VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Sastojci
Za praline
-
150 g
kvalitetne čokolade za kuhanje
Za nadjev
-
100 g
mliječne čokolade
-
100 ml
-
1 velika žlica
džema od malina
-
1 žličica
ruma
Za dekoraciju
-
Po želji
dehidrirane maline u prahu
-
Za kremu:
Mliječnu čokoladu sitno nasjeckajte pa je prebacite u vatrostalnu zdjelu.
Dukat Brzo & Fino vrhnje za šlag zagrijte do točke vrenja pa njime prelijte nasjeckanu čokoladu.
Ostavite 2 – 3 minute kako bi vrhnje otopilo čokoladu pa zatim dobro promiješajte da dobijete glatku kremu.
Kremu dobro ohladite te je prije punjenja pralina malo izmiješajte mikserom kako bi postala prozračna. -
Za džem:
U lončiću pomiješajte 1 veliku žlicu džema od malina i žličicu ruma.
Povežite nad laganom vatrom neprestano miješajući.
Prebacite u zdjelicu i ohladite na sobnu temperaturu. -
Za praline:
Čokoladu za kuhanje razlomite na manje komade i ubacite u vatrostalnu zdjelu. Zdjelu stavite nad paru pa topite čokoladu dok ne dosegne 45 stupnjeva. Za najbolje rezultate topljenja koristite slastičarski termometar.
Nakon toga zdjelu maknite s pare pa čokoladu miješanjem ohladite na 25 stupnjeva.
Ponovno vratite zdjelu nad paru i ponovo zagrijte čokoladu, ali ovaj put do 30 stupnjeva.
Na ovaj način čokoladu ste temperirali i ona će sada biti stabilna i hrskava na sobnoj temperaturi. Ovaj korak možete i preskočiti i jednostavno otopiti čokoladu na pari, ali u tom slučaju praline morate čuvati u hladnjaku.
Ovako pripremljenom čokoladom premažite silikonski kalup za praline, a poslužit će i silikonski kalupi za led. Najjednostavnije ćete to učiniti tako da u svaku udubinu ulijete malo otopljene čokolade pa je uz pomoć kista razmažete po stijenkama udubine.
Kad premažete sve udubine, kalup stavite u hladnjak i pričekajte da se čokolada stisne.
Nakon toga još jednom ponovite postupak s premazivanjem i hlađenjem.
Kad se i drugi sloj čokolade ohladi, nadjenite sve kremom od mliječne čokolade, ali nemojte kalupe napuniti do vrha.
Na kremu zatim stavite malo džema od malina pa ponovno vratite u hladnjak na sat vremena.
Kad se sve dobro ohladi, svaku udubinu kalupa konačno zatvorite s još malo otopljene čokolade koju pažljivo kistom raspoređujte tako da prekrije sav nadjev. Ako se otopljena čokolada u međuvremenu stisnula, ponovno je zagrijte nad parom do 30 stupnjeva.
Gotove praline vratite u hladnjak na još sat vremena.
Kad se dobro ohlade, pažljivo ih izvadite iz kalupa i po želji posipajte prahom od dehidriranih malina.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više