VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Napekli ste sigurno poveću količinu medenjaka za Božić i dok tražite recept kojim ćete oduševiti ukućane, iskoristite medenjake koji su vam ostali za ovaj tradicionalni recept sjeverozapadne Hrvatske. Srnetinu možete zamijeniti i junećim fileom ili mekšim dijelom buta.
Sastojci
-
600 g
srnećeg filea
-
malo
brašna
-
30 g
Dukat maslaca za pečenje
-
200 ml
jušnog temeljca
Marinada:
-
3 žlice
meda
-
3 žlice
ulja
-
2 naranče
sok i kora
-
po želji
ružmarin i majčina dušica
-
2 režnja
češnjaka
-
po želji
sol i papar
Kora:
-
1
naranča
-
50 g
krušnih mrvica
-
100 g
medenjaka
-
6
žumanjaka
-
po želji
soli i papra
-
100 g
Dukat maslaca
-
0,5 dl
medice
-
Pripremite marinadu od navedenih sastojaka te u njoj ostavite srneći file preko noći.
-
Za koru od medenjaka istucite žumanjke sa maslacem, dodajte sok naranče, krušne mrvice i medenjake koje ste prethodno smrvili. Ukoliko vam je smjesa presuha, dodajte još soka naranče, a ako je prerijetka, dodajte suhih sastojaka, medenjaka i krušnih mrvica. Smjesu ostavite u hladnjaku pola sata.
-
Za to vrijeme na maslacu prepržite deblje medaljone srnećeg filea nakratko s jedne i druge strane da dobiju lijepu boju. Zatim dodajte procijeđenu marinadu, samo malo da zavrije i izvadite meso. Od marinade napravite umak. Dodajte temeljca i začina po želji te zgusnite brašnom.
-
Smjesu koju ste pripremili za koru, izvadite iz hladnjaka i dodajte medenu rakiju. Ovijte medaljone smjesom i stavite ih u pećnicu na 180°C otprilike 15 minuta, dok kora ne bude pečena.
Recept: Forking Croatia
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više