Pozdravimo proljeće ovim jednostavnim biskvitnim kockama s jogurt-kremom! Lagana krema od Dukatosa i slatkog vrhnja savršeno prija uz sezonsko voće poput jagoda.

Sastojci

Za biskvit
  • 20 g
    Dukat maslaca
  • 3
    velika jaja
  • 95 g
    šećera
  • 95 g
    brašna
  • Prstohvat
    soli
Za kremu
  • 500 ml
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • 100 g
    šećera u prahu
  • 1
    mahuna vanilije
  • 400 g
    Dukatos jogurta
  • 1
    šlag fix
Za ukrašavanje
  • Po želji
    jagode ili drugo sezonsko voće

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a mali pravokutni kalup (20 x 30 cm) obložite papirom za pečenje.

  • Otopite maslac nad laganom vatrom pa ga maknite sa strane da se malo ohladi.

  • U zdjelu stavite jaja i šećer i počnite tući mikserom.

  • Tucite dugo i uporno dok se smjesa ne zgusne i udvostruči, otprilike 7 – 10 minuta.

  • Pomiješajte brašno i sol u drugoj zdjeli pa nježno prosijajte pola brašna u mješavinu jaja. Nježno umiješajte brašno u jaja potezima lopaticom u obliku brojke osam. Isto napravite i s drugom polovicom brašna.

  • Sada lagano ulijte maslac po rubu posude i nježno ga umiješajte.

  • Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite oko 10 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.

  • Pečeni biskvit izvadite na rešetku i ohladite.

  • Vrhnju dodajte šećer u prahu i ostruganu mahunu vanilije te ga istucite u čvrst šlag.

  • Dodajte Dukatos i šlag fix pa sve nježno pomiješajte da se sjedini.

  • Ohlađeni biskvit vratite u kalup za pečenje i premažite ga pripremljenom kremom.

  • Na kremu složite jagode ili sezonsko voće po želji. Kolač dobro ohladite, narežite na kocke i poslužite.