Custard tart smatraju britanskim tradicijskim desertom. Prvi recepti datiraju još iz 14.stoljeća, a poslužen je kao zadnji slijed na proslavi 80. rođendana kraljice Elizabete. U našem receptu glavnu ulogu igra Brzo & Fino vrhnje za kuhanje i u ovo predblagdansko doba neizostavni muškatni oraščić 

Sastojci

  • 165g
    brašna
  • 25g
    mljevenih blanširanih badema
  • 120g
    Dukat maslaca
  • 55g
    šećera u prahu
  • 1
    jaje
Krema
  • 350ml
    Dukat trajnog mlijeka 3,8% m.m.
  • 350ml
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • 100g
    šećera
  • malo
    svježe naribanog muškatnog oraščića
  • 7
    žutanjaka

KULINARSKI SAVJET: Tart možete peći i u kalupima za muffine, a razvaljano tijesto tada trebate izrezati u velike krugove kojima ćete obložiti dno i stranice kalupa za muffine. Nemojte koristiti kalup za torte jer je previsok.

  • Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka pa ga zamotajte u prozirnu foliju i stavite hladiti najmanje sat vremena.

  • Kad se ohladilo, razvaljajte ga između dva lista papira za pečenje i obložite njime dno i stranice kalupa za tart. Dok radite kremu kalup obložen tijestom spremite natrag u hladnjak.

  • Za kremu zakuhajte Dukat mlijeko i Frzo & Fino vrhnje za kuhanje na laganoj vatri pa njime prelijte žumanjke koje ste dobro izmiksali sa šećerom i muškatnim oraščićem. Miješajte smjesu dok ne postane jednolična.

  • Kalup obložen tijestom napunite kremom, po sredini pospite još malo muškatnog oraščića i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 25 minuta.

  • Pričekajte da se tart ohladi pa ga izvadite iz kalupa i narežite na trokutiće.

Recept: Cup&Cake