VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Japanska torta od sira
Ova torta od sira drugačija je od svih koje ste do sada isprobali. Ona je pjenasta i nježna poput najfinijeg soufflea i podjednako toliko ukusna.
Sastojci
Za tortu
-
250 g
Dukatele
-
50 g
Dukat maslaca
-
140 g
šećera
-
100 ml
Dukat mlijeka
-
60 g
brašna
-
20 g
gustina
-
6
jaja
-
1/2
limuna (sok)
-
Prostohvat
soli
Za posluživanje
-
100 g
zaleđenog šumskog voća
-
2 žlice
šećera
-
1 žličica
vanilin šećera
-
1 žlica
ruma
-
Maslac i Dukatelu ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekšaju.
-
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
-
Bjelanjke tucite mikserom dok se ne zapjene pa im dodajte šećer i prstohvat soli te nastavite miješati dok se ne formira čvrst snijeg.
-
U posudu stavite sir i maslac i kremasto ih izmiksajte na najmanjoj brzini.
-
Dodajte limunov sok i jedan po jedan žumanjak stalno miješajući.
-
Umiješajte mlijeko, promiješajte brašno i gustin pa i njih umiješajte u smjesu od sira.
-
Kuhačom ili lopaticom nježno umiješajte bjelanjke u smjesu od sira.
-
Kalup za tortu s odvojivim rubom (promjera 22 cm) obložite papirom za pečenje (i dno i rubove) s unutrašnje strane, a s vanjske strane ga obložite aluminijskom folijom i to u bar tri sloja. U tako pripremljen kalup isipajte smjesu.
-
Pećnicu zagrijte 150 stupnjeva i zagrijte 1,5 l vode do vrenja.
-
Kalup stavite u veliki lim za pečenje, pa sve zajedno u pećnicu, a potom u lim natočite kipuću vodu do polovice kalupa.
-
Pecite 60 minuta i ne otvarajte pećnicu prije kako torta ne pala.
-
Pečenu tortu odmah izvadite iz pećnice, pažljivo odmotajte foliju, odvojite kalup i maknite papir za pečenje.
-
Tortu po želji ukrasite šećerom u prahu i poslužite uz preljev od šumskog voća koji ćete napraviti tako da sve sastojke kratko ukuhate i ohladite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla votka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više