Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Grilana salata caprese

Preobrazite ovaj klasik talijanske kuhinje u zavodljivo predjelo ili glavno jelo. Slatko-dimljeni robusni okus grilane rajčice u kombinaciji s blago otopljenom mozzarellom, svježim bosiljkom i dresingom od maslinova ulja i balzamskog octa oduševit će i najdelikatnija nepca.

Sastojci

  • 4
    velike zrele rajčice
  • 250 g
    Galbani mozzarelle
  • 2 žlice
    maslinova ulja + dodatno za premazivanje rajčica
  • 2 žlice
    balzamskog octa
  • ½ žličice
    senfa
  • Po želji
    sol
  • Po želji
    papar
  • 10-ak
    listića bosiljka

  • Napravite dresing za salatu: pomiješajte 2 žlice maslinova ulja s 2 žlice balzamskog octa i pola žličice senfa.

  • Rajčice narežite na kolute debljine 2 cm. Posolite ih i popaprite s obje strane te premažite maslinovim uljem.

  • Zagrijte grill-tavu na visokoj temperaturi. Rajčicu pecite 3 do 4 minute na jednoj strani, okrenite te pecite još 2 minute. Na svaki komad rajčice stavite krišku mozzarelle i pecite još minutu, dok se sir ne počne topiti.

  • Stavite rajčicu s mozzarellom na tanjur za serviranje. Prelijte dresingom i na vrh stavite listiće bosiljka. Po želji salatu možete dodatno začiniti himalajskom solju i svježe mljevenim paprom.

    Recept: Mali chef