Naš omiljeni recept za domaću granolu jednostavan je i brz. Osnova su mu zobene pahuljice, a ostale sastojke možete prilagoditi svojem ukusu i tako svaki put napraviti drugačiju kombinaciju. Nakon što isprobate ovu domaću granolu, zaboravit ćete na sve kupovne verzije.

Sastojci

Za granolu
  • 270 g
    zobenih pahuljica
  • 50 g
    badema, grubo narezanih
  • 50 g
    lješnjaka, grubo narezanih
  • 50 g
    oraha, grubo narezanih
  • 50 g
    suhih marelica, grubo narezanih
  • 50 g
    grožđica
  • 15 g
    sezama
  • 15 g
    bučinih golica
  • 15 g
    sjemenki suncokreta
  • 2 žlice
    ribanog kokosa
  • 1 žličica
    cimeta
  • Prstohvat
    soli
  • 100 ml
    soka od jabuke
  • 60 ml
    kokosova ulja, otopljenog
  • 80 ml
    javorova sirupa ili meda
Za posluživanje
  • 250 g
    SenSie natur
  • Po želji
    svježe voće

  • U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, bademe, lješnjake, orahe, marelice, grožđice i sve sjemenke.

  • Dodajte kokos, cimet i sol pa sve prelijte sokom od jabuke, kokosovim uljem i javorovim sirupom.
    Sve dobro promiješajte kako bi se svi sastojci proželi.

  • Veliki lim obložite papirom za pečenje pa na njega prebacite mješavinu - granolu, poravnajte sve i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva oko 30 minuta.

  • Tijekom pečenja povremeno sve malo promiješajte kako bi se ravnomjerno peklo.

  • Pečenu granolu ohladite i pospremite u teglu.

  • Servirajte je za doručak uz SenSia natur jogurt i voće po želji.