfinijeg soufflea i podjednako toliko ukusna.
Sastojci
Za tortu
-
250 g
Dukatele
-
50 g
Dukat maslaca
-
140 g
šećera
-
100 ml
Dukat mlijeka
-
60 g
brašna
-
20 g
gustina
-
6
jaja
-
1/2
limuna (sok)
-
Prostohvat
soli
Za posluživanje
-
100 g
zaleđenog šumskog voća
-
2 žlice
šećera
-
1 žličica
vanilin šećera
-
1 žlica
ruma
-
Maslac i Dukatelu ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekšaju.
-
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
-
Bjelanjke tucite mikserom dok se ne zapjene pa im dodajte šećer i prstohvat soli te nastavite miješati dok se ne formira čvrst snijeg.
-
U posudu stavite sir i maslac i kremasto ih izmiksajte na najmanjoj brzini.
-
Dodajte limunov sok i jedan po jedan žumanjak stalno miješajući.
-
Umiješajte mlijeko, promiješajte brašno i gustin pa i njih umiješajte u smjesu od sira.
-
Kuhačom ili lopaticom nježno umiješajte bjelanjke u smjesu od sira.
-
Kalup za tortu s odvojivim rubom (promjera 22 cm) obložite papirom za pečenje (i dno i rubove) s unutrašnje strane, a s vanjske strane ga obložite aluminijskom folijom i to u bar tri sloja. U tako pripremljen kalup isipajte smjesu.
-
Pećnicu zagrijte 150 stupnjeva i zagrijte 1,5 l vode do vrenja.
-
Kalup stavite u veliki lim za pečenje, pa sve zajedno u pećnicu, a potom u lim natočite kipuću vodu do polovice kalupa.
-
Pecite 60 minuta i ne otvarajte pećnicu prije kako torta ne pala.
-
Pečenu tortu odmah izvadite iz pećnice, pažljivo odmotajte foliju, odvojite kalup i maknite papir za pečenje.
-
Tortu po želji ukrasite šećerom u prahu i poslužite uz preljev od šumskog voća koji ćete napraviti tako da sve sastojke kratko ukuhate i ohladite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više