VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Frittata s povrćem, gljivama, sirom i mesom
Frittata je idealno jelo za rješavanje preostale blagdanske hrane. Nema toga što u nju ne možete zapakirati: ostatke pečenja, kuhano povrće, sir i nareske… Zapravo, ona je idealno jelo za dane nakon velikih slavlja kada trebate nešto brzo i vrlo ukusno.
Sastojci
-
6
jaja
-
250 ml
Dukat trajnog mlijeka
-
1/2 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1
crvena rog paprika, nasjeckana
-
1
žuta paprika babura, nasjeckana
-
200 g
šampinjona, narezanih na listiće
-
100 g
brokule, narezane
-
200 g
pečene puretine (ili drugog mesa po izboru) natrgane na manje komade
-
60 g
President Grand Oval gourmet sira, narezanog na kocice
-
U zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, sol i papar. Dobro sve umutite kako bi se sastojci povezali u homogenu smjesu.
-
U velikoj tavi, koja može ići i u pećnicu, zagrijte 2 žlice maslinovog ulja.
-
Na zagrijanom ulju prepržite nasjeckane paprike i šampinjone. Kad se sve lijepo karamelizira i zamiriše, dodajte brokulu i komade mesa. Dobro sve promiješajte, po potrebi malo posolite pa prelijte smjesom od jaja i mlijeka.
-
Pecite sve na srednje jakoj vatri dok rubovi jaja ne uhvate malo boje pa maknite tavu s vatre.
-
Po jajima rasporedite kockice sira te tavu ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
-
Pecite oko pola sata ili dok jaja nisu potpuno pečena.
-
Pečenu frittatu izvadite iz pećnice, ostavite je desetak minuta da „se odmori“, a zatim je poslužite narezanu na kriške.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više