VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Preobrazite ovaj klasik talijanske kuhinje u zavodljivo predjelo ili glavno jelo. Slatko-dimljeni robusni okus grilane rajčice u kombinaciji s blago otopljenom mozzarellom, svježim bosiljkom i dresingom od maslinova ulja i balzamskog octa oduševit će i najdelikatnija nepca.
Sastojci
-
4
velike zrele rajčice
-
250 g
Galbani mozzarelle
-
2 žlice
maslinova ulja + dodatno za premazivanje rajčica
-
2 žlice
balzamskog octa
-
½ žličice
senfa
-
Po želji
sol
-
Po želji
papar
-
10-ak
listića bosiljka
-
Napravite dresing za salatu: pomiješajte 2 žlice maslinova ulja s 2 žlice balzamskog octa i pola žličice senfa.
-
Rajčice narežite na kolute debljine 2 cm. Posolite ih i popaprite s obje strane te premažite maslinovim uljem.
-
Zagrijte grill-tavu na visokoj temperaturi. Rajčicu pecite 3 do 4 minute na jednoj strani, okrenite te pecite još 2 minute. Na svaki komad rajčice stavite krišku mozzarelle i pecite još minutu, dok se sir ne počne topiti.
-
Stavite rajčicu s mozzarellom na tanjur za serviranje. Prelijte dresingom i na vrh stavite listiće bosiljka. Po želji salatu možete dodatno začiniti himalajskom solju i svježe mljevenim paprom.
Recept: Mali chef
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više