VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Mrkva je izvrstan dodatak kolačima jer im daje sočnost i slatkoću. U ovim cupcake kolačićima spojili smo bogati biskvit od mrkve s osvježavajućom kremom od Galbani mascarponea i tako dobili neodoljiv desert.
Sastojci
Za kolačiće:
-
50 g
lješnjaka, pečenih i oguljenih
-
2
jaja
-
150 g
kokosovog ulja
-
200 g
naribane mrkve
-
200 g
brašna
-
150 g
šećera
-
1 žličica
cimeta
-
1 limun
naribana korica
-
½ vrećice
praška za pecivo
-
prstohvat
soli
Za kremu:
-
250 g
Galbani mascarponea
-
1 limun
sok i korica
-
2 žlice
šećera u prahu
-
200 m
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Za kolačiće:
Pečene i oguljene lješnjake ubacite u sjeckalicu i meljite ih dok se ne pretvore u pastu, tj. maslac.
-
Mikserom na laganoj brzini umutite jaja, dodajte im maslac od lješnjaka i otopljeno kokosovo ulje. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu.
-
U drugoj posudi pomiješajte brašno, šećer, cimet, limunovu koricu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte polagano smjesu jaja miješajući mikserom na najmanjoj brzini.
-
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama za muffine. Svaku košaricu punite pripremljenom smjesom gotovo do vrha.
-
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko pola sata ili dok čačkalica, kojom provjeravate jesu li pečeni, ne izađe iz kolačića čista.
-
Odmah ih izvadite iz kalupa i dobro ohladite.
-
Za kremu:
Pomiješajte Galbani mascarpone s limunovim sokom i koricom te umiješajte šećer u prahu.
-
Dobro ohlađeno Brzo & Fino vrhnje za šlag istucite u čvrsti šlag. Šlag umiješajte u mascarpone i sve spojite miješajući mikserom na najmanjoj brzini.
-
Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu pa pomoću zvjezdastog nastavka ukrasite kolačiće. Po želji ih još ukrasite s malo naribane mrkve.
Recept: Andrea Cukrov
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pačja prsa u umaku od naranče i zimska salata sa Salakisom
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Saznaj više -
Recept
Tart s kremom od naranče i kardamoma
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Saznaj više -
Recept
Pečene jabuke s Dukatosom
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Saznaj više -
Recept
Starinska pita od jabuka
Reska i mirisna jabuka najbolje dolazi do izražaja u nježnom prhkom tijestu. S klasikom ne možete pogriješiti, pogotovo kad miriše na djetinjstvo.
Saznaj više