VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Grilani sendvič sa Sirela Goudom, karameliziranim lukom i pečenim rajčicama
Gurmanski sendvič vrijedan truda i gotovo sat vremena provedenih u kuhinji! Savjet – napravite veću količinu karameliziranog luka odjednom kako bi u hladnjaku bio spreman za novu porciju sendviča ili neke druge kombinacije sa Sirela sirevima.
Sastojci
Za 4 velika sendviča:
-
200 g
Sirela Gaude
-
500 g
luka
-
50 g
rikule
-
200 g
mini rajčica
-
8
kriški kruha
-
malo
maslinovog ulja
-
malo
Dukat maslaca
-
po želji
sol, papar, kim, čili, origano
-
Luk očistite i narežite na polumjesece debljine oko pola centimetra, stavite u tavu zajedno sa žličicom Dukat maslaca i maslinovog ulja i začinite solju, paprom te čilijem i kimom po želji. Pirjajte na laganoj do srednje jakoj vatri 30 do 40 minuta uz često miješanje – sve dok luk sasvim ne omekša, karamelizira se i dobije teksturu džema.
-
Luk očistite i narežite na polumjesece debljine oko pola centimetra, stavite u tavu zajedno sa žličicom Dukat maslaca i maslinovog ulja i začinite solju, paprom te čilijem i kimom po želji. Pirjajte na laganoj do srednje jakoj vatri 30 do 40 minuta uz često miješanje – sve dok luk sasvim ne omekša, karamelizira se i dobije teksturu džema.
-
Kriške kruha s obje strane namažite tankim slojem Dukat maslaca i stavite u prethodno dobro zagrijanu grill tavu. Kada kruh dobije karakteristične crte s jedne strane, okrenite ga i dok je još u tavi i s druge strane „hvata boju“ obložite ga komadima Sirela Goude da se počne otapati.
-
Na kraju, prepečenom kruhu sa Sirela Goudom pridružite sve ostale sastojke – karamelizirani luk, pečene rajčice i rikolu.
Recept: Kužinica
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više