VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Japanska torta od sira
Ova torta od sira drugačija je od svih koje ste do sada isprobali. Ona je pjenasta i nježna poput najfinijeg soufflea i podjednako toliko ukusna.
Sastojci
Za tortu
-
250 g
Dukatele
-
50 g
Dukat maslaca
-
140 g
šećera
-
100 ml
Dukat mlijeka
-
60 g
brašna
-
20 g
gustina
-
6
jaja
-
1/2
limuna (sok)
-
Prostohvat
soli
Za posluživanje
-
100 g
zaleđenog šumskog voća
-
2 žlice
šećera
-
1 žličica
vanilin šećera
-
1 žlica
ruma
-
Maslac i Dukatelu ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekšaju.
-
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
-
Bjelanjke tucite mikserom dok se ne zapjene pa im dodajte šećer i prstohvat soli te nastavite miješati dok se ne formira čvrst snijeg.
-
U posudu stavite sir i maslac i kremasto ih izmiksajte na najmanjoj brzini.
-
Dodajte limunov sok i jedan po jedan žumanjak stalno miješajući.
-
Umiješajte mlijeko, promiješajte brašno i gustin pa i njih umiješajte u smjesu od sira.
-
Kuhačom ili lopaticom nježno umiješajte bjelanjke u smjesu od sira.
-
Kalup za tortu s odvojivim rubom (promjera 22 cm) obložite papirom za pečenje (i dno i rubove) s unutrašnje strane, a s vanjske strane ga obložite aluminijskom folijom i to u bar tri sloja. U tako pripremljen kalup isipajte smjesu.
-
Pećnicu zagrijte 150 stupnjeva i zagrijte 1,5 l vode do vrenja.
-
Kalup stavite u veliki lim za pečenje, pa sve zajedno u pećnicu, a potom u lim natočite kipuću vodu do polovice kalupa.
-
Pecite 60 minuta i ne otvarajte pećnicu prije kako torta ne pala.
-
Pečenu tortu odmah izvadite iz pećnice, pažljivo odmotajte foliju, odvojite kalup i maknite papir za pečenje.
-
Tortu po želji ukrasite šećerom u prahu i poslužite uz preljev od šumskog voća koji ćete napraviti tako da sve sastojke kratko ukuhate i ohladite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više