VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Gözleme sa Salakisom i špinatom
Gözleme su tradicionalne turske pogače punjene nadjevom od špinata i feta sira. Obično se peku na velikim metalnim pločama nad otvorenom vatrom, ali kod kuće ih možemo pripremiti i na tavi. Upravo ih zbog takvog načina pripreme ponekad nazivaju turskim palačinkama.
Sastojci
Za tijesto
-
300 g
glatkog brašna
-
1 žličica
suhog instant kvasca
-
1/2 žličice
soli
-
3 ravne žlice
čvrstog jogurta
-
150 ml
mlake vode
-
2-3 žlice
maslinova ulja
Za nadjev
-
250 g
President Salakisa, grubo narezanog
-
200 g
mladog špinata, grubo narezanog
Za serviranje
-
Po želji
kriške limuna
-
U zdjeli pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte sol i još jednom promiješajte.
-
Dodajte jogurt pa počnite mijesiti tijesto mikserom sa spiralnim nastavcima.
-
Malo po malo dodajte vodu dok mikser radi na najmanjoj brzini.
-
Kad se svi sastojci povežu, povećajte brzinu i nastavite mijesiti tijesto dok ne postane glatko i podatno. Tijesto istim redoslijedom možete zamijesiti i rukama.
-
Umiješeno tijesto prebacite u čistu posudu, prekrijte ga kuhinjskim ubrusom i ostavite na toplom da se udvostruči (trebat će mu oko 30 minuta).
-
Udvostručeno tijesto prebacite na radnu plohu i podijelite na osam jednakih dijelova.
-
Svaki dio rukama formirajte u kuglu, premažite svaku kuglu maslinovim uljem i ostavite ih tako još dvadesetak minuta.
-
Na dobro pobrašnjenoj radnoj podlozi svaku kuglicu razvaljajte u tanak disk promjera oko 15 cm.
-
Tijesto treba biti dosta tanko, ali pazite da vam ne pukne. Tijesto možete valjati i na pobrašnjenom papiru za pečenje kako biste poslije njime lakše rukovali.
-
Po četiri ovako razvaljana komada tijesta rasporedite pripremljeni špinat i sir.
-
Prekrijte nadjevene komade tijesta preostalim diskovima pa rubove lagano utisnite vilicom kako bi se spojili.
-
Svaku pogaču premažite s malo maslinova ulja.
-
Veliku neprianjajuću tavu zagrijte nad jakom vatrom, potom smanjite vatru i pecite jednu po jednu pogaču.
-
Svaku pogaču pecite po nekoliko minuta sa svake strane dok se ne napuhne i dobije lijepu boju prošaranu tamnim mrljama.
-
Pečene pogače složite na dasku za posluživanje, narežite ih na manje komade i poslužite uz kriške limuna.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više