VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Grilani sendvič sa Sirela Goudom, karameliziranim lukom i pečenim rajčicama
Gurmanski sendvič vrijedan truda i gotovo sat vremena provedenih u kuhinji! Savjet – napravite veću količinu karameliziranog luka odjednom kako bi u hladnjaku bio spreman za novu porciju sendviča ili neke druge kombinacije sa Sirela sirevima.
Sastojci
Za 4 velika sendviča:
-
200 g
Sirela Gaude
-
500 g
luka
-
50 g
rikule
-
200 g
mini rajčica
-
8
kriški kruha
-
malo
maslinovog ulja
-
malo
Dukat maslaca
-
po želji
sol, papar, kim, čili, origano
-
Luk očistite i narežite na polumjesece debljine oko pola centimetra, stavite u tavu zajedno sa žličicom Dukat maslaca i maslinovog ulja i začinite solju, paprom te čilijem i kimom po želji. Pirjajte na laganoj do srednje jakoj vatri 30 do 40 minuta uz često miješanje – sve dok luk sasvim ne omekša, karamelizira se i dobije teksturu džema.
-
Luk očistite i narežite na polumjesece debljine oko pola centimetra, stavite u tavu zajedno sa žličicom Dukat maslaca i maslinovog ulja i začinite solju, paprom te čilijem i kimom po želji. Pirjajte na laganoj do srednje jakoj vatri 30 do 40 minuta uz često miješanje – sve dok luk sasvim ne omekša, karamelizira se i dobije teksturu džema.
-
Kriške kruha s obje strane namažite tankim slojem Dukat maslaca i stavite u prethodno dobro zagrijanu grill tavu. Kada kruh dobije karakteristične crte s jedne strane, okrenite ga i dok je još u tavi i s druge strane „hvata boju“ obložite ga komadima Sirela Goude da se počne otapati.
-
Na kraju, prepečenom kruhu sa Sirela Goudom pridružite sve ostale sastojke – karamelizirani luk, pečene rajčice i rikolu.
Recept: Kužinica
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više