VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Sastojci
Za marinadu
-
500 g
filea pilećeg zabatka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1/2 žličice
dimljene paprike
-
1/2 žličice
soli
-
Po želji
svježe mljeveni papar
Za paniranje
-
2
jaja
-
Prstohvat
soli
-
100 g
panko krušnih mrvica
Za umak
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja 12% mm
-
1 žlica
majoneze
-
1/2
limuna - sok
-
Prstohvat
soli
-
Po želji
za'atar ili začinsko bilje po izboru
-
Za marinadu:
File pilećeg zabatka narežite na prutiće pa ih stavite u posudu u kojoj će se marinirati.
Dodajte maslinovo ulje, dimljenu papriku, sol i papar pa sve dobro promiješajte.
Ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena. -
Za paniranje:
U zdjelici umutite dva jaja i prstohvat soli.
U drugu zdjelicu stavite panko krušne mrvice.
Izvadite piletinu iz marinade pa jedan po jedan komad umočite u umućena jaja, a zatim uvaljajte u krušne mrvice.
Složite ovako panirane prutiće na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
Prije pečenja poškropite prutiće s još malo maslinova ulja.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pod grilom oko 20 minuta. -
Za umak:
U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, limunov sok, sol i začinsko bilje.
Ovako pripremljeni umak čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više -
Recept
Tiramisu kuglice
Za sve ljubitelje klasičnog talijanskog deserta tiramisua napravili smo neodoljivu mini verziju, idealnu za blagdane, kao dio plate sa sitnim kolačićima.
Saznaj više