VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Sastojci
Za puding od vanilije
-
500 ml
mlijeka Dukat Lagano jutro s 3,5 % mm
-
1 mahuna
vanilije, ostrugana
-
40 g
škrobnog brašna
-
60 g
šećera
-
2
žumanjka
Za puding od čokolade
-
500 ml
mlijeka Dukat Lagano jutro s 3,5 % mm
-
40 g
škrobnog brašna
-
50 g
šećera
-
100 g
čokolade za kuhanje, nasjeckane
-
2
žumanjka
-
Za puding od vanilije:
Od ukupne količine mlijeka odvojite 100 ml, a ostatak izlijte u lončić.
Dodajte mu jednu ostruganu mahunu vanilije (mahunu i sjemenke) pa sve kuhajte nad umjerenom vatrom. Kad mlijeko dođe do točke vrenja, izvadite mahunu vanilije iz lončića, a zagrijano mlijeko držite na laganoj vatri dok pripremate ostale sastojke.
U zdjelici pomiješajte onih odvojenih 100 ml mlijeka sa škrobnim brašnom, šećerom i žumanjcima.
Ovu mješavinu dodajte zakuhanom mlijeku pa sve energično miješajte kako bi se sastojci povezali i kako ne bi nastale grudice.
Kuhajte sve neprestano miješajući, nad laganom vatrom, dok ne postane jako gusto.
Maknite puding s vatre, raspodijelite ga u manje zdjelice i ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja. -
Za puding od čokolade:
Od ukupne količine mlijeka odvojite 100 ml, a ostatak izlijte u lončić i kuhajte nad umjerenom vatrom.
Dok se mlijeko kuha, u zdjelici pomiješajte odvojenih 100 ml mlijeka sa škrobnim brašnom, šećerom i žumanjcima.Ovu mješavinu dodajte zakuhanom mlijeku pa sve energično miješajte kako bi se sastojci povezali i kako ne bi nastale grudice.
Kuhajte sve neprestano miješajući nad laganom vatrom dok ne postane jako gusto. Na kraju umiješajte narezanu čokoladu i dobro sve promiješajte da se čokolada otopi.
Maknite puding s vatre, raspodijelite ga u manje zdjelice i ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više