VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Custard tart smatraju britanskim tradicijskim desertom. Prvi recepti datiraju još iz 14.stoljeća, a poslužen je kao zadnji slijed na proslavi 80. rođendana kraljice Elizabete. U našem receptu glavnu ulogu igra Brzo & Fino vrhnje za kuhanje i u ovo predblagdansko doba neizostavni muškatni oraščić
Sastojci
-
165g
brašna
-
25g
mljevenih blanširanih badema
-
120g
Dukat maslaca
-
55g
šećera u prahu
-
1
jaje
Krema
-
350ml
Dukat trajnog mlijeka 3,8% m.m.
-
350ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
100g
šećera
-
malo
svježe naribanog muškatnog oraščića
-
7
žutanjaka
KULINARSKI SAVJET: Tart možete peći i u kalupima za muffine, a razvaljano tijesto tada trebate izrezati u velike krugove kojima ćete obložiti dno i stranice kalupa za muffine. Nemojte koristiti kalup za torte jer je previsok.
-
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka pa ga zamotajte u prozirnu foliju i stavite hladiti najmanje sat vremena.
-
Kad se ohladilo, razvaljajte ga između dva lista papira za pečenje i obložite njime dno i stranice kalupa za tart. Dok radite kremu kalup obložen tijestom spremite natrag u hladnjak.
-
Za kremu zakuhajte Dukat mlijeko i Frzo & Fino vrhnje za kuhanje na laganoj vatri pa njime prelijte žumanjke koje ste dobro izmiksali sa šećerom i muškatnim oraščićem. Miješajte smjesu dok ne postane jednolična.
-
Kalup obložen tijestom napunite kremom, po sredini pospite još malo muškatnog oraščića i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 25 minuta.
-
Pričekajte da se tart ohladi pa ga izvadite iz kalupa i narežite na trokutiće.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više