VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Slatko grožđe, posljednje voće ljetne sezone, smjestilo se u galette s kruškama i bademima. Ovu slasnu pitu obavezno poslužite uz sladoled od vanilije ili tučeno slatko vrhnje.
Sastojci
Za tijesto
-
150 g
brašna
-
30 g
mljevenih badema
-
Prstohvat
cimeta
-
1/2 žličice
soli
-
2 žlice
šećera
-
140 g
Dukat maslaca
-
3 žlice
hladne vode
Za nadjev
-
2
manje kruške
-
100 g
stolnog grožđa
-
2 žlice
smeđeg šećera
-
1/2 žličice
cimeta
-
30 g
listića badema
-
1
žumanjak
-
Sve suhe sastojke kratko izmiješajte u multipraktiku. Ubacite maslac na kockice i sve propulsirajte pa dodajte vodu i povežite tijesto.
-
Tijesto omotajte prianjajućom folijom i ohladite u hladnjaku barem pola sata.
-
Kruške očistite i narežite na tanke kriške, a veće bobe grožđa prepolovite.
-
Tijesto na papiru za pečenje razvaljajte u oblik kruga debljine 3-4 mm, u sredinu posložite kriške kruške i bobe grožđa. Nadjev na rubovima preklopite tijestom pa pospite šećerom i cimetom.
-
Razmućenim žumanjkom premažite rub pite i pospite listićima badema pa pecite 30 minuta na 190 stupnjeva. Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite s kuglicom sladoleda ili tučenim slatkim vrhnjem.
Recept: Ave dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više