VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Čvarkuše s cheddarom
Čvarkuše su omiljene slane pogačice i nezamjenjiva grickalica u zimskim mjesecima. Kako bismo se malo odmakli od klasičnih recepata, dodali smo im ribani cheddar pa dobili gurmanske pikantne zalogaje kojima je teško odoljeti.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
Po želji
mljeveni papar
-
100 g
Sira President cheddar mature
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
1 žlica
masti
-
250 ml
Dukat tekućeg jogurta
-
100 ml
mlake vode
Za nadjev
-
300 g
čvaraka
-
Po potrebi
soli
-
1
žumanjak, za premazivanje
-
Izmiješajte brašno, sol, papar i ribani sir.
-
Potom dodajte kvasac, mast i jogurt.
-
Umijesite glatko tijesto (mikserom ili rukama). Po potrebi dodajte mlake vode kako biste dobili mekano i podatno tijesto.
-
Formirajte tijesto u kuglu i premažite ga uljem da se ne uhvati korica. Ostavite na toplom da se volumen udvostruči.
-
Čvarke sameljite u blenderu i po potrebi začinite solju.
-
Kad se tijestu udvostruči volumen, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i valjkom stanjite u pravokutnik debljine pola centimetra.
-
Nadjev podijelite na dva dijela pa prvim dijelom premaže dvije trećine tijesta.
-
Zatim nepremazani dio prebacite preko trećine premazanog pa preko toga preostali dio. Princip slaganja je kao kod lisnatog tijesta.
-
Opet razvaljajte tijesto i ponovite postupak premazivanja s preostalim čvarcima.
-
Razvaljajte tijesto i ponovite preslagivanje.
-
Razvaljajte tijesto treći put na debljinu oko 2 cm i čašom ili okruglim kalupom izrežite pogačice.
-
Složite ih na lim obložen papirom za pečenje i ostavite na toplom da se još malo dižu dok se pećnica grije na 190 stupnjeva.
-
Prije pečenja ih premažite razmućenim žumanjkom.
-
Pecite ih dvadesetak minuta ili dok se lijepo ne zarumene i razlistaju.
-
Ostatke tijesta možete premijesiti i ponovno izrezati pogačice.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više