VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Napekli ste sigurno poveću količinu medenjaka za Božić i dok tražite recept kojim ćete oduševiti ukućane, iskoristite medenjake koji su vam ostali za ovaj tradicionalni recept sjeverozapadne Hrvatske. Srnetinu možete zamijeniti i junećim fileom ili mekšim dijelom buta.
Sastojci
-
600 g
srnećeg filea
-
malo
brašna
-
30 g
Dukat maslaca za pečenje
-
200 ml
jušnog temeljca
Marinada:
-
3 žlice
meda
-
3 žlice
ulja
-
2 naranče
sok i kora
-
po želji
ružmarin i majčina dušica
-
2 režnja
češnjaka
-
po želji
sol i papar
Kora:
-
1
naranča
-
50 g
krušnih mrvica
-
100 g
medenjaka
-
6
žumanjaka
-
po želji
soli i papra
-
100 g
Dukat maslaca
-
0,5 dl
medice
-
Pripremite marinadu od navedenih sastojaka te u njoj ostavite srneći file preko noći.
-
Za koru od medenjaka istucite žumanjke sa maslacem, dodajte sok naranče, krušne mrvice i medenjake koje ste prethodno smrvili. Ukoliko vam je smjesa presuha, dodajte još soka naranče, a ako je prerijetka, dodajte suhih sastojaka, medenjaka i krušnih mrvica. Smjesu ostavite u hladnjaku pola sata.
-
Za to vrijeme na maslacu prepržite deblje medaljone srnećeg filea nakratko s jedne i druge strane da dobiju lijepu boju. Zatim dodajte procijeđenu marinadu, samo malo da zavrije i izvadite meso. Od marinade napravite umak. Dodajte temeljca i začina po želji te zgusnite brašnom.
-
Smjesu koju ste pripremili za koru, izvadite iz hladnjaka i dodajte medenu rakiju. Ovijte medaljone smjesom i stavite ih u pećnicu na 180°C otprilike 15 minuta, dok kora ne bude pečena.
Recept: Forking Croatia
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više