VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Galette je rustikalna pita koja je vrlo jednostavna za pripremu. Mogućnosti s prhkim tijestom su ograničene tek onoliko koliko i vaša mašta tako da je možete pripremiti u brojnim slatkim i slanim varijantama. U ovoj kombinaciji su tu lagane Galbani mozzarelline i slatke mini rajčice. Zbog svog praktičnog oblika mozzarelline i rajčice trebate tek prepoloviti i poslagati po tijestu i vaša pita je spremna za pećnicu.
Sastojci
Za prhko tijesto:
-
300 g
glatkog brašna
-
150 g
Dukat maslaca
-
125 ml
hladne vode
-
1/2 žličice
listića ružmarina
-
1/2 žličice
listića majčine dušice
-
malo
soli
Za punjenje:
-
200 g
miješanih mini rajčica
-
200 g
Galbani mozzarellina
-
malo
soli
-
par
listića majčine dušice, bosiljka i ružmarina
-
Hladni Dukat maslac nasjeckamo na kockice i stavimo u multipraktik s brašnom, malo soli i začinskim travama. Pulsiramo par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodamo jako hladnu vodu. Pulsiramo dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu. Potom rukama oblikujemo disk, umotamo ga u foliju za svježinu i ostavimo u hladnjaku barem pola sata.
-
Tijesto razvaljamo na papiru za pečenje u nepravilan krug, debljine pola centimetra. Rajčice i Galbani mozzarelline prepolovimo pa posložimo po površini tijesta, pet centimetara od ruba. Vrlo lagano posolimo i pospemo s malo svježih začinskih trava. Rubove zatim preklopimo prema sredini, u par preklopa, tako da galette dobije rustikalan izgled.
-
Pećnicu zagrijemo na 200°C i pečemo galette 50 minuta ili dok sva tekućina iz mozzerellina i rajčica ne ispari, a sir i rajčice ne dobiju lijepu boju. Serviramo toplo.
Recept: Recept: Cooking With The Cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više