VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sendviči koji zahtijevaju pripremu dužu od nekoliko minuta uvijek su vrijedni spomena, neki čak i divljenja, poput ovog koji predstavlja pravu gastronomsku poslasticu.
Sastojci
-
4
odreska od svinjskog vrata
-
4
luka
-
3
režnja češnjaka
-
150 g
Galbani Mozzarella topljenog sira u listićima
-
100 g
Dukat maslaca
-
2 žlice
jabučnog octa
-
malo
ulja
-
nekoliko žlica
President mladog kajmaka
-
nekoliko žlica
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
Salata
radič, matovilac, rajčica, baby špinat
-
4
peciva ili kruh
-
po želji
sol, papar
-
2
žlice šećera
-
1 žličica
chimichurrija (južnoamerička mješavina začina za grill i marinade)
Listići Galbani Toast Mozzarelle, vrlo blagog i nježnog okusa, a izuzetne topivosti, savršeno su upotpunili i zaokružili ovaj okusima „jači“ sendvič. Ovaj gourmet sendvič slavi proljeće i zahtijeva da bude šaren i topao, aromatičan i svjež, ali prije svega ukusan i dugo pamtljiv.
-
Chimichurri i papar zdrobite u mužaru te im dodajte 3 režnja češnjaka, 2 žlice jabučnog octa i 2 žlice suncokretova ulja. Sve zgnječite i dobivenom smjesom premažite odreske, koje ostavite da se kratko mariniraju.
-
Zagrijte grill tavu. Odreske posolite i stavite peći na zagrijanu tavu pazeći da ostanu sočni. Pečene odreske ostavite da se hlade nekoliko minuta pa ih potom narežite na tanke kriške, a po želji ih možete dodatno posoliti ili popapriti.
-
Luk očistite i narežite na kolutove pa ga stavite na zagrijanu tavu na malo ulja. Lagano ga posolite kako bi brže pustio vodu i kratko popržite, a potom pospite sa šećerom kako bi se karamelizirao. Svemu dodajte oko 50 g Dukat maslaca te nastavite karamelizirati dok ne postane zlatno-žute boje.
-
Nekoliko žlica President mladog kajmaka izmiješajte s Brzo & Fino kiselim vrhnjem dok ne dobijete gust umak teksturom sličan majonezi. Njemu možete dodati začinsko bilje po želji (peršin, kopar, vlasac...). Kruh ili pecivo premažite maslacem i tostirajte s unutarnje strane na gill tavi. Tostirani kruh premažite umakom pa na to dodajte karamelizirani luk i kriške svinjskog vrata koje bogato prekrijte listićima Galbani Toast Mozzarelle, vratite na zagrijanu tavu i tostirajte dok se sir lagano ne rastopi po mesu.
-
Na rastopljene listiće sira dodajte očišćenu salatu po izboru i nekoliko kriški rajčice. Poklopite pecivom ili drugom kriškom kruha. Ako želite sočniju varijantu, umak od kajmaka i kiselog vrhnja možete posuti i po povrću.
Recept: Mile Butorac
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više