VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Galette sa sezonskim voćem
Sastojci
Za tijesto
-
250 g
glatkog brašna
-
50 g
bijelog šećera
-
20 g + 1 žlica
smeđeg šećera
-
Prstohvat
soli
-
125 g
President maslaca, narezanog na kockice
-
1 - 2 žlice
ledene vode
Za nadjev
-
500 g
breskvi
-
125 g
borovnica
-
50 g
malina
-
2 žlice
šećera
-
2 žlice
škrobnog brašna
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
Za nadjev:
Breskve operite, ogulite i narežite na ploške.
Borovnice i maline operite.
Promiješajte pripremljeno voće u zdjeli, dodajte šećer, škrobno brašno i ekstrakt vanilije, još jednom promiješajte i ostavite desetak minuta kako bi se sastojci proželi.
Ovako pripremljenim voćem nadjenite galette. -
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol.Dodajte hladni maslac narezan na kockice pa ga prstima utrljajte u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.
Dodajte 1 – 2 žlice ledene vode i brzo sve zamijesite u kompaktno tijesto.
Tijesto oblikujte u disk, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Ohlađeno tijesto stavite na list papira za pečenje pa ga razvaljajte u tanki krug debljine 2 – 3 mm.
Na sredinu tijesta rasporedite pripremljeni nadjev od voća i prelijte ga tekućinom koja je ostala na dnu zdjele.
Sada pažljivo, uz pomoć papira za pečenje, preklopite rubove tijesta preko nadjeva.Rubove tijesta posipajte smeđim šećerom pa sve pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva uz ventilaciju, oko 20 minuta ili dok se ne zarumeni.
Galette izvadite iz pećnice i ostavite na rešetki da se malo ohladi i zatim poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više