VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Hrenovke u tijestu s mramornom goudom
Male koktel-hrenovke u tijestu „pojačane“ finom otopljenom goudom razveselit će svako društvo bez obzira na prigodu. Lako ih je pripremiti, a još lakše jesti!
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
suhog instant kvasca
-
1 žličica
šećera
-
1 žličica
soli
-
300 ml
Dukat mlijeka, mlakog
-
2 žlice
Dukat maslaca, omekšalog
Za nadjev
-
450 g
koktel-hrenovki
-
150 g
President mramorne goude
Za premazivanje
-
1
jaje
-
1 žlica
Dukat mlijeka
-
Po želji
sezam
-
Po ukusu
sol
-
U zdjeli pomiješajte brašno, suhi kvasac, šećer i sol.
-
Dodajte mlako mlijeko i omekšani maslac pa zamijesite tijesto. Tijesto dobro umijesite rukama ili u samostojećem mikseru kako bi postalo elastično i podatno.
-
Umiješeno tijesto prebacite u čistu zdjelu, premažite ga s malo ulja, prekrijte kuhinjskim ubrusom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči, oko sat vremena.
-
Udvostručeno tijesto prebacite na radnu površinu i razvaljajte u pravokutnik debljine 0,5 cm. Oštrim nožem ga narežite na trakice dužine 10 – 12 cm i širine oko 1,5 cm.
-
President mramornu goudu narežite na tanke kriške veličine hrenovki.
-
Krišku sira stavite na hrenovku pa pažljivo sve omotajte trakicom narezanog tijesta.
Ponovite postupak dok ne potrošite sve namirnice. -
Ovako omotane hrenovke složite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
-
U zdjelici dobro izmiješajte jaje i mlijeko pa time premažite omotane hrenovke.
-
Na kraju sve posipajte sezamom i solju.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
-
Pečeno izvadite iz pećnice, ostavite desetak minuta da se ohladi pa zatim poslužite uz senf, mileram ili druge umake po želji.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više