VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Gingerbread loaf – štruca s okusom medenjaka
Sastojci
Za kolač
-
300 g
glatkog brašna
-
2 žličice
praška za pecivo
-
Prostohvat
soli
-
1 žlica
cimeta u prahu
-
1/2 žličice
kardamoma u prahu
-
1 žličica
đumbira u prahu
-
Prstohvat
papra
-
3
jaja
-
200 g
smeđeg šećera
-
2 žlice
meda
-
180 ml
ulja
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
Za glazuru
-
250 g
President svježeg krem sira
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
2 žlice
šećera u prahu
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
Za dekoraciju
-
Po želji
sjeckaki orasi
-
Po želji
cvjetni prah
Ova je štruca jednostavan kolač, no zahvaljujući mirisnim začinima može biti zvijezda blagdanskog stola. Za potpuni dojam premazali smo je kremastom glazurom od sira.
-
Za kolač:
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet, đumbir, kardamom i malo papra.
U zdjeli za miksanje pomiješajte jaja, smeđi šećer i med pa miksajte dok se ne zapjeni i udvostruči volumen.
Sada u tankom mlazu dolijevajte ulje neprestano miješajući.
Kad ste dodali ulje, naizmjence u smjesu umiješajte brašno i kiselo vrhnje pa dobro sve izradite mikserom nakon svakog dodavanja.
Kad se sastojci povežu u homogenu smjesu, prestanite s miksanjem.
Pravokutni kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite smjesu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 60 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i prebacite na rešetku da se ohladi. -
Za glazuru:
U zdjeli pomiješajte President svježi krem sir, vrhnje za šlag, šećer u prahu i ekstrakt vanilije.
Izradite sve mikserom u gustu kremu.
Ovom kremom premažite ohlađenu štrucu. Po želji posipajte štrucu sjeckanim orasima, cvjetnim prahom i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više