VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Galette je rustikalna pita koja je vrlo jednostavna za pripremu. Mogućnosti s prhkim tijestom su ograničene tek onoliko koliko i vaša mašta tako da je možete pripremiti u brojnim slatkim i slanim varijantama. U ovoj kombinaciji su tu lagane Galbani mozzarelline i slatke mini rajčice. Zbog svog praktičnog oblika mozzarelline i rajčice trebate tek prepoloviti i poslagati po tijestu i vaša pita je spremna za pećnicu.
Sastojci
Za prhko tijesto:
-
300 g
glatkog brašna
-
150 g
Dukat maslaca
-
125 ml
hladne vode
-
1/2 žličice
listića ružmarina
-
1/2 žličice
listića majčine dušice
-
malo
soli
Za punjenje:
-
200 g
miješanih mini rajčica
-
200 g
Galbani mozzarellina
-
malo
soli
-
par
listića majčine dušice, bosiljka i ružmarina
-
Hladni Dukat maslac nasjeckamo na kockice i stavimo u multipraktik s brašnom, malo soli i začinskim travama. Pulsiramo par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodamo jako hladnu vodu. Pulsiramo dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu. Potom rukama oblikujemo disk, umotamo ga u foliju za svježinu i ostavimo u hladnjaku barem pola sata.
-
Tijesto razvaljamo na papiru za pečenje u nepravilan krug, debljine pola centimetra. Rajčice i Galbani mozzarelline prepolovimo pa posložimo po površini tijesta, pet centimetara od ruba. Vrlo lagano posolimo i pospemo s malo svježih začinskih trava. Rubove zatim preklopimo prema sredini, u par preklopa, tako da galette dobije rustikalan izgled.
-
Pećnicu zagrijemo na 200°C i pečemo galette 50 minuta ili dok sva tekućina iz mozzerellina i rajčica ne ispari, a sir i rajčice ne dobiju lijepu boju. Serviramo toplo.
Recept: Recept: Cooking With The Cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više