VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Slatko grožđe, posljednje voće ljetne sezone, smjestilo se u galette s kruškama i bademima. Ovu slasnu pitu obavezno poslužite uz sladoled od vanilije ili tučeno slatko vrhnje.
Sastojci
Za tijesto
-
150 g
brašna
-
30 g
mljevenih badema
-
Prstohvat
cimeta
-
1/2 žličice
soli
-
2 žlice
šećera
-
140 g
Dukat maslaca
-
3 žlice
hladne vode
Za nadjev
-
2
manje kruške
-
100 g
stolnog grožđa
-
2 žlice
smeđeg šećera
-
1/2 žličice
cimeta
-
30 g
listića badema
-
1
žumanjak
-
Sve suhe sastojke kratko izmiješajte u multipraktiku. Ubacite maslac na kockice i sve propulsirajte pa dodajte vodu i povežite tijesto.
-
Tijesto omotajte prianjajućom folijom i ohladite u hladnjaku barem pola sata.
-
Kruške očistite i narežite na tanke kriške, a veće bobe grožđa prepolovite.
-
Tijesto na papiru za pečenje razvaljajte u oblik kruga debljine 3-4 mm, u sredinu posložite kriške kruške i bobe grožđa. Nadjev na rubovima preklopite tijestom pa pospite šećerom i cimetom.
-
Razmućenim žumanjkom premažite rub pite i pospite listićima badema pa pecite 30 minuta na 190 stupnjeva. Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite s kuglicom sladoleda ili tučenim slatkim vrhnjem.
Recept: Ave dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više