VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
U sezoni artičoka pripremite ovaj jednostavni dip ili namaz od artičoka i mascarponea te ga poslužite uz tostirani kruh, krekere ili grisine. Osvojit će vas na prvu svojom kremoznošću i nježnim okusom koji se izvrsno nadopunjava s mesnim jelima s roštilja, ali i pečenim ili kuhanim kobasicama.
Sastojci
Sastojci
-
3
artičoke (oko 300 g)
-
250 g
mascarponea
-
1 žlica
maslinova ulja
-
Prstohvat
soli
-
Malo
svježe mljevenog bijelog papra
-
Malo
čili pahuljica
-
Artičoke operite, odstranite im tvrde donje listove pa odrežite vrhove. Prepolovite ih nožem, pažljivo izvadite dlačice iz sredine te lagano ogulite stabljiku. Svaku polovicu prerežite po pola. Zakuhajte vodu, dodajte prstohvat soli, malo maslinova ulja i ubacite artičoke. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 30 minuta, dok artičoke lijepo ne omekšaju. Ugasite vatru, izvadite artičoke i pustite ih da se skroz ohlade. Odvojite otprilike 100 ml vode od kuhanja, pustite da se i voda ohladi.
-
Ohlađene artičoke ubacite u blender, dodajte polovicu vode i prstohvat soli pa sve zajedno izblendajte. Dobit ćete gustu zelenu smjesu s jasno vidljivim drvenastim dijelovima. Ako vam je smjesa pregusta, dodajte još malo vode. Kroz gušće cjedilo propasirajte smjesu kako biste odvojili sve drvenaste i vlaknaste dijelove.
-
U zdjelici dobro izmiješajte mascarpone i propasirane artičoke. Potom dodajte svježe mljeveni bijeli papar, izmiješajte, prelijte žličicom maslinova ulja i posipajte čili pahuljicama. Dobro ohladite pa poslužite uz priloge po želji.
Recept O slanom & slatkom.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više