VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Gougères s Grand Oval Trapistom
Gougères su male hrskave okruglice od kuhanog tijesta i sira. Kao i sve ostalo što nam je podarila francuska kuhinja, jako su fine – osobito poslužene još vruće, direktno iz pećnice!
Sastojci
-
240 ml
vode
-
60 g
Dukat maslaca
-
1/2 žličice
soli
-
Prstohvat
kajenskog papra
-
140 g
glatkog brašna
-
4
velika jaja
-
140 g
President Grand Oval Trapista, naribanog
-
40 g
President Ribanca, naribanog
-
U loncu debljeg dna pomiješajte vodu, maslac, sol i kajenski papar. Kuhajte dok se maslac ne otopi i voda ne proključa.
-
Zatim dodajte brašno i energično ga promiješajte pa sve nastavite kuhati nad umjerenom vatrom dok se sastojci ne povežu u tijesto koje se odvaja od stijenki lonca.
-
Lonac maknite s vatre pa tijesto prebacite u zdjelu za miksanje.
-
Tijesto lagano miksajte mikserom nekoliko minuta kako bi se malo ohladilo, a zatim u njega umiješajte jedno po jedno jaje. Nakon svakog jajeta dobro sve promiješajte pa tek onda dodajte sljedeće jaje.
-
Na kraju u tijesto umiješajte naribani Grand Oval Trapist.
-
Tijesto prebacite u slastičarsku vrećicu pa iz nje istiskujte hrpice na veliki lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Neka hrpice budu oko 4 cm u promjeru i pazite da između svake ostavite nekoliko centimetara razmaka.
-
Na kraju posipajte hrpice ribanim Ribancem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
-
Nakon tih 15 minuta smanjite temperaturu pečenja na 180 i nastavite peći još desetak minuta ili dok hrpice ne postanu rumene.
-
Pečene gougères odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više