VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Dukatos kocke s jagodama
Pozdravimo proljeće ovim jednostavnim biskvitnim kockama s jogurt-kremom! Lagana krema od Dukatosa i slatkog vrhnja savršeno prija uz sezonsko voće poput jagoda.
Sastojci
Za biskvit
-
20 g
Dukat maslaca
-
3
velika jaja
-
95 g
šećera
-
95 g
brašna
-
Prstohvat
soli
Za kremu
-
500 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
100 g
šećera u prahu
-
1
mahuna vanilije
-
400 g
Dukatos jogurta
-
1
šlag fix
Za ukrašavanje
-
Po želji
jagode ili drugo sezonsko voće
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a mali pravokutni kalup (20 x 30 cm) obložite papirom za pečenje.
-
Otopite maslac nad laganom vatrom pa ga maknite sa strane da se malo ohladi.
-
U zdjelu stavite jaja i šećer i počnite tući mikserom.
-
Tucite dugo i uporno dok se smjesa ne zgusne i udvostruči, otprilike 7 – 10 minuta.
-
Pomiješajte brašno i sol u drugoj zdjeli pa nježno prosijajte pola brašna u mješavinu jaja. Nježno umiješajte brašno u jaja potezima lopaticom u obliku brojke osam. Isto napravite i s drugom polovicom brašna.
-
Sada lagano ulijte maslac po rubu posude i nježno ga umiješajte.
-
Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite oko 10 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
-
Pečeni biskvit izvadite na rešetku i ohladite.
-
Vrhnju dodajte šećer u prahu i ostruganu mahunu vanilije te ga istucite u čvrst šlag.
-
Dodajte Dukatos i šlag fix pa sve nježno pomiješajte da se sjedini.
-
Ohlađeni biskvit vratite u kalup za pečenje i premažite ga pripremljenom kremom.
-
Na kremu složite jagode ili sezonsko voće po želji. Kolač dobro ohladite, narežite na kocke i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više