Slatke i sočne breskve prava su ljetna poslastica i vrlo ih je lako pretvoriti u neodoljivi desert.
Jedna od najlakših i najfinijih opcija je da ih kratko grilate i još tople poslužite s kremom od mascarponea.

Sastojci

Za kremu
  • 250 g
    Galbani mascarponea
  • 1
    limun - cijeđeni sok
  • 1 mahuna
    vanilije, ostrugana
  • 2 - 3 žlice
    šećera u prahu
Za breskve
  • 5
    zrelih breskvi
  • 50 ml
    bijelog desertnog vina
  • 1 žličica
    Dukat maslaca

  • Za kremu:
    U zdjeli pomiješajte mascarpone, limunov sok, sjemenke vanilije i šećer u prahu.
    Sve dobro miješajte žlicom kako bi se sastojci povezali.
    Pripremljenu kremu čuvajte u hladnjaku do serviranja.

  • Za breskve:
    Breskve operite, prepolovite i odstranite im koštice.
    Zagrijte grill-tavu pa na nju složite breskve prerezanom stranom prema dolje.
    Pecite ih tako nekoliko minuta pa ih preokrenite.
    Zatim smanjite vatru, podlijte breskve vinom i nastavite sve kuhati dok se sokovi ne reduciraju.
    Na kraju dodajte žličicu maslaca, maknite tavu s vatre i lagano je protresite kako bi se sve pomiješalo.
    Breskve prebacite na tanjur, prelijte ih sokovima od pečenja pa ih poslužite uz kremu od mascarponea.