Male koktel-hrenovke u tijestu „pojačane“ finom otopljenom goudom razveselit će svako društvo bez obzira na prigodu. Lako ih je pripremiti, a još lakše jesti!

Sastojci

Za tijesto
  • 500 g
    glatkog brašna
  • 1 vrećica
    suhog instant kvasca
  • 1 žličica
    šećera
  • 1 žličica
    soli
  • 300 ml
    Dukat mlijeka, mlakog
  • 2 žlice
    Dukat maslaca, omekšalog
Za nadjev
  • 450 g
    koktel-hrenovki
  • 150 g
    President mramorne goude
Za premazivanje
  • 1
    jaje
  • 1 žlica
    Dukat mlijeka
  • Po želji
    sezam
  • Po ukusu
    sol

  • U zdjeli pomiješajte brašno, suhi kvasac, šećer i sol.

  • Dodajte mlako mlijeko i omekšani maslac pa zamijesite tijesto. Tijesto dobro umijesite rukama ili u samostojećem mikseru kako bi postalo elastično i podatno.

  • Umiješeno tijesto prebacite u čistu zdjelu, premažite ga s malo ulja, prekrijte kuhinjskim ubrusom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči, oko sat vremena.

  • Udvostručeno tijesto prebacite na radnu površinu i razvaljajte u pravokutnik debljine 0,5 cm. Oštrim nožem ga narežite na trakice dužine 10 – 12 cm i širine oko 1,5 cm.

  • President mramornu goudu narežite na tanke kriške veličine hrenovki.

  • Krišku sira stavite na hrenovku pa pažljivo sve omotajte trakicom narezanog tijesta.
    Ponovite postupak dok ne potrošite sve namirnice.

  • Ovako omotane hrenovke složite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.

  • U zdjelici dobro izmiješajte jaje i mlijeko pa time premažite omotane hrenovke.

  • Na kraju sve posipajte sezamom i solju.

  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.

     

  • Pečeno izvadite iz pećnice, ostavite desetak minuta da se ohladi pa zatim poslužite uz senf, mileram ili druge umake po želji.