Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Grilane šparoge sa Salakisom

Salakis je sjajan dodatak gotovo svim vrstama povrća, pa ni proljetna perjanica šparoga nije iznimka. Bez obzira na malo sastojaka, ova je salata prava paleta okusa i tekstura.

Sastojci

  • vezica
    šparoga
  • 100 g
    Salakisa
  • 50 g
    badema
  • žlica
    maslinova ulja
  • malo
    soli i papra
  • po želji
    rotkvice i listići komorača

  • Šparogama odrežite tvrde donje dijelove, operite ih i posušite.

  • Začinite ih maslinovim uljem, solju i paprom pa grilajte sa svih strana na dobro ugrijanoj tavi dok ne omekšaju i dobiju lijepu boju, odnosno tragove od grill-tave. Šparoge možete pripremati i na roštilju na laganoj vatri.

  • Pripremljenim šparogama dodajte razmrvljeni Salakis, nasjeckane bademe te po želji i tanko narezane rotkvice i listiće svježeg komorača.

  •  Poslužite kao predjelo ili prilog, a upotpunite li je poširanim ili kuhanim jajima, ova će salata funkcionirati kao samostalno jelo.

     

    Recept: Kužinica