Recept - Desert

Fritule s ricottom

Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti.

Sastojci

  • 250 g
    Galbani ricotte
  • 3
    jaja
  • 2 žlice
    šećera
  • 1
    vanilin šećer
  • 2 žličice
    likera od limuna
  • 1
    limun - ribana korica
  • 200 g
    glatkog brašna
  • 2 žličice
    praška za pecivo
  • Prstohvat
    soli
  • 500 ml
    ulja za prženje

  • U zdjeli pomiješajte Galbani Ricottu, jaja, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Sve dobro sjedinite u glatku smjesu

  • U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

  • Mješavinu brašna i praška za pecivo dodajte smjesi od jaja i ricotte te sve dobro promiješajte da se poveže u glatku i gustu smjesu.

  • U dubokoj tavi zagrijte suncokretovo ulje.

  • Pomoću dvije žličice grabite smjesu, oblikujte je u fritule te ih nježno spuštajte u vruće ulje.

  • Pržite ih nekoliko minuta dok se lijepo ne zarumene.

  • Pečene fritule izvadite iz ulja i ocijedite na kuhinjskom ubrusu.

  • Prije posluživanja posipajte ih šećerom u prahu.