VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Čvarkuše s cheddarom
Čvarkuše su omiljene slane pogačice i nezamjenjiva grickalica u zimskim mjesecima. Kako bismo se malo odmakli od klasičnih recepata, dodali smo im ribani cheddar pa dobili gurmanske pikantne zalogaje kojima je teško odoljeti.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
Po želji
mljeveni papar
-
100 g
Sira President cheddar mature
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
1 žlica
masti
-
250 ml
Dukat tekućeg jogurta
-
100 ml
mlake vode
Za nadjev
-
300 g
čvaraka
-
Po potrebi
soli
-
1
žumanjak, za premazivanje
-
Izmiješajte brašno, sol, papar i ribani sir.
-
Potom dodajte kvasac, mast i jogurt.
-
Umijesite glatko tijesto (mikserom ili rukama). Po potrebi dodajte mlake vode kako biste dobili mekano i podatno tijesto.
-
Formirajte tijesto u kuglu i premažite ga uljem da se ne uhvati korica. Ostavite na toplom da se volumen udvostruči.
-
Čvarke sameljite u blenderu i po potrebi začinite solju.
-
Kad se tijestu udvostruči volumen, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i valjkom stanjite u pravokutnik debljine pola centimetra.
-
Nadjev podijelite na dva dijela pa prvim dijelom premaže dvije trećine tijesta.
-
Zatim nepremazani dio prebacite preko trećine premazanog pa preko toga preostali dio. Princip slaganja je kao kod lisnatog tijesta.
-
Opet razvaljajte tijesto i ponovite postupak premazivanja s preostalim čvarcima.
-
Razvaljajte tijesto i ponovite preslagivanje.
-
Razvaljajte tijesto treći put na debljinu oko 2 cm i čašom ili okruglim kalupom izrežite pogačice.
-
Složite ih na lim obložen papirom za pečenje i ostavite na toplom da se još malo dižu dok se pećnica grije na 190 stupnjeva.
-
Prije pečenja ih premažite razmućenim žumanjkom.
-
Pecite ih dvadesetak minuta ili dok se lijepo ne zarumene i razlistaju.
-
Ostatke tijesta možete premijesiti i ponovno izrezati pogačice.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više