VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Sastojci
Za puding od vanilije
-
500 ml
mlijeka Dukat Lagano jutro s 3,5 % mm
-
1 mahuna
vanilije, ostrugana
-
40 g
škrobnog brašna
-
60 g
šećera
-
2
žumanjka
Za puding od čokolade
-
500 ml
mlijeka Dukat Lagano jutro s 3,5 % mm
-
40 g
škrobnog brašna
-
50 g
šećera
-
100 g
čokolade za kuhanje, nasjeckane
-
2
žumanjka
-
Za puding od vanilije:
Od ukupne količine mlijeka odvojite 100 ml, a ostatak izlijte u lončić.
Dodajte mu jednu ostruganu mahunu vanilije (mahunu i sjemenke) pa sve kuhajte nad umjerenom vatrom. Kad mlijeko dođe do točke vrenja, izvadite mahunu vanilije iz lončića, a zagrijano mlijeko držite na laganoj vatri dok pripremate ostale sastojke.
U zdjelici pomiješajte onih odvojenih 100 ml mlijeka sa škrobnim brašnom, šećerom i žumanjcima.
Ovu mješavinu dodajte zakuhanom mlijeku pa sve energično miješajte kako bi se sastojci povezali i kako ne bi nastale grudice.
Kuhajte sve neprestano miješajući, nad laganom vatrom, dok ne postane jako gusto.
Maknite puding s vatre, raspodijelite ga u manje zdjelice i ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja. -
Za puding od čokolade:
Od ukupne količine mlijeka odvojite 100 ml, a ostatak izlijte u lončić i kuhajte nad umjerenom vatrom.
Dok se mlijeko kuha, u zdjelici pomiješajte odvojenih 100 ml mlijeka sa škrobnim brašnom, šećerom i žumanjcima.Ovu mješavinu dodajte zakuhanom mlijeku pa sve energično miješajte kako bi se sastojci povezali i kako ne bi nastale grudice.
Kuhajte sve neprestano miješajući nad laganom vatrom dok ne postane jako gusto. Na kraju umiješajte narezanu čokoladu i dobro sve promiješajte da se čokolada otopi.
Maknite puding s vatre, raspodijelite ga u manje zdjelice i ostavite da se potpuno ohladi prije posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više