VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Sastojci
Za tijesto
-
250 g
brašna
-
1/2 žličice
soli
-
175 g
Dukat maslaca
-
2
žumanjka
Za nadjev
-
50 g
Dukat maslaca
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1 kg
crvenog i ljubičastog luka
Za preljev
-
120 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
2
jaja
-
1/2 žličice
muškatnog oraščića
-
1/4 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
Za nadjev:
Luk sitno nasjeckajte, a možete ga i naribati.
U dubokoj tavi rastopite maslac i maslinovo ulje, dodajte luk pa na laganoj vatri pirjajte pola sata. Luk treba kuhati da omekša, a ne pržiti, znači ne dozvolite mu da se prži i poprimi tamnu boju.
-
Za preljev:
U zdjelici dobro pomiješajte vrhnje, jaja, muškatni oraščić, sol i papar.
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno i sol pa dodajte hladni maslac narezan na listiće. Vrhovima prstiju maslac utrljajte u brašno dok ne postane mrvičasto.
Zatim dodajte dva lagano umućena žumanjka i zamijesite prhko tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i odložite u hladnjak na pola sata.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na pola centimetra pa ga prebacite u duguljasti kvadratni kalup za pitu. Tijesto malo izbodite vilicom, prekrijte papirom za pečenje i sve opteretite suhim grahom.
Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta pa smanjite temperaturu na 160 i pecite još 15 minuta.
Gotovo tijesto izvadite iz pećnice pa na njega rasporedite nadjev od luka i sve prelijte mješavinom vrhnja i jaja.Vratite u pećnicu i pecite još 20 – 25 minuta na 180 stupnjeva.
Pečenu pitu možete poslužiti toplu i hladnu.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više