VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Gusta povrtna juha s tortellinima i Ribancem
Šarena i gusta povrtna juha prava je okrijepa, a uz dodatak tortellina i Sirela Ribanca postaje i cjeloviti obrok!
Sastojci
-
1 velika glavica
luka
-
1 veća
mrkva
-
2 rebra
celera listaša
-
2 režnja
češnjaka
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
100 g
graška
-
1 manja
tikvica, narezana na kolutiće
-
1 konzerva
pelata, nerzanih
-
1/2 žličice
suhe majčine dušice
-
1/2 žličice
suhog bosiljka
-
500 ml
povrtnog ili pilećeg temeljca
-
Po ukusu
sol i svježe mljeveni papar
-
250 g
tortellina sa sitom
-
100 g
mladog špinata
-
50 g
Sirela Ribanca
-
Luk, mrkvu i celer očistite, ogulite i narežite na kockice. Češnjak nasjeckajte.
-
U većem loncu zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa na njemu pirjajte narezani luk, mrkvu i celer.
-
Prvo pirjajte 3 – 4 minute na jakoj vatri, zatim je smanjite i nastavite pirjati još 5 minuta ili dok povrće potpuno ne omekša. Po potrebi podlijte sve s malo vode.
-
Kada povrće omekša dodajte mu narezani češnjak i pirjajte još 2 – 3 minute.
-
Nakon toga dodajte grašak, tikvicu i pelate. Začinite sve majčinom dušicom i bosiljkom, dobro promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta.
-
Zatim podlijte sve povrtnim temeljcem, začinite solju i paprom pa nastavite kuhati još 10 – 15 minuta.
-
Na kraju dodajte tortelline i nastavite kuhati dok se tjestenina ne skuha.
-
Maknite juhu s vatre, umiješajte mladi špinat i po potrebi doradite okus solju i paprom.
-
Razdijelite juhu u zdjelice, obilato je posipajte s naribanim Ribancem i odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više