VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Slatko grožđe, posljednje voće ljetne sezone, smjestilo se u galette s kruškama i bademima. Ovu slasnu pitu obavezno poslužite uz sladoled od vanilije ili tučeno slatko vrhnje.
Sastojci
Za tijesto
-
150 g
brašna
-
30 g
mljevenih badema
-
Prstohvat
cimeta
-
1/2 žličice
soli
-
2 žlice
šećera
-
140 g
Dukat maslaca
-
3 žlice
hladne vode
Za nadjev
-
2
manje kruške
-
100 g
stolnog grožđa
-
2 žlice
smeđeg šećera
-
1/2 žličice
cimeta
-
30 g
listića badema
-
1
žumanjak
-
Sve suhe sastojke kratko izmiješajte u multipraktiku. Ubacite maslac na kockice i sve propulsirajte pa dodajte vodu i povežite tijesto.
-
Tijesto omotajte prianjajućom folijom i ohladite u hladnjaku barem pola sata.
-
Kruške očistite i narežite na tanke kriške, a veće bobe grožđa prepolovite.
-
Tijesto na papiru za pečenje razvaljajte u oblik kruga debljine 3-4 mm, u sredinu posložite kriške kruške i bobe grožđa. Nadjev na rubovima preklopite tijestom pa pospite šećerom i cimetom.
-
Razmućenim žumanjkom premažite rub pite i pospite listićima badema pa pecite 30 minuta na 190 stupnjeva. Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite s kuglicom sladoleda ili tučenim slatkim vrhnjem.
Recept: Ave dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više