VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ova slatko-slana kombinacija sjajno spaja Galbani mozzarellu di latte di bufala mini i najslađe bobice kasnog ljeta u mirisne zalogaje punog okusa.
Sastojci
-
600 g
brašna tip 00
-
1 žličica
soli
-
1
instant kvasac
-
1 žličica
šećera
-
400 ml
mlake vode
-
50 ml
maslinova ulja
-
150 g
grožđa
-
125 g
Galbani mozzarella di latte di bufala mini
-
Nekoliko grančica
majčine dušice
-
Nekoliko prstohvata
krupne soli
-
U mlakoj vodi otopite žličicu šećera i kvasac pa ostavite koju minutu da se kvasac aktivira.
-
Brašno stavite u posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto, napravite udubinu u sredini i dodajte sol. Ulijte smjesu s kvascem pa vilicom malo po malo unosite sve više brašna s rubova udubine. Nakon što ste umiješali sve brašno, ručnim mikserom s nastavcima za tijesto mijesite 10-ak minuta. Ako je tijesto preljepljivo, dodajte mu još malo brašna, žlicu po žlicu dok smjesa ne postane glatka. Uz pomoć maslinova ulja premijesite ga u formu kugle i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi, pokriveno u posudi.
-
Nakon sat vremena tijesto premjestite u pleh u kojem će se focaccia peći. Uz pomoć maslinova ulja premijesite tijesto, formirajte kuglu, pustite da malo odstoji tako da se opusti pa razvucite do ruba pleha. Premažite s još maslinova ulja i pokrijte folijom te ostavite da se diže, još barem jedan sat. Važno je dobro premazati tijesto uljem kako se folija ne bi zalijepila pa da je poslije lako možete skinuti, a da pritom ne oštetite tijesto.
-
Kada se tijesto dignulo, nauljite ruke i prstima napravite udubine. Pokapajte s još malo maslinova ulja te rasporedite nadjev, grožđe i mozzarellu, koju po želji možete natrgati na polovice. Namrvite majčinu dušicu te velikodušno posolite krupnom solju.
-
Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva i stavite peći. Za otprilike 15 minuta focaccia će biti gotova. Tijesto treba dobiti lijepu boju, a dno biti potpuno čvrsto i hrskavo.
Recept: Cooking with the cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više