VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti.
Sastojci
-
250 g
Galbani ricotte
-
3
jaja
-
2 žlice
šećera
-
1
vanilin šećer
-
2 žličice
likera od limuna
-
1
limun - ribana korica
-
200 g
glatkog brašna
-
2 žličice
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
500 ml
ulja za prženje
-
U zdjeli pomiješajte Galbani Ricottu, jaja, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Sve dobro sjedinite u glatku smjesu
-
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
-
Mješavinu brašna i praška za pecivo dodajte smjesi od jaja i ricotte te sve dobro promiješajte da se poveže u glatku i gustu smjesu.
-
U dubokoj tavi zagrijte suncokretovo ulje.
-
Pomoću dvije žličice grabite smjesu, oblikujte je u fritule te ih nježno spuštajte u vruće ulje.
-
Pržite ih nekoliko minuta dok se lijepo ne zarumene.
-
Pečene fritule izvadite iz ulja i ocijedite na kuhinjskom ubrusu.
-
Prije posluživanja posipajte ih šećerom u prahu.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više