VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Čvarkuše s cheddarom
Čvarkuše su omiljene slane pogačice i nezamjenjiva grickalica u zimskim mjesecima. Kako bismo se malo odmakli od klasičnih recepata, dodali smo im ribani cheddar pa dobili gurmanske pikantne zalogaje kojima je teško odoljeti.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
Po želji
mljeveni papar
-
100 g
Sira President cheddar mature
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
1 žlica
masti
-
250 ml
Dukat tekućeg jogurta
-
100 ml
mlake vode
Za nadjev
-
300 g
čvaraka
-
Po potrebi
soli
-
1
žumanjak, za premazivanje
-
Izmiješajte brašno, sol, papar i ribani sir.
-
Potom dodajte kvasac, mast i jogurt.
-
Umijesite glatko tijesto (mikserom ili rukama). Po potrebi dodajte mlake vode kako biste dobili mekano i podatno tijesto.
-
Formirajte tijesto u kuglu i premažite ga uljem da se ne uhvati korica. Ostavite na toplom da se volumen udvostruči.
-
Čvarke sameljite u blenderu i po potrebi začinite solju.
-
Kad se tijestu udvostruči volumen, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i valjkom stanjite u pravokutnik debljine pola centimetra.
-
Nadjev podijelite na dva dijela pa prvim dijelom premaže dvije trećine tijesta.
-
Zatim nepremazani dio prebacite preko trećine premazanog pa preko toga preostali dio. Princip slaganja je kao kod lisnatog tijesta.
-
Opet razvaljajte tijesto i ponovite postupak premazivanja s preostalim čvarcima.
-
Razvaljajte tijesto i ponovite preslagivanje.
-
Razvaljajte tijesto treći put na debljinu oko 2 cm i čašom ili okruglim kalupom izrežite pogačice.
-
Složite ih na lim obložen papirom za pečenje i ostavite na toplom da se još malo dižu dok se pećnica grije na 190 stupnjeva.
-
Prije pečenja ih premažite razmućenim žumanjkom.
-
Pecite ih dvadesetak minuta ili dok se lijepo ne zarumene i razlistaju.
-
Ostatke tijesta možete premijesiti i ponovno izrezati pogačice.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više