VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova slatko-slana kombinacija sjajno spaja Galbani mozzarellu di latte di bufala mini i najslađe bobice kasnog ljeta u mirisne zalogaje punog okusa.
Sastojci
-
600 g
brašna tip 00
-
1 žličica
soli
-
1
instant kvasac
-
1 žličica
šećera
-
400 ml
mlake vode
-
50 ml
maslinova ulja
-
150 g
grožđa
-
125 g
Galbani mozzarella di latte di bufala mini
-
Nekoliko grančica
majčine dušice
-
Nekoliko prstohvata
krupne soli
-
U mlakoj vodi otopite žličicu šećera i kvasac pa ostavite koju minutu da se kvasac aktivira.
-
Brašno stavite u posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto, napravite udubinu u sredini i dodajte sol. Ulijte smjesu s kvascem pa vilicom malo po malo unosite sve više brašna s rubova udubine. Nakon što ste umiješali sve brašno, ručnim mikserom s nastavcima za tijesto mijesite 10-ak minuta. Ako je tijesto preljepljivo, dodajte mu još malo brašna, žlicu po žlicu dok smjesa ne postane glatka. Uz pomoć maslinova ulja premijesite ga u formu kugle i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi, pokriveno u posudi.
-
Nakon sat vremena tijesto premjestite u pleh u kojem će se focaccia peći. Uz pomoć maslinova ulja premijesite tijesto, formirajte kuglu, pustite da malo odstoji tako da se opusti pa razvucite do ruba pleha. Premažite s još maslinova ulja i pokrijte folijom te ostavite da se diže, još barem jedan sat. Važno je dobro premazati tijesto uljem kako se folija ne bi zalijepila pa da je poslije lako možete skinuti, a da pritom ne oštetite tijesto.
-
Kada se tijesto dignulo, nauljite ruke i prstima napravite udubine. Pokapajte s još malo maslinova ulja te rasporedite nadjev, grožđe i mozzarellu, koju po želji možete natrgati na polovice. Namrvite majčinu dušicu te velikodušno posolite krupnom solju.
-
Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva i stavite peći. Za otprilike 15 minuta focaccia će biti gotova. Tijesto treba dobiti lijepu boju, a dno biti potpuno čvrsto i hrskavo.
Recept: Cooking with the cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više