VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Desert
Energetski muffini sa sjemenkama
Užurbana jutra lakša su kad imamo spreman doručak, a energetski muffini sa sjemenkama mogli bi biti pravo rješenje. Pripremite ih navečer, a ujutro ponesite na posao ili uživajte u njima kod kuće – uz čašu mlijeka ili jogurt.
Sastojci
-
175 g
integralnog pirova brašna
-
50 g
sitnih zobenih pahuljica
-
100 g
kokosova ili smeđeg šećera
-
2
žličice cimeta
-
1 mahuna
vanilije, ostrugana
-
1 žličica
praška za pecivo
-
1/2 žličice
sode bikarbone
-
Prostohvat
soli
-
1
jaje
-
150 ml
Dukat mlijeka
-
6 žlica
kokosova ulja, rastopljenog
-
50 g
suhih šljiva
-
50 g
oraha
-
50 g
lješnjaka
-
2 žlice
lanenih sjemenki
-
2 žlice
suncokretovih sjemenki
-
2 žlice
bučinih sjemenki
-
U zdjeli dobro pomiješajte brašno, zobene pahuljice, šećer, cimet, vaniliju, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
-
U drugoj zdjeli umutite jaje i mlijeko pa im dodajte kokosovo ulje i sve dobro promiješajte.
-
Spojite suhe i mokre sastojke te sve kratko miješajte, tek toliko da se sastojci povežu.
-
Nasjeckajte suhe šljive, lješnjake i orahe pa ih dodajte smjesi zajedno sa sjemenkama.
-
Još jednom promiješajte smjesu kako bi se svi sastojci proželi.
-
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama pa svaku napunite do vrha pripremljenom smjesom.
-
Po želji na vrh dodajte još suncokretovih sjemenki.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta ili dok ne polože test čačkalicom.
-
Pečene muffine izvadite na rešetku da se ohlade, a zatim ih čuvajte u zatvorenoj kutiji do posluživanja.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više