VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Grilani sendvič sa Sirela Goudom, karameliziranim lukom i pečenim rajčicama
Gurmanski sendvič vrijedan truda i gotovo sat vremena provedenih u kuhinji! Savjet – napravite veću količinu karameliziranog luka odjednom kako bi u hladnjaku bio spreman za novu porciju sendviča ili neke druge kombinacije sa Sirela sirevima.
Sastojci
Za 4 velika sendviča:
-
200 g
Sirela Gaude
-
500 g
luka
-
50 g
rikule
-
200 g
mini rajčica
-
8
kriški kruha
-
malo
maslinovog ulja
-
malo
Dukat maslaca
-
po želji
sol, papar, kim, čili, origano
-
Luk očistite i narežite na polumjesece debljine oko pola centimetra, stavite u tavu zajedno sa žličicom Dukat maslaca i maslinovog ulja i začinite solju, paprom te čilijem i kimom po želji. Pirjajte na laganoj do srednje jakoj vatri 30 do 40 minuta uz često miješanje – sve dok luk sasvim ne omekša, karamelizira se i dobije teksturu džema.
-
Luk očistite i narežite na polumjesece debljine oko pola centimetra, stavite u tavu zajedno sa žličicom Dukat maslaca i maslinovog ulja i začinite solju, paprom te čilijem i kimom po želji. Pirjajte na laganoj do srednje jakoj vatri 30 do 40 minuta uz često miješanje – sve dok luk sasvim ne omekša, karamelizira se i dobije teksturu džema.
-
Kriške kruha s obje strane namažite tankim slojem Dukat maslaca i stavite u prethodno dobro zagrijanu grill tavu. Kada kruh dobije karakteristične crte s jedne strane, okrenite ga i dok je još u tavi i s druge strane „hvata boju“ obložite ga komadima Sirela Goude da se počne otapati.
-
Na kraju, prepečenom kruhu sa Sirela Goudom pridružite sve ostale sastojke – karamelizirani luk, pečene rajčice i rikolu.
Recept: Kužinica
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više