VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova slatko-slana kombinacija sjajno spaja Galbani mozzarellu di latte di bufala mini i najslađe bobice kasnog ljeta u mirisne zalogaje punog okusa.
Sastojci
-
600 g
brašna tip 00
-
1 žličica
soli
-
1
instant kvasac
-
1 žličica
šećera
-
400 ml
mlake vode
-
50 ml
maslinova ulja
-
150 g
grožđa
-
125 g
Galbani mozzarella di latte di bufala mini
-
Nekoliko grančica
majčine dušice
-
Nekoliko prstohvata
krupne soli
-
U mlakoj vodi otopite žličicu šećera i kvasac pa ostavite koju minutu da se kvasac aktivira.
-
Brašno stavite u posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto, napravite udubinu u sredini i dodajte sol. Ulijte smjesu s kvascem pa vilicom malo po malo unosite sve više brašna s rubova udubine. Nakon što ste umiješali sve brašno, ručnim mikserom s nastavcima za tijesto mijesite 10-ak minuta. Ako je tijesto preljepljivo, dodajte mu još malo brašna, žlicu po žlicu dok smjesa ne postane glatka. Uz pomoć maslinova ulja premijesite ga u formu kugle i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi, pokriveno u posudi.
-
Nakon sat vremena tijesto premjestite u pleh u kojem će se focaccia peći. Uz pomoć maslinova ulja premijesite tijesto, formirajte kuglu, pustite da malo odstoji tako da se opusti pa razvucite do ruba pleha. Premažite s još maslinova ulja i pokrijte folijom te ostavite da se diže, još barem jedan sat. Važno je dobro premazati tijesto uljem kako se folija ne bi zalijepila pa da je poslije lako možete skinuti, a da pritom ne oštetite tijesto.
-
Kada se tijesto dignulo, nauljite ruke i prstima napravite udubine. Pokapajte s još malo maslinova ulja te rasporedite nadjev, grožđe i mozzarellu, koju po želji možete natrgati na polovice. Namrvite majčinu dušicu te velikodušno posolite krupnom solju.
-
Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva i stavite peći. Za otprilike 15 minuta focaccia će biti gotova. Tijesto treba dobiti lijepu boju, a dno biti potpuno čvrsto i hrskavo.
Recept: Cooking with the cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više