VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Sastojci
-
65 g
Dukat maslaca
-
3 žlice
sojinog umaka
-
1 veliki
poriluk, nasjeckan na kolutiće
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
175 g
krupnih zobenih pahuljica
-
100 g
sitnih zobenih pahuljica
-
50 g
glatkog brašna
-
75 g
miješanih sjemenki
-
50 g
oraha, nasjeckanih
-
200 g
President sira za pizzu, dimljenog
-
3 velika
jaja
-
Po ukusu
sol i papar
-
U lončiću pomiješajte maslac i sojin umak pa ih zagrijte nad umjerenom vatrom dok se maslac ne otopi. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
-
U tavi zagrijte maslinovo ulje i preostalu žlicu maslaca pa na tome prepržite poriluk. Pržite ga desetak minuta dok potpuno ne omekša. Maknite s vatre i ostavite sa strane.
-
U zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, brašno, sjemenke, orahe i sir za pizzu. Ako želite, sačuvajte malo sira i sjemenki za posipanje.
-
Ovoj mješavini dodajte umućena jaja, otopljeni maslac sa sojinim umakom i preprženi poriluk. Sve dobro izmiješajte dok se ne pretvori u ljepljivu kompaktnu smjesu.
-
Prebacite smjesu u manji pravokutni kalup za pečenje (približno dimenzija A4 papira) koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Smjesu utisnite i poravnajte u kalupu te posipajte sačuvanim sjemenkama i sirom.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
-
Pečeno izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi, a zatim narežite na kockice ili prutiće i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više