VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Hrenovke u tijestu s mramornom goudom
Male koktel-hrenovke u tijestu „pojačane“ finom otopljenom goudom razveselit će svako društvo bez obzira na prigodu. Lako ih je pripremiti, a još lakše jesti!
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
suhog instant kvasca
-
1 žličica
šećera
-
1 žličica
soli
-
300 ml
Dukat mlijeka, mlakog
-
2 žlice
Dukat maslaca, omekšalog
Za nadjev
-
450 g
koktel-hrenovki
-
150 g
President mramorne goude
Za premazivanje
-
1
jaje
-
1 žlica
Dukat mlijeka
-
Po želji
sezam
-
Po ukusu
sol
-
U zdjeli pomiješajte brašno, suhi kvasac, šećer i sol.
-
Dodajte mlako mlijeko i omekšani maslac pa zamijesite tijesto. Tijesto dobro umijesite rukama ili u samostojećem mikseru kako bi postalo elastično i podatno.
-
Umiješeno tijesto prebacite u čistu zdjelu, premažite ga s malo ulja, prekrijte kuhinjskim ubrusom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči, oko sat vremena.
-
Udvostručeno tijesto prebacite na radnu površinu i razvaljajte u pravokutnik debljine 0,5 cm. Oštrim nožem ga narežite na trakice dužine 10 – 12 cm i širine oko 1,5 cm.
-
President mramornu goudu narežite na tanke kriške veličine hrenovki.
-
Krišku sira stavite na hrenovku pa pažljivo sve omotajte trakicom narezanog tijesta.
Ponovite postupak dok ne potrošite sve namirnice. -
Ovako omotane hrenovke složite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
-
U zdjelici dobro izmiješajte jaje i mlijeko pa time premažite omotane hrenovke.
-
Na kraju sve posipajte sezamom i solju.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
-
Pečeno izvadite iz pećnice, ostavite desetak minuta da se ohladi pa zatim poslužite uz senf, mileram ili druge umake po želji.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više