VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Dukatos kocke s jagodama
Pozdravimo proljeće ovim jednostavnim biskvitnim kockama s jogurt-kremom! Lagana krema od Dukatosa i slatkog vrhnja savršeno prija uz sezonsko voće poput jagoda.
Sastojci
Za biskvit
-
20 g
Dukat maslaca
-
3
velika jaja
-
95 g
šećera
-
95 g
brašna
-
Prstohvat
soli
Za kremu
-
500 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
100 g
šećera u prahu
-
1
mahuna vanilije
-
400 g
Dukatos jogurta
-
1
šlag fix
Za ukrašavanje
-
Po želji
jagode ili drugo sezonsko voće
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a mali pravokutni kalup (20 x 30 cm) obložite papirom za pečenje.
-
Otopite maslac nad laganom vatrom pa ga maknite sa strane da se malo ohladi.
-
U zdjelu stavite jaja i šećer i počnite tući mikserom.
-
Tucite dugo i uporno dok se smjesa ne zgusne i udvostruči, otprilike 7 – 10 minuta.
-
Pomiješajte brašno i sol u drugoj zdjeli pa nježno prosijajte pola brašna u mješavinu jaja. Nježno umiješajte brašno u jaja potezima lopaticom u obliku brojke osam. Isto napravite i s drugom polovicom brašna.
-
Sada lagano ulijte maslac po rubu posude i nježno ga umiješajte.
-
Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite oko 10 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
-
Pečeni biskvit izvadite na rešetku i ohladite.
-
Vrhnju dodajte šećer u prahu i ostruganu mahunu vanilije te ga istucite u čvrst šlag.
-
Dodajte Dukatos i šlag fix pa sve nježno pomiješajte da se sjedini.
-
Ohlađeni biskvit vratite u kalup za pečenje i premažite ga pripremljenom kremom.
-
Na kremu složite jagode ili sezonsko voće po želji. Kolač dobro ohladite, narežite na kocke i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više