VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Sastojci
Za marinadu
-
500 g
filea pilećeg zabatka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1/2 žličice
dimljene paprike
-
1/2 žličice
soli
-
Po želji
svježe mljeveni papar
Za paniranje
-
2
jaja
-
Prstohvat
soli
-
100 g
panko krušnih mrvica
Za umak
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja 12% mm
-
1 žlica
majoneze
-
1/2
limuna - sok
-
Prstohvat
soli
-
Po želji
za'atar ili začinsko bilje po izboru
-
Za marinadu:
File pilećeg zabatka narežite na prutiće pa ih stavite u posudu u kojoj će se marinirati.
Dodajte maslinovo ulje, dimljenu papriku, sol i papar pa sve dobro promiješajte.
Ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena. -
Za paniranje:
U zdjelici umutite dva jaja i prstohvat soli.
U drugu zdjelicu stavite panko krušne mrvice.
Izvadite piletinu iz marinade pa jedan po jedan komad umočite u umućena jaja, a zatim uvaljajte u krušne mrvice.
Složite ovako panirane prutiće na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
Prije pečenja poškropite prutiće s još malo maslinova ulja.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pod grilom oko 20 minuta. -
Za umak:
U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, limunov sok, sol i začinsko bilje.
Ovako pripremljeni umak čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više