VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Gnudi – okruglice od Galbani ricotte u umaku od maslaca i kadulje
Gnudi su okruglice od ricotte, klasik toskanske kuhinje. Slični njokima, no njihova je posebnost nježna, kremasta unutrašnjost pa se tope u ustima.
Sastojci
Gnudi:
-
250 g
Galbani ricotte
-
40 g
Sirela Ribanc
-
1
jaje
-
1/2
žličice soli
-
malo
naribanog muškatnog oraščića
-
malo
svježe mljevenog papra
-
30 g
griza – pšenične krupice
-
30 g
oštrog brašna
-
oko 100 g
griza za posipanje
Umak:
-
100 g
Dukat maslaca
-
10-15 listova
svježe kadulje
-
za posipanje
Sirela Ribanac
Kako bi se to postiglo, potrebno je okruglice napraviti ranije i pustiti ih da prenoće u hladnjaku. Srećom, priprema je jako jednostavna, a čekanje se isplati.
-
U zdjeli pjenjačom pomiješajte Galbani ricottu i Sirela Ribanac, dodajte jaje, posolite i dobro promiješajte. U smjesu dodajte brašno, griz, muškatni oraščić i papar pa sve kratko miješajte, da se sastojci povežu.
-
Žlicom vadite smjesu i rukama oblikujte okruglice te ih odmah uvaljajte u griz. Okruglice odložite u posudu kojoj ste dno obilnije posuli grizom. Kada iskoristite svu smjesu, okruglice pospite preostalim grizom i ostavite u hladnjaku preko noći.
-
U većem loncu zagrijte vodu, kada prokuha posolite pa kuhajte okruglice 3 minute. Gnudi su gotovi kada isplivaju na površinu.
-
Dok se gnudi kuhaju, u tavi zagrijte Dukat maslac, dodajte listove kadulje i kratko ih pržite. Listiće kadulje izvadite, a u tavu stavite skuhane gnude i lagano ih preljevajte maslacem. Dodajte i malo vode u kojoj su se gnudi kuhali, lagano promiješajte i maknite s vatre.
-
Gnude pospite Sirela Ribancem i odmah poslužite s umakom od maslaca i listićima kadulje.
Recept: COOKam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više