VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Mrkva je izvrstan dodatak kolačima jer im daje sočnost i slatkoću. U ovim cupcake kolačićima spojili smo bogati biskvit od mrkve s osvježavajućom kremom od Galbani mascarponea i tako dobili neodoljiv desert.
Sastojci
Za kolačiće:
-
50 g
lješnjaka, pečenih i oguljenih
-
2
jaja
-
150 g
kokosovog ulja
-
200 g
naribane mrkve
-
200 g
brašna
-
150 g
šećera
-
1 žličica
cimeta
-
1 limun
naribana korica
-
½ vrećice
praška za pecivo
-
prstohvat
soli
Za kremu:
-
250 g
Galbani mascarponea
-
1 limun
sok i korica
-
2 žlice
šećera u prahu
-
200 m
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Za kolačiće:
Pečene i oguljene lješnjake ubacite u sjeckalicu i meljite ih dok se ne pretvore u pastu, tj. maslac.
-
Mikserom na laganoj brzini umutite jaja, dodajte im maslac od lješnjaka i otopljeno kokosovo ulje. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu.
-
U drugoj posudi pomiješajte brašno, šećer, cimet, limunovu koricu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte polagano smjesu jaja miješajući mikserom na najmanjoj brzini.
-
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama za muffine. Svaku košaricu punite pripremljenom smjesom gotovo do vrha.
-
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko pola sata ili dok čačkalica, kojom provjeravate jesu li pečeni, ne izađe iz kolačića čista.
-
Odmah ih izvadite iz kalupa i dobro ohladite.
-
Za kremu:
Pomiješajte Galbani mascarpone s limunovim sokom i koricom te umiješajte šećer u prahu.
-
Dobro ohlađeno Brzo & Fino vrhnje za šlag istucite u čvrsti šlag. Šlag umiješajte u mascarpone i sve spojite miješajući mikserom na najmanjoj brzini.
-
Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu pa pomoću zvjezdastog nastavka ukrasite kolačiće. Po želji ih još ukrasite s malo naribane mrkve.
Recept: Andrea Cukrov
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više