Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!

Sastojci

Za marinadu
  • 500 g
    filea pilećeg zabatka
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 1/2 žličice
    dimljene paprike
  • 1/2 žličice
    soli
  • Po želji
    svježe mljeveni papar
Za paniranje
  • 2
    jaja
  • Prstohvat
    soli
  • 100 g
    panko krušnih mrvica
Za umak
  • 200 g
    Brzo & Fino kiselog vrhnja 12% mm
  • 1 žlica
    majoneze
  • 1/2
    limuna - sok
  • Prstohvat
    soli
  • Po želji
    za'atar ili začinsko bilje po izboru

  • Za marinadu:
    File pilećeg zabatka narežite na prutiće pa ih stavite u posudu u kojoj će se marinirati.
    Dodajte maslinovo ulje, dimljenu papriku, sol i papar pa sve dobro promiješajte.
    Ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena.

  • Za paniranje:
    U zdjelici umutite dva jaja i prstohvat soli.
    U drugu zdjelicu stavite panko krušne mrvice.
    Izvadite piletinu iz marinade pa jedan po jedan komad umočite u umućena jaja, a zatim uvaljajte u krušne mrvice.
    Složite ovako panirane prutiće na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
    Prije pečenja poškropite prutiće s još malo maslinova ulja.
    Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pod grilom oko 20 minuta.

  • Za umak:
    U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, limunov sok, sol i začinsko bilje.
    Ovako pripremljeni umak čuvajte u hladnjaku do posluživanja.