VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Gougères s Grand Oval Trapistom
Gougères su male hrskave okruglice od kuhanog tijesta i sira. Kao i sve ostalo što nam je podarila francuska kuhinja, jako su fine – osobito poslužene još vruće, direktno iz pećnice!
Sastojci
-
240 ml
vode
-
60 g
Dukat maslaca
-
1/2 žličice
soli
-
Prstohvat
kajenskog papra
-
140 g
glatkog brašna
-
4
velika jaja
-
140 g
President Grand Oval Trapista, naribanog
-
40 g
President Ribanca, naribanog
-
U loncu debljeg dna pomiješajte vodu, maslac, sol i kajenski papar. Kuhajte dok se maslac ne otopi i voda ne proključa.
-
Zatim dodajte brašno i energično ga promiješajte pa sve nastavite kuhati nad umjerenom vatrom dok se sastojci ne povežu u tijesto koje se odvaja od stijenki lonca.
-
Lonac maknite s vatre pa tijesto prebacite u zdjelu za miksanje.
-
Tijesto lagano miksajte mikserom nekoliko minuta kako bi se malo ohladilo, a zatim u njega umiješajte jedno po jedno jaje. Nakon svakog jajeta dobro sve promiješajte pa tek onda dodajte sljedeće jaje.
-
Na kraju u tijesto umiješajte naribani Grand Oval Trapist.
-
Tijesto prebacite u slastičarsku vrećicu pa iz nje istiskujte hrpice na veliki lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Neka hrpice budu oko 4 cm u promjeru i pazite da između svake ostavite nekoliko centimetara razmaka.
-
Na kraju posipajte hrpice ribanim Ribancem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
-
Nakon tih 15 minuta smanjite temperaturu pečenja na 180 i nastavite peći još desetak minuta ili dok hrpice ne postanu rumene.
-
Pečene gougères odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više