VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
U sezoni artičoka pripremite ovaj jednostavni dip ili namaz od artičoka i mascarponea te ga poslužite uz tostirani kruh, krekere ili grisine. Osvojit će vas na prvu svojom kremoznošću i nježnim okusom koji se izvrsno nadopunjava s mesnim jelima s roštilja, ali i pečenim ili kuhanim kobasicama.
Sastojci
Sastojci
-
3
artičoke (oko 300 g)
-
250 g
mascarponea
-
1 žlica
maslinova ulja
-
Prstohvat
soli
-
Malo
svježe mljevenog bijelog papra
-
Malo
čili pahuljica
-
Artičoke operite, odstranite im tvrde donje listove pa odrežite vrhove. Prepolovite ih nožem, pažljivo izvadite dlačice iz sredine te lagano ogulite stabljiku. Svaku polovicu prerežite po pola. Zakuhajte vodu, dodajte prstohvat soli, malo maslinova ulja i ubacite artičoke. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 30 minuta, dok artičoke lijepo ne omekšaju. Ugasite vatru, izvadite artičoke i pustite ih da se skroz ohlade. Odvojite otprilike 100 ml vode od kuhanja, pustite da se i voda ohladi.
-
Ohlađene artičoke ubacite u blender, dodajte polovicu vode i prstohvat soli pa sve zajedno izblendajte. Dobit ćete gustu zelenu smjesu s jasno vidljivim drvenastim dijelovima. Ako vam je smjesa pregusta, dodajte još malo vode. Kroz gušće cjedilo propasirajte smjesu kako biste odvojili sve drvenaste i vlaknaste dijelove.
-
U zdjelici dobro izmiješajte mascarpone i propasirane artičoke. Potom dodajte svježe mljeveni bijeli papar, izmiješajte, prelijte žličicom maslinova ulja i posipajte čili pahuljicama. Dobro ohladite pa poslužite uz priloge po želji.
Recept O slanom & slatkom.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više