VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Gözleme sa Salakisom i špinatom
Gözleme su tradicionalne turske pogače punjene nadjevom od špinata i feta sira. Obično se peku na velikim metalnim pločama nad otvorenom vatrom, ali kod kuće ih možemo pripremiti i na tavi. Upravo ih zbog takvog načina pripreme ponekad nazivaju turskim palačinkama.
Sastojci
Za tijesto
-
300 g
glatkog brašna
-
1 žličica
suhog instant kvasca
-
1/2 žličice
soli
-
3 ravne žlice
čvrstog jogurta
-
150 ml
mlake vode
-
2-3 žlice
maslinova ulja
Za nadjev
-
250 g
President Salakisa, grubo narezanog
-
200 g
mladog špinata, grubo narezanog
Za serviranje
-
Po želji
kriške limuna
-
U zdjeli pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte sol i još jednom promiješajte.
-
Dodajte jogurt pa počnite mijesiti tijesto mikserom sa spiralnim nastavcima.
-
Malo po malo dodajte vodu dok mikser radi na najmanjoj brzini.
-
Kad se svi sastojci povežu, povećajte brzinu i nastavite mijesiti tijesto dok ne postane glatko i podatno. Tijesto istim redoslijedom možete zamijesiti i rukama.
-
Umiješeno tijesto prebacite u čistu posudu, prekrijte ga kuhinjskim ubrusom i ostavite na toplom da se udvostruči (trebat će mu oko 30 minuta).
-
Udvostručeno tijesto prebacite na radnu plohu i podijelite na osam jednakih dijelova.
-
Svaki dio rukama formirajte u kuglu, premažite svaku kuglu maslinovim uljem i ostavite ih tako još dvadesetak minuta.
-
Na dobro pobrašnjenoj radnoj podlozi svaku kuglicu razvaljajte u tanak disk promjera oko 15 cm.
-
Tijesto treba biti dosta tanko, ali pazite da vam ne pukne. Tijesto možete valjati i na pobrašnjenom papiru za pečenje kako biste poslije njime lakše rukovali.
-
Po četiri ovako razvaljana komada tijesta rasporedite pripremljeni špinat i sir.
-
Prekrijte nadjevene komade tijesta preostalim diskovima pa rubove lagano utisnite vilicom kako bi se spojili.
-
Svaku pogaču premažite s malo maslinova ulja.
-
Veliku neprianjajuću tavu zagrijte nad jakom vatrom, potom smanjite vatru i pecite jednu po jednu pogaču.
-
Svaku pogaču pecite po nekoliko minuta sa svake strane dok se ne napuhne i dobije lijepu boju prošaranu tamnim mrljama.
-
Pečene pogače složite na dasku za posluživanje, narežite ih na manje komade i poslužite uz kriške limuna.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više