VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Mrkva je izvrstan dodatak kolačima jer im daje sočnost i slatkoću. U ovim cupcake kolačićima spojili smo bogati biskvit od mrkve s osvježavajućom kremom od Galbani mascarponea i tako dobili neodoljiv desert.
Sastojci
Za kolačiće:
-
50 g
lješnjaka, pečenih i oguljenih
-
2
jaja
-
150 g
kokosovog ulja
-
200 g
naribane mrkve
-
200 g
brašna
-
150 g
šećera
-
1 žličica
cimeta
-
1 limun
naribana korica
-
½ vrećice
praška za pecivo
-
prstohvat
soli
Za kremu:
-
250 g
Galbani mascarponea
-
1 limun
sok i korica
-
2 žlice
šećera u prahu
-
200 m
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Za kolačiće:
Pečene i oguljene lješnjake ubacite u sjeckalicu i meljite ih dok se ne pretvore u pastu, tj. maslac.
-
Mikserom na laganoj brzini umutite jaja, dodajte im maslac od lješnjaka i otopljeno kokosovo ulje. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu.
-
U drugoj posudi pomiješajte brašno, šećer, cimet, limunovu koricu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte polagano smjesu jaja miješajući mikserom na najmanjoj brzini.
-
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama za muffine. Svaku košaricu punite pripremljenom smjesom gotovo do vrha.
-
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko pola sata ili dok čačkalica, kojom provjeravate jesu li pečeni, ne izađe iz kolačića čista.
-
Odmah ih izvadite iz kalupa i dobro ohladite.
-
Za kremu:
Pomiješajte Galbani mascarpone s limunovim sokom i koricom te umiješajte šećer u prahu.
-
Dobro ohlađeno Brzo & Fino vrhnje za šlag istucite u čvrsti šlag. Šlag umiješajte u mascarpone i sve spojite miješajući mikserom na najmanjoj brzini.
-
Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu pa pomoću zvjezdastog nastavka ukrasite kolačiće. Po želji ih još ukrasite s malo naribane mrkve.
Recept: Andrea Cukrov
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više