VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Mrkva je izvrstan dodatak kolačima jer im daje sočnost i slatkoću. U ovim cupcake kolačićima spojili smo bogati biskvit od mrkve s osvježavajućom kremom od Galbani mascarponea i tako dobili neodoljiv desert.
Sastojci
Za kolačiće:
-
50 g
lješnjaka, pečenih i oguljenih
-
2
jaja
-
150 g
kokosovog ulja
-
200 g
naribane mrkve
-
200 g
brašna
-
150 g
šećera
-
1 žličica
cimeta
-
1 limun
naribana korica
-
½ vrećice
praška za pecivo
-
prstohvat
soli
Za kremu:
-
250 g
Galbani mascarponea
-
1 limun
sok i korica
-
2 žlice
šećera u prahu
-
200 m
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Za kolačiće:
Pečene i oguljene lješnjake ubacite u sjeckalicu i meljite ih dok se ne pretvore u pastu, tj. maslac.
-
Mikserom na laganoj brzini umutite jaja, dodajte im maslac od lješnjaka i otopljeno kokosovo ulje. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu.
-
U drugoj posudi pomiješajte brašno, šećer, cimet, limunovu koricu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte polagano smjesu jaja miješajući mikserom na najmanjoj brzini.
-
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama za muffine. Svaku košaricu punite pripremljenom smjesom gotovo do vrha.
-
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko pola sata ili dok čačkalica, kojom provjeravate jesu li pečeni, ne izađe iz kolačića čista.
-
Odmah ih izvadite iz kalupa i dobro ohladite.
-
Za kremu:
Pomiješajte Galbani mascarpone s limunovim sokom i koricom te umiješajte šećer u prahu.
-
Dobro ohlađeno Brzo & Fino vrhnje za šlag istucite u čvrsti šlag. Šlag umiješajte u mascarpone i sve spojite miješajući mikserom na najmanjoj brzini.
-
Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu pa pomoću zvjezdastog nastavka ukrasite kolačiće. Po želji ih još ukrasite s malo naribane mrkve.
Recept: Andrea Cukrov
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više