VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Glavno jelo
Hasselback krumpiri s pancetom i Sirelinim Domaćim kuhanim sirom
Hasselback krumpiri potječu iz Švedske, a svoje su ime dobili upravo po restoranu Hasselbacken iz Stockholma, u kojem su prvi put posluženi.
Sastojci
-
4
krumpira srednje veličine (s korom ili oguljenih)
-
100g
pancete ili domaće dimljene slanine
-
150g
Sirelinog Domaćeg sira (klasičnog ili dimljenog)
-
50g
maslaca
-
po želji
soli, papra, začinskog bilja, svježe mljevenog suhog chillija
-
malo
maslinovog ulja
Radi se o nadjevenim krumpirima koje krasi hrskava, zlatno pečena korica i izuzetno mekan i sočan unutarnji dio. U Švedskoj se tradicionalno nadjevaju maslacem i krušnim mrvicama te se služe uz pečenu piletinu, a vi ih nadjenite pancetom i domaćim kuhanim sirom i služite uz što god poželite.
-
Operite i dobro iščetkajte krumpire (ako ćete ih koristiti s korom i ako nisu kemijski tretirani) pa ih posušite kuhinjskim papirom. Ili ih operite i ogulite.
-
Zarežite svaki krumpir na tanje ploškice, ali ne do kraja. Narežite pancetu i sir.Između svake zarezane ploškice u krumpiru ubacite malo maslaca i nakon toga utisnite ploškicu pancete. Tako pripremljeni krumpir stavite u posudu za pečenje koju ste pošpricali maslinovim uljem. Posolite, popaprite ili dodajte svježe mljeveni čili. I svaki krumpir još malo pošpricajte maslinovim uljem.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 50 minuta. Nakon toga izvadite krumpire iz pećnice i pažljivo utisnite ploškice domaćeg kuhanog sira pa začinite svježim začinskim biljem (origano, majčina dušica, bosiljak). Vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta ili dok se sir skroz ne otopi i dobije lijepu boju.
-
Poslužite uz pečeno meso ili uz veliku zdjelu salate.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više