Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Cupcake od mrkve s kremom od mascarponea

Mrkva je izvrstan dodatak kolačima jer im daje sočnost i slatkoću. U ovim cupcake kolačićima spojili smo bogati biskvit od mrkve s osvježavajućom kremom od Galbani mascarponea i tako dobili neodoljiv desert.

Sastojci

Za kolačiće:
  • 50 g
    lješnjaka, pečenih i oguljenih
  • 2
    jaja
  • 150 g
    kokosovog ulja
  • 200 g
    naribane mrkve
  • 200 g
    brašna
  • 150 g
    šećera
  • 1 žličica
    cimeta
  • 1 limun
    naribana korica
  • ½ vrećice
    praška za pecivo
  • prstohvat
    soli
Za kremu:
  • 250 g
    Galbani mascarponea
  • 1 limun
    sok i korica
  • 2 žlice
    šećera u prahu
  • 200 m
    Brzo & Fino vrhnja za šlag

  • Za kolačiće:

    Pečene i oguljene lješnjake ubacite u sjeckalicu i meljite ih dok se ne pretvore u pastu, tj. maslac.

  • Mikserom na laganoj brzini umutite jaja, dodajte im maslac od lješnjaka i otopljeno kokosovo ulje. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu.

  • U drugoj posudi pomiješajte brašno, šećer, cimet, limunovu koricu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte polagano smjesu jaja miješajući mikserom na najmanjoj brzini.

  • Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama za muffine. Svaku košaricu punite pripremljenom smjesom gotovo do vrha.

  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko pola sata ili dok čačkalica, kojom provjeravate jesu li pečeni, ne izađe iz kolačića čista.

  • Odmah ih izvadite iz kalupa i dobro ohladite.

     

  • Za kremu:

    Pomiješajte Galbani mascarpone s limunovim sokom i koricom te umiješajte šećer u prahu.

  • Dobro ohlađeno Brzo & Fino vrhnje za šlag istucite u čvrsti šlag. Šlag umiješajte u mascarpone i sve spojite miješajući mikserom na najmanjoj brzini.

  • Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu pa pomoću zvjezdastog nastavka ukrasite kolačiće. Po želji ih još ukrasite s malo naribane mrkve.

     

Recept: Andrea Cukrov