VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Galette sa sezonskim voćem
Sastojci
Za tijesto
-
250 g
glatkog brašna
-
50 g
bijelog šećera
-
20 g + 1 žlica
smeđeg šećera
-
Prstohvat
soli
-
125 g
President maslaca, narezanog na kockice
-
1 - 2 žlice
ledene vode
Za nadjev
-
500 g
breskvi
-
125 g
borovnica
-
50 g
malina
-
2 žlice
šećera
-
2 žlice
škrobnog brašna
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
Za nadjev:
Breskve operite, ogulite i narežite na ploške.
Borovnice i maline operite.
Promiješajte pripremljeno voće u zdjeli, dodajte šećer, škrobno brašno i ekstrakt vanilije, još jednom promiješajte i ostavite desetak minuta kako bi se sastojci proželi.
Ovako pripremljenim voćem nadjenite galette. -
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol.Dodajte hladni maslac narezan na kockice pa ga prstima utrljajte u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.
Dodajte 1 – 2 žlice ledene vode i brzo sve zamijesite u kompaktno tijesto.
Tijesto oblikujte u disk, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Ohlađeno tijesto stavite na list papira za pečenje pa ga razvaljajte u tanki krug debljine 2 – 3 mm.
Na sredinu tijesta rasporedite pripremljeni nadjev od voća i prelijte ga tekućinom koja je ostala na dnu zdjele.
Sada pažljivo, uz pomoć papira za pečenje, preklopite rubove tijesta preko nadjeva.Rubove tijesta posipajte smeđim šećerom pa sve pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva uz ventilaciju, oko 20 minuta ili dok se ne zarumeni.
Galette izvadite iz pećnice i ostavite na rešetki da se malo ohladi i zatim poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više