VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Custard tart smatraju britanskim tradicijskim desertom. Prvi recepti datiraju još iz 14.stoljeća, a poslužen je kao zadnji slijed na proslavi 80. rođendana kraljice Elizabete. U našem receptu glavnu ulogu igra Brzo & Fino vrhnje za kuhanje i u ovo predblagdansko doba neizostavni muškatni oraščić
Sastojci
-
165g
brašna
-
25g
mljevenih blanširanih badema
-
120g
Dukat maslaca
-
55g
šećera u prahu
-
1
jaje
Krema
-
350ml
Dukat trajnog mlijeka 3,8% m.m.
-
350ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
100g
šećera
-
malo
svježe naribanog muškatnog oraščića
-
7
žutanjaka
KULINARSKI SAVJET: Tart možete peći i u kalupima za muffine, a razvaljano tijesto tada trebate izrezati u velike krugove kojima ćete obložiti dno i stranice kalupa za muffine. Nemojte koristiti kalup za torte jer je previsok.
-
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka pa ga zamotajte u prozirnu foliju i stavite hladiti najmanje sat vremena.
-
Kad se ohladilo, razvaljajte ga između dva lista papira za pečenje i obložite njime dno i stranice kalupa za tart. Dok radite kremu kalup obložen tijestom spremite natrag u hladnjak.
-
Za kremu zakuhajte Dukat mlijeko i Frzo & Fino vrhnje za kuhanje na laganoj vatri pa njime prelijte žumanjke koje ste dobro izmiksali sa šećerom i muškatnim oraščićem. Miješajte smjesu dok ne postane jednolična.
-
Kalup obložen tijestom napunite kremom, po sredini pospite još malo muškatnog oraščića i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 25 minuta.
-
Pričekajte da se tart ohladi pa ga izvadite iz kalupa i narežite na trokutiće.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više