VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Gnudi – okruglice od Galbani ricotte u umaku od maslaca i kadulje
Gnudi su okruglice od ricotte, klasik toskanske kuhinje. Slični njokima, no njihova je posebnost nježna, kremasta unutrašnjost pa se tope u ustima.
Sastojci
Gnudi:
-
250 g
Galbani ricotte
-
40 g
Sirela Ribanc
-
1
jaje
-
1/2
žličice soli
-
malo
naribanog muškatnog oraščića
-
malo
svježe mljevenog papra
-
30 g
griza – pšenične krupice
-
30 g
oštrog brašna
-
oko 100 g
griza za posipanje
Umak:
-
100 g
Dukat maslaca
-
10-15 listova
svježe kadulje
-
za posipanje
Sirela Ribanac
Kako bi se to postiglo, potrebno je okruglice napraviti ranije i pustiti ih da prenoće u hladnjaku. Srećom, priprema je jako jednostavna, a čekanje se isplati.
-
U zdjeli pjenjačom pomiješajte Galbani ricottu i Sirela Ribanac, dodajte jaje, posolite i dobro promiješajte. U smjesu dodajte brašno, griz, muškatni oraščić i papar pa sve kratko miješajte, da se sastojci povežu.
-
Žlicom vadite smjesu i rukama oblikujte okruglice te ih odmah uvaljajte u griz. Okruglice odložite u posudu kojoj ste dno obilnije posuli grizom. Kada iskoristite svu smjesu, okruglice pospite preostalim grizom i ostavite u hladnjaku preko noći.
-
U većem loncu zagrijte vodu, kada prokuha posolite pa kuhajte okruglice 3 minute. Gnudi su gotovi kada isplivaju na površinu.
-
Dok se gnudi kuhaju, u tavi zagrijte Dukat maslac, dodajte listove kadulje i kratko ih pržite. Listiće kadulje izvadite, a u tavu stavite skuhane gnude i lagano ih preljevajte maslacem. Dodajte i malo vode u kojoj su se gnudi kuhali, lagano promiješajte i maknite s vatre.
-
Gnude pospite Sirela Ribancem i odmah poslužite s umakom od maslaca i listićima kadulje.
Recept: COOKam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više