VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Gnudi – okruglice od Galbani ricotte u umaku od maslaca i kadulje
Gnudi su okruglice od ricotte, klasik toskanske kuhinje. Slični njokima, no njihova je posebnost nježna, kremasta unutrašnjost pa se tope u ustima.
Sastojci
Gnudi:
-
250 g
Galbani ricotte
-
40 g
Sirela Ribanc
-
1
jaje
-
1/2
žličice soli
-
malo
naribanog muškatnog oraščića
-
malo
svježe mljevenog papra
-
30 g
griza – pšenične krupice
-
30 g
oštrog brašna
-
oko 100 g
griza za posipanje
Umak:
-
100 g
Dukat maslaca
-
10-15 listova
svježe kadulje
-
za posipanje
Sirela Ribanac
Kako bi se to postiglo, potrebno je okruglice napraviti ranije i pustiti ih da prenoće u hladnjaku. Srećom, priprema je jako jednostavna, a čekanje se isplati.
-
U zdjeli pjenjačom pomiješajte Galbani ricottu i Sirela Ribanac, dodajte jaje, posolite i dobro promiješajte. U smjesu dodajte brašno, griz, muškatni oraščić i papar pa sve kratko miješajte, da se sastojci povežu.
-
Žlicom vadite smjesu i rukama oblikujte okruglice te ih odmah uvaljajte u griz. Okruglice odložite u posudu kojoj ste dno obilnije posuli grizom. Kada iskoristite svu smjesu, okruglice pospite preostalim grizom i ostavite u hladnjaku preko noći.
-
U većem loncu zagrijte vodu, kada prokuha posolite pa kuhajte okruglice 3 minute. Gnudi su gotovi kada isplivaju na površinu.
-
Dok se gnudi kuhaju, u tavi zagrijte Dukat maslac, dodajte listove kadulje i kratko ih pržite. Listiće kadulje izvadite, a u tavu stavite skuhane gnude i lagano ih preljevajte maslacem. Dodajte i malo vode u kojoj su se gnudi kuhali, lagano promiješajte i maknite s vatre.
-
Gnude pospite Sirela Ribancem i odmah poslužite s umakom od maslaca i listićima kadulje.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više