VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Gusta povrtna juha s tortellinima i Ribancem
Šarena i gusta povrtna juha prava je okrijepa, a uz dodatak tortellina i Sirela Ribanca postaje i cjeloviti obrok!
Sastojci
-
1 velika glavica
luka
-
1 veća
mrkva
-
2 rebra
celera listaša
-
2 režnja
češnjaka
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
100 g
graška
-
1 manja
tikvica, narezana na kolutiće
-
1 konzerva
pelata, nerzanih
-
1/2 žličice
suhe majčine dušice
-
1/2 žličice
suhog bosiljka
-
500 ml
povrtnog ili pilećeg temeljca
-
Po ukusu
sol i svježe mljeveni papar
-
250 g
tortellina sa sitom
-
100 g
mladog špinata
-
50 g
Sirela Ribanca
-
Luk, mrkvu i celer očistite, ogulite i narežite na kockice. Češnjak nasjeckajte.
-
U većem loncu zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa na njemu pirjajte narezani luk, mrkvu i celer.
-
Prvo pirjajte 3 – 4 minute na jakoj vatri, zatim je smanjite i nastavite pirjati još 5 minuta ili dok povrće potpuno ne omekša. Po potrebi podlijte sve s malo vode.
-
Kada povrće omekša dodajte mu narezani češnjak i pirjajte još 2 – 3 minute.
-
Nakon toga dodajte grašak, tikvicu i pelate. Začinite sve majčinom dušicom i bosiljkom, dobro promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta.
-
Zatim podlijte sve povrtnim temeljcem, začinite solju i paprom pa nastavite kuhati još 10 – 15 minuta.
-
Na kraju dodajte tortelline i nastavite kuhati dok se tjestenina ne skuha.
-
Maknite juhu s vatre, umiješajte mladi špinat i po potrebi doradite okus solju i paprom.
-
Razdijelite juhu u zdjelice, obilato je posipajte s naribanim Ribancem i odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više