VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Sastojci
Za tijesto
-
250 g
brašna
-
1/2 žličice
soli
-
175 g
Dukat maslaca
-
2
žumanjka
Za nadjev
-
50 g
Dukat maslaca
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1 kg
crvenog i ljubičastog luka
Za preljev
-
120 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
2
jaja
-
1/2 žličice
muškatnog oraščića
-
1/4 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
Za nadjev:
Luk sitno nasjeckajte, a možete ga i naribati.
U dubokoj tavi rastopite maslac i maslinovo ulje, dodajte luk pa na laganoj vatri pirjajte pola sata. Luk treba kuhati da omekša, a ne pržiti, znači ne dozvolite mu da se prži i poprimi tamnu boju.
-
Za preljev:
U zdjelici dobro pomiješajte vrhnje, jaja, muškatni oraščić, sol i papar.
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno i sol pa dodajte hladni maslac narezan na listiće. Vrhovima prstiju maslac utrljajte u brašno dok ne postane mrvičasto.
Zatim dodajte dva lagano umućena žumanjka i zamijesite prhko tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i odložite u hladnjak na pola sata.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na pola centimetra pa ga prebacite u duguljasti kvadratni kalup za pitu. Tijesto malo izbodite vilicom, prekrijte papirom za pečenje i sve opteretite suhim grahom.
Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta pa smanjite temperaturu na 160 i pecite još 15 minuta.
Gotovo tijesto izvadite iz pećnice pa na njega rasporedite nadjev od luka i sve prelijte mješavinom vrhnja i jaja.Vratite u pećnicu i pecite još 20 – 25 minuta na 180 stupnjeva.
Pečenu pitu možete poslužiti toplu i hladnu.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više