Recept - Predjelo, Glavno jelo

Frittata s povrćem, gljivama, sirom i mesom

Frittata je idealno jelo za rješavanje preostale blagdanske hrane. Nema toga što u nju ne možete zapakirati: ostatke pečenja, kuhano povrće, sir i nareske… Zapravo, ona je idealno jelo za dane nakon velikih slavlja kada trebate nešto brzo i vrlo ukusno.

Sastojci

  • 6
    jaja
  • 250 ml
    Dukat trajnog mlijeka
  • 1/2 žličice
    soli
  • Po ukusu
    svježe mljeveni papar
  • 2 žlice
    maslinovog ulja
  • 1
    crvena rog paprika, nasjeckana
  • 1
    žuta paprika babura, nasjeckana
  • 200 g
    šampinjona, narezanih na listiće
  • 100 g
    brokule, narezane
  • 200 g
    pečene puretine (ili drugog mesa po izboru) natrgane na manje komade
  • 60 g
    President Grand Oval gourmet sira, narezanog na kocice

  • U zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, sol i papar. Dobro sve umutite kako bi se sastojci povezali u homogenu smjesu.

  • U velikoj tavi, koja može ići i u pećnicu, zagrijte 2 žlice maslinovog ulja.

  • Na zagrijanom ulju prepržite nasjeckane paprike i šampinjone. Kad se sve lijepo karamelizira i zamiriše, dodajte brokulu i komade mesa. Dobro sve promiješajte, po potrebi malo posolite pa prelijte smjesom od jaja i mlijeka.

  • Pecite sve na srednje jakoj vatri dok rubovi jaja ne uhvate malo boje pa maknite tavu s vatre.

  • Po jajima rasporedite kockice sira te tavu ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

  • Pecite oko pola sata ili dok jaja nisu potpuno pečena.

  • Pečenu frittatu izvadite iz pećnice, ostavite je desetak minuta da „se odmori“, a zatim je poslužite narezanu na kriške.