VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Sastojci
Za praline
-
150 g
kvalitetne čokolade za kuhanje
Za nadjev
-
100 g
mliječne čokolade
-
100 ml
-
1 velika žlica
džema od malina
-
1 žličica
ruma
Za dekoraciju
-
Po želji
dehidrirane maline u prahu
-
Za kremu:
Mliječnu čokoladu sitno nasjeckajte pa je prebacite u vatrostalnu zdjelu.
Dukat Brzo & Fino vrhnje za šlag zagrijte do točke vrenja pa njime prelijte nasjeckanu čokoladu.
Ostavite 2 – 3 minute kako bi vrhnje otopilo čokoladu pa zatim dobro promiješajte da dobijete glatku kremu.
Kremu dobro ohladite te je prije punjenja pralina malo izmiješajte mikserom kako bi postala prozračna. -
Za džem:
U lončiću pomiješajte 1 veliku žlicu džema od malina i žličicu ruma.
Povežite nad laganom vatrom neprestano miješajući.
Prebacite u zdjelicu i ohladite na sobnu temperaturu. -
Za praline:
Čokoladu za kuhanje razlomite na manje komade i ubacite u vatrostalnu zdjelu. Zdjelu stavite nad paru pa topite čokoladu dok ne dosegne 45 stupnjeva. Za najbolje rezultate topljenja koristite slastičarski termometar.
Nakon toga zdjelu maknite s pare pa čokoladu miješanjem ohladite na 25 stupnjeva.
Ponovno vratite zdjelu nad paru i ponovo zagrijte čokoladu, ali ovaj put do 30 stupnjeva.
Na ovaj način čokoladu ste temperirali i ona će sada biti stabilna i hrskava na sobnoj temperaturi. Ovaj korak možete i preskočiti i jednostavno otopiti čokoladu na pari, ali u tom slučaju praline morate čuvati u hladnjaku.
Ovako pripremljenom čokoladom premažite silikonski kalup za praline, a poslužit će i silikonski kalupi za led. Najjednostavnije ćete to učiniti tako da u svaku udubinu ulijete malo otopljene čokolade pa je uz pomoć kista razmažete po stijenkama udubine.
Kad premažete sve udubine, kalup stavite u hladnjak i pričekajte da se čokolada stisne.
Nakon toga još jednom ponovite postupak s premazivanjem i hlađenjem.
Kad se i drugi sloj čokolade ohladi, nadjenite sve kremom od mliječne čokolade, ali nemojte kalupe napuniti do vrha.
Na kremu zatim stavite malo džema od malina pa ponovno vratite u hladnjak na sat vremena.
Kad se sve dobro ohladi, svaku udubinu kalupa konačno zatvorite s još malo otopljene čokolade koju pažljivo kistom raspoređujte tako da prekrije sav nadjev. Ako se otopljena čokolada u međuvremenu stisnula, ponovno je zagrijte nad parom do 30 stupnjeva.
Gotove praline vratite u hladnjak na još sat vremena.
Kad se dobro ohlade, pažljivo ih izvadite iz kalupa i po želji posipajte prahom od dehidriranih malina.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više