Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!

Sastojci

Za puding od vanilije
  • 500 ml
    mlijeka Dukat Lagano jutro s 3,5 % mm
  • 1 mahuna
    vanilije, ostrugana
  • 40 g
    škrobnog brašna
  • 60 g
    šećera
  • 2
    žumanjka
Za puding od čokolade
  • 500 ml
    mlijeka Dukat Lagano jutro s 3,5 % mm
  • 40 g
    škrobnog brašna
  • 50 g
    šećera
  • 100 g
    čokolade za kuhanje, nasjeckane
  • 2
    žumanjka

  • Za puding od vanilije:
    Od ukupne količine mlijeka odvojite 100 ml, a ostatak izlijte u lončić.

    Dodajte mu jednu ostruganu mahunu vanilije (mahunu i sjemenke) pa sve kuhajte nad umjerenom vatrom. Kad mlijeko dođe do točke vrenja, izvadite mahunu vanilije iz lončića, a zagrijano mlijeko držite na laganoj vatri dok pripremate ostale sastojke.

    U zdjelici pomiješajte onih odvojenih 100 ml mlijeka sa škrobnim brašnom, šećerom i žumanjcima.

    Ovu mješavinu dodajte zakuhanom mlijeku pa sve energično miješajte kako bi se sastojci povezali i kako ne bi nastale grudice.

    Kuhajte sve neprestano miješajući, nad laganom vatrom, dok ne postane jako gusto.

    Maknite puding s vatre, raspodijelite ga u manje zdjelice i ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja.

  • Za puding od čokolade:
    Od ukupne količine mlijeka odvojite 100 ml, a ostatak izlijte u lončić i kuhajte nad umjerenom vatrom.

    Dok se mlijeko kuha, u zdjelici pomiješajte odvojenih 100 ml mlijeka sa škrobnim brašnom, šećerom i žumanjcima.

    Ovu mješavinu dodajte zakuhanom mlijeku pa sve energično miješajte kako bi se sastojci povezali i kako ne bi nastale grudice.

    Kuhajte sve neprestano miješajući nad laganom vatrom dok ne postane jako gusto. Na kraju umiješajte narezanu čokoladu i dobro sve promiješajte da se čokolada otopi.

    Maknite puding s vatre, raspodijelite ga u manje zdjelice i ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja.