VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Napekli ste sigurno poveću količinu medenjaka za Božić i dok tražite recept kojim ćete oduševiti ukućane, iskoristite medenjake koji su vam ostali za ovaj tradicionalni recept sjeverozapadne Hrvatske. Srnetinu možete zamijeniti i junećim fileom ili mekšim dijelom buta.
Sastojci
-
600 g
srnećeg filea
-
malo
brašna
-
30 g
Dukat maslaca za pečenje
-
200 ml
jušnog temeljca
Marinada:
-
3 žlice
meda
-
3 žlice
ulja
-
2 naranče
sok i kora
-
po želji
ružmarin i majčina dušica
-
2 režnja
češnjaka
-
po želji
sol i papar
Kora:
-
1
naranča
-
50 g
krušnih mrvica
-
100 g
medenjaka
-
6
žumanjaka
-
po želji
soli i papra
-
100 g
Dukat maslaca
-
0,5 dl
medice
-
Pripremite marinadu od navedenih sastojaka te u njoj ostavite srneći file preko noći.
-
Za koru od medenjaka istucite žumanjke sa maslacem, dodajte sok naranče, krušne mrvice i medenjake koje ste prethodno smrvili. Ukoliko vam je smjesa presuha, dodajte još soka naranče, a ako je prerijetka, dodajte suhih sastojaka, medenjaka i krušnih mrvica. Smjesu ostavite u hladnjaku pola sata.
-
Za to vrijeme na maslacu prepržite deblje medaljone srnećeg filea nakratko s jedne i druge strane da dobiju lijepu boju. Zatim dodajte procijeđenu marinadu, samo malo da zavrije i izvadite meso. Od marinade napravite umak. Dodajte temeljca i začina po želji te zgusnite brašnom.
-
Smjesu koju ste pripremili za koru, izvadite iz hladnjaka i dodajte medenu rakiju. Ovijte medaljone smjesom i stavite ih u pećnicu na 180°C otprilike 15 minuta, dok kora ne bude pečena.
Recept: Forking Croatia
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više