Sastojci

Za kolač
  • 300 g
    glatkog brašna
  • 2 žličice
    praška za pecivo
  • Prostohvat
    soli
  • 1 žlica
    cimeta u prahu
  • 1/2 žličice
    kardamoma u prahu
  • 1 žličica
    đumbira u prahu
  • Prstohvat
    papra
  • 3
    jaja
  • 200 g
    smeđeg šećera
  • 2 žlice
    meda
  • 180 ml
    ulja
  • 200 g
    Brzo & Fino kiselog vrhnja
Za glazuru
  • 250 g
    President svježeg krem sira
  • 200 g
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • 2 žlice
    šećera u prahu
  • 1 žličica
    ekstrakta vanilije
Za dekoraciju
  • Po želji
    sjeckaki orasi
  • Po želji
    cvjetni prah

Ova je štruca jednostavan kolač, no zahvaljujući mirisnim začinima može biti zvijezda blagdanskog stola. Za potpuni dojam premazali smo je kremastom glazurom od sira.

  • Za kolač:
    U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet, đumbir, kardamom i malo papra.
    U zdjeli za miksanje pomiješajte jaja, smeđi šećer i med pa miksajte dok se ne zapjeni i udvostruči volumen.
    Sada u tankom mlazu dolijevajte ulje neprestano miješajući.
    Kad ste dodali ulje, naizmjence u smjesu umiješajte brašno i kiselo vrhnje pa dobro sve izradite mikserom nakon svakog dodavanja.
    Kad se sastojci povežu u homogenu smjesu, prestanite s miksanjem.
    Pravokutni kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite smjesu.
    Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 60 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
    Pečeni kolač izvadite iz pećnice i prebacite na rešetku da se ohladi.

  • Za glazuru:
    U zdjeli pomiješajte President svježi krem sir, vrhnje za šlag, šećer u prahu i ekstrakt vanilije.
    Izradite sve mikserom u gustu kremu.
    Ovom kremom premažite ohlađenu štrucu. Po želji posipajte štrucu sjeckanim orasima, cvjetnim prahom i poslužite.