VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Dulce de leche slastica je iz Južne Amerike čije ime u doslovnom prijevodu znači džem od mlijeka.
Sastojci
-
1 l
Dukat trajnog mlijeka s 3,8% m.m.
-
300 g
šećera
-
1
mahuna vanilije, samo ostrugane sjemenke
-
1
žličica Dukat maslaca
-
prstohvat
soli
Ovaj džem se priprema kao i svaki drugi, polaganim zagrijavanjem sastojaka uz dodatak šećera. Tako da su za pripremu ove vrlo ukusne i jednostavne slastice potrebna samo dva sastojka – Dukat mlijeko i šećer, ali možete je obogatiti i začinima poput vanilije ili cimeta. Naravno, trebat će vam i malo strpljenja dok se sve ne ukuha u božanstveni mliječni karamel.
-
Zagrijte mlijeko do vrenja. Dodajte mu šećer, vaniliju, maslac i sol. Dobro sve promiješajte i smanjite vatru na najmanju jačinu.
-
Kuhajte tako oko 2 sata povremeno miješajući. Kuhanjem će se šećer karamelizirati, a voda iz mlijeka ispariti te će vam ostati prekrasna gusta krema. Pred kraj kuhanja morate više miješati kako krema ne bi zagorjela.
-
Kuhanu kremu prebacite u steriliziranu staklenku, odmah poklopite i ohladite na sobnu temperaturu. Potom je pohranite u hladnjak i koristite kao namaz za palačinke i kolače, kao preljev za sladoled ili jednostavno jedite žlicom. :)
Recept: Andrea Cukrov
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više