VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sendviči koji zahtijevaju pripremu dužu od nekoliko minuta uvijek su vrijedni spomena, neki čak i divljenja, poput ovog koji predstavlja pravu gastronomsku poslasticu.
Sastojci
-
4
odreska od svinjskog vrata
-
4
luka
-
3
režnja češnjaka
-
150 g
Galbani Mozzarella topljenog sira u listićima
-
100 g
Dukat maslaca
-
2 žlice
jabučnog octa
-
malo
ulja
-
nekoliko žlica
President mladog kajmaka
-
nekoliko žlica
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
Salata
radič, matovilac, rajčica, baby špinat
-
4
peciva ili kruh
-
po želji
sol, papar
-
2
žlice šećera
-
1 žličica
chimichurrija (južnoamerička mješavina začina za grill i marinade)
Listići Galbani Toast Mozzarelle, vrlo blagog i nježnog okusa, a izuzetne topivosti, savršeno su upotpunili i zaokružili ovaj okusima „jači“ sendvič. Ovaj gourmet sendvič slavi proljeće i zahtijeva da bude šaren i topao, aromatičan i svjež, ali prije svega ukusan i dugo pamtljiv.
-
Chimichurri i papar zdrobite u mužaru te im dodajte 3 režnja češnjaka, 2 žlice jabučnog octa i 2 žlice suncokretova ulja. Sve zgnječite i dobivenom smjesom premažite odreske, koje ostavite da se kratko mariniraju.
-
Zagrijte grill tavu. Odreske posolite i stavite peći na zagrijanu tavu pazeći da ostanu sočni. Pečene odreske ostavite da se hlade nekoliko minuta pa ih potom narežite na tanke kriške, a po želji ih možete dodatno posoliti ili popapriti.
-
Luk očistite i narežite na kolutove pa ga stavite na zagrijanu tavu na malo ulja. Lagano ga posolite kako bi brže pustio vodu i kratko popržite, a potom pospite sa šećerom kako bi se karamelizirao. Svemu dodajte oko 50 g Dukat maslaca te nastavite karamelizirati dok ne postane zlatno-žute boje.
-
Nekoliko žlica President mladog kajmaka izmiješajte s Brzo & Fino kiselim vrhnjem dok ne dobijete gust umak teksturom sličan majonezi. Njemu možete dodati začinsko bilje po želji (peršin, kopar, vlasac...). Kruh ili pecivo premažite maslacem i tostirajte s unutarnje strane na gill tavi. Tostirani kruh premažite umakom pa na to dodajte karamelizirani luk i kriške svinjskog vrata koje bogato prekrijte listićima Galbani Toast Mozzarelle, vratite na zagrijanu tavu i tostirajte dok se sir lagano ne rastopi po mesu.
-
Na rastopljene listiće sira dodajte očišćenu salatu po izboru i nekoliko kriški rajčice. Poklopite pecivom ili drugom kriškom kruha. Ako želite sočniju varijantu, umak od kajmaka i kiselog vrhnja možete posuti i po povrću.
Recept: Mile Butorac
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više