VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Hrenovke u tijestu s mramornom goudom
Male koktel-hrenovke u tijestu „pojačane“ finom otopljenom goudom razveselit će svako društvo bez obzira na prigodu. Lako ih je pripremiti, a još lakše jesti!
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
suhog instant kvasca
-
1 žličica
šećera
-
1 žličica
soli
-
300 ml
Dukat mlijeka, mlakog
-
2 žlice
Dukat maslaca, omekšalog
Za nadjev
-
450 g
koktel-hrenovki
-
150 g
President mramorne goude
Za premazivanje
-
1
jaje
-
1 žlica
Dukat mlijeka
-
Po želji
sezam
-
Po ukusu
sol
-
U zdjeli pomiješajte brašno, suhi kvasac, šećer i sol.
-
Dodajte mlako mlijeko i omekšani maslac pa zamijesite tijesto. Tijesto dobro umijesite rukama ili u samostojećem mikseru kako bi postalo elastično i podatno.
-
Umiješeno tijesto prebacite u čistu zdjelu, premažite ga s malo ulja, prekrijte kuhinjskim ubrusom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči, oko sat vremena.
-
Udvostručeno tijesto prebacite na radnu površinu i razvaljajte u pravokutnik debljine 0,5 cm. Oštrim nožem ga narežite na trakice dužine 10 – 12 cm i širine oko 1,5 cm.
-
President mramornu goudu narežite na tanke kriške veličine hrenovki.
-
Krišku sira stavite na hrenovku pa pažljivo sve omotajte trakicom narezanog tijesta.
Ponovite postupak dok ne potrošite sve namirnice. -
Ovako omotane hrenovke složite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
-
U zdjelici dobro izmiješajte jaje i mlijeko pa time premažite omotane hrenovke.
-
Na kraju sve posipajte sezamom i solju.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
-
Pečeno izvadite iz pećnice, ostavite desetak minuta da se ohladi pa zatim poslužite uz senf, mileram ili druge umake po želji.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više