VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sendviči koji zahtijevaju pripremu dužu od nekoliko minuta uvijek su vrijedni spomena, neki čak i divljenja, poput ovog koji predstavlja pravu gastronomsku poslasticu.
Sastojci
-
4
odreska od svinjskog vrata
-
4
luka
-
3
režnja češnjaka
-
150 g
Galbani Mozzarella topljenog sira u listićima
-
100 g
Dukat maslaca
-
2 žlice
jabučnog octa
-
malo
ulja
-
nekoliko žlica
President mladog kajmaka
-
nekoliko žlica
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
Salata
radič, matovilac, rajčica, baby špinat
-
4
peciva ili kruh
-
po želji
sol, papar
-
2
žlice šećera
-
1 žličica
chimichurrija (južnoamerička mješavina začina za grill i marinade)
Listići Galbani Toast Mozzarelle, vrlo blagog i nježnog okusa, a izuzetne topivosti, savršeno su upotpunili i zaokružili ovaj okusima „jači“ sendvič. Ovaj gourmet sendvič slavi proljeće i zahtijeva da bude šaren i topao, aromatičan i svjež, ali prije svega ukusan i dugo pamtljiv.
-
Chimichurri i papar zdrobite u mužaru te im dodajte 3 režnja češnjaka, 2 žlice jabučnog octa i 2 žlice suncokretova ulja. Sve zgnječite i dobivenom smjesom premažite odreske, koje ostavite da se kratko mariniraju.
-
Zagrijte grill tavu. Odreske posolite i stavite peći na zagrijanu tavu pazeći da ostanu sočni. Pečene odreske ostavite da se hlade nekoliko minuta pa ih potom narežite na tanke kriške, a po želji ih možete dodatno posoliti ili popapriti.
-
Luk očistite i narežite na kolutove pa ga stavite na zagrijanu tavu na malo ulja. Lagano ga posolite kako bi brže pustio vodu i kratko popržite, a potom pospite sa šećerom kako bi se karamelizirao. Svemu dodajte oko 50 g Dukat maslaca te nastavite karamelizirati dok ne postane zlatno-žute boje.
-
Nekoliko žlica President mladog kajmaka izmiješajte s Brzo & Fino kiselim vrhnjem dok ne dobijete gust umak teksturom sličan majonezi. Njemu možete dodati začinsko bilje po želji (peršin, kopar, vlasac...). Kruh ili pecivo premažite maslacem i tostirajte s unutarnje strane na gill tavi. Tostirani kruh premažite umakom pa na to dodajte karamelizirani luk i kriške svinjskog vrata koje bogato prekrijte listićima Galbani Toast Mozzarelle, vratite na zagrijanu tavu i tostirajte dok se sir lagano ne rastopi po mesu.
-
Na rastopljene listiće sira dodajte očišćenu salatu po izboru i nekoliko kriški rajčice. Poklopite pecivom ili drugom kriškom kruha. Ako želite sočniju varijantu, umak od kajmaka i kiselog vrhnja možete posuti i po povrću.
Recept: Mile Butorac
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više