VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Custard tart smatraju britanskim tradicijskim desertom. Prvi recepti datiraju još iz 14.stoljeća, a poslužen je kao zadnji slijed na proslavi 80. rođendana kraljice Elizabete. U našem receptu glavnu ulogu igra Brzo & Fino vrhnje za kuhanje i u ovo predblagdansko doba neizostavni muškatni oraščić
Sastojci
-
165g
brašna
-
25g
mljevenih blanširanih badema
-
120g
Dukat maslaca
-
55g
šećera u prahu
-
1
jaje
Krema
-
350ml
Dukat trajnog mlijeka 3,8% m.m.
-
350ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
100g
šećera
-
malo
svježe naribanog muškatnog oraščića
-
7
žutanjaka
KULINARSKI SAVJET: Tart možete peći i u kalupima za muffine, a razvaljano tijesto tada trebate izrezati u velike krugove kojima ćete obložiti dno i stranice kalupa za muffine. Nemojte koristiti kalup za torte jer je previsok.
-
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka pa ga zamotajte u prozirnu foliju i stavite hladiti najmanje sat vremena.
-
Kad se ohladilo, razvaljajte ga između dva lista papira za pečenje i obložite njime dno i stranice kalupa za tart. Dok radite kremu kalup obložen tijestom spremite natrag u hladnjak.
-
Za kremu zakuhajte Dukat mlijeko i Frzo & Fino vrhnje za kuhanje na laganoj vatri pa njime prelijte žumanjke koje ste dobro izmiksali sa šećerom i muškatnim oraščićem. Miješajte smjesu dok ne postane jednolična.
-
Kalup obložen tijestom napunite kremom, po sredini pospite još malo muškatnog oraščića i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 25 minuta.
-
Pričekajte da se tart ohladi pa ga izvadite iz kalupa i narežite na trokutiće.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više