VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
U sezoni artičoka pripremite ovaj jednostavni dip ili namaz od artičoka i mascarponea te ga poslužite uz tostirani kruh, krekere ili grisine. Osvojit će vas na prvu svojom kremoznošću i nježnim okusom koji se izvrsno nadopunjava s mesnim jelima s roštilja, ali i pečenim ili kuhanim kobasicama.
Sastojci
Sastojci
-
3
artičoke (oko 300 g)
-
250 g
mascarponea
-
1 žlica
maslinova ulja
-
Prstohvat
soli
-
Malo
svježe mljevenog bijelog papra
-
Malo
čili pahuljica
-
Artičoke operite, odstranite im tvrde donje listove pa odrežite vrhove. Prepolovite ih nožem, pažljivo izvadite dlačice iz sredine te lagano ogulite stabljiku. Svaku polovicu prerežite po pola. Zakuhajte vodu, dodajte prstohvat soli, malo maslinova ulja i ubacite artičoke. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 30 minuta, dok artičoke lijepo ne omekšaju. Ugasite vatru, izvadite artičoke i pustite ih da se skroz ohlade. Odvojite otprilike 100 ml vode od kuhanja, pustite da se i voda ohladi.
-
Ohlađene artičoke ubacite u blender, dodajte polovicu vode i prstohvat soli pa sve zajedno izblendajte. Dobit ćete gustu zelenu smjesu s jasno vidljivim drvenastim dijelovima. Ako vam je smjesa pregusta, dodajte još malo vode. Kroz gušće cjedilo propasirajte smjesu kako biste odvojili sve drvenaste i vlaknaste dijelove.
-
U zdjelici dobro izmiješajte mascarpone i propasirane artičoke. Potom dodajte svježe mljeveni bijeli papar, izmiješajte, prelijte žličicom maslinova ulja i posipajte čili pahuljicama. Dobro ohladite pa poslužite uz priloge po želji.
Recept O slanom & slatkom.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više