VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti.
Sastojci
-
250 g
Galbani ricotte
-
3
jaja
-
2 žlice
šećera
-
1
vanilin šećer
-
2 žličice
likera od limuna
-
1
limun - ribana korica
-
200 g
glatkog brašna
-
2 žličice
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
500 ml
ulja za prženje
-
U zdjeli pomiješajte Galbani Ricottu, jaja, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Sve dobro sjedinite u glatku smjesu
-
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
Mješavinu brašna i praška za pecivo dodajte smjesi od jaja i ricotte te sve dobro promiješajte da se poveže u glatku i gustu smjesu.
-
U dubokoj tavi zagrijte suncokretovo ulje.
-
Pomoću dvije žličice grabite smjesu, oblikujte je u fritule te ih nježno spuštajte u vruće ulje.
-
Pržite ih nekoliko minuta dok se lijepo ne zarumene.
-
Pečene fritule izvadite iz ulja i ocijedite na kuhinjskom ubrusu.
-
Prije posluživanja posipajte ih šećerom u prahu.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više