VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Napekli ste sigurno poveću količinu medenjaka za Božić i dok tražite recept kojim ćete oduševiti ukućane, iskoristite medenjake koji su vam ostali za ovaj tradicionalni recept sjeverozapadne Hrvatske. Srnetinu možete zamijeniti i junećim fileom ili mekšim dijelom buta.
Sastojci
-
600 g
srnećeg filea
-
malo
brašna
-
30 g
Dukat maslaca za pečenje
-
200 ml
jušnog temeljca
Marinada:
-
3 žlice
meda
-
3 žlice
ulja
-
2 naranče
sok i kora
-
po želji
ružmarin i majčina dušica
-
2 režnja
češnjaka
-
po želji
sol i papar
Kora:
-
1
naranča
-
50 g
krušnih mrvica
-
100 g
medenjaka
-
6
žumanjaka
-
po želji
soli i papra
-
100 g
Dukat maslaca
-
0,5 dl
medice
-
Pripremite marinadu od navedenih sastojaka te u njoj ostavite srneći file preko noći.
-
Za koru od medenjaka istucite žumanjke sa maslacem, dodajte sok naranče, krušne mrvice i medenjake koje ste prethodno smrvili. Ukoliko vam je smjesa presuha, dodajte još soka naranče, a ako je prerijetka, dodajte suhih sastojaka, medenjaka i krušnih mrvica. Smjesu ostavite u hladnjaku pola sata.
-
Za to vrijeme na maslacu prepržite deblje medaljone srnećeg filea nakratko s jedne i druge strane da dobiju lijepu boju. Zatim dodajte procijeđenu marinadu, samo malo da zavrije i izvadite meso. Od marinade napravite umak. Dodajte temeljca i začina po želji te zgusnite brašnom.
-
Smjesu koju ste pripremili za koru, izvadite iz hladnjaka i dodajte medenu rakiju. Ovijte medaljone smjesom i stavite ih u pećnicu na 180°C otprilike 15 minuta, dok kora ne bude pečena.
Recept: Forking Croatia
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više