VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Domaće slane karamele
Donosimo osnovni recept za fine domaće karamele kojima možete dodati suho voće, sjeckane orašaste plodove ili ih premazati čokoladnom glazurom. Na koju god opciju da se odlučite, nikad ne zaboravite dodati sol koja je savršena protuteža slatkim karamelama i sastojak koji ih čini neodoljivima.f
Sastojci
-
110 g
Dukat maslaca
-
120 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
3 žlice
vode
-
60 ml
mede
-
200 g
šećera
-
1/2 žličice
soli
-
Na vrh noža
naribane tonke
-
Po želji
cvijet soli za posipanje
-
Mali kvadratni kalup za kolače (promjera 20x20 cm) obložite papirom za pečenje i lagano ga nauljite.
-
U lončiću pomiješajte maslac i vrhnje za šlag pa sve kuhajte na laganoj vatri dok se maslac ne rastopi. Zatim maknite lončić s vatre i ostavite ga sa strane.
-
U loncu debljeg dna pomiješajte vodu, med i šećer pa sve stavite kuhati na umjerenu vatru.
-
Kad se šećer rastopi i zapjeni, smanjite vatru i kuhajte bez miješanja dok ne dobijete lijepu jantarnu boju, oko 7 minuta.
-
Sada malo pomalo dolijevajte mješavinu maslaca i slatkog vrhnja iz lončića. Dolijevajte oprezno i nakon svakog dolijevanja dobro promiješajte. Smjesa će jako ključati i pjeniti se, što je normalno, ali budite oprezni da se ne opečete.
-
Kad umiješate svu mješavinu, smjesu ostavite da lagano kuha oko 10 minuta.
Kuhanu smjesu maknite s vatre, umiješajte ½ žličice soli i ribanu tonku pa sve prelijte u pripremljeni kalup za kolače. -
Ostavite smjesu u kalupu da se hladi oko pola sata na sobnoj temperaturi, a zatim je posipajte cvijetom soli.
-
Nakon toga je odložite u hladnjak na 3 sata kako bi se karamel potpuno stisnuo.
-
Ohlađeni karamel narežite na kockice – karamele. Svaku omotajte komadom papira za pečenje i čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više