VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova slatko-slana kombinacija sjajno spaja Galbani mozzarellu di latte di bufala mini i najslađe bobice kasnog ljeta u mirisne zalogaje punog okusa.
Sastojci
-
600 g
brašna tip 00
-
1 žličica
soli
-
1
instant kvasac
-
1 žličica
šećera
-
400 ml
mlake vode
-
50 ml
maslinova ulja
-
150 g
grožđa
-
125 g
Galbani mozzarella di latte di bufala mini
-
Nekoliko grančica
majčine dušice
-
Nekoliko prstohvata
krupne soli
-
U mlakoj vodi otopite žličicu šećera i kvasac pa ostavite koju minutu da se kvasac aktivira.
-
Brašno stavite u posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto, napravite udubinu u sredini i dodajte sol. Ulijte smjesu s kvascem pa vilicom malo po malo unosite sve više brašna s rubova udubine. Nakon što ste umiješali sve brašno, ručnim mikserom s nastavcima za tijesto mijesite 10-ak minuta. Ako je tijesto preljepljivo, dodajte mu još malo brašna, žlicu po žlicu dok smjesa ne postane glatka. Uz pomoć maslinova ulja premijesite ga u formu kugle i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi, pokriveno u posudi.
-
Nakon sat vremena tijesto premjestite u pleh u kojem će se focaccia peći. Uz pomoć maslinova ulja premijesite tijesto, formirajte kuglu, pustite da malo odstoji tako da se opusti pa razvucite do ruba pleha. Premažite s još maslinova ulja i pokrijte folijom te ostavite da se diže, još barem jedan sat. Važno je dobro premazati tijesto uljem kako se folija ne bi zalijepila pa da je poslije lako možete skinuti, a da pritom ne oštetite tijesto.
-
Kada se tijesto dignulo, nauljite ruke i prstima napravite udubine. Pokapajte s još malo maslinova ulja te rasporedite nadjev, grožđe i mozzarellu, koju po želji možete natrgati na polovice. Namrvite majčinu dušicu te velikodušno posolite krupnom solju.
-
Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva i stavite peći. Za otprilike 15 minuta focaccia će biti gotova. Tijesto treba dobiti lijepu boju, a dno biti potpuno čvrsto i hrskavo.
Recept: Cooking with the cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više