Breskve su u sezoni i šteta je ne iskoristiti ih u kolačima i slasticama. Naš crumble izvrsno je rješenje za tople ljetne dane, jednostavan je, brzo se priprema i u njemu možete uživati bez grižnje savjesti uz kuglicu Dukat Fit sladoleda od vanilije.

Sastojci

Za punjenje
  • 800 g
    bresaka
  • 50 g
    kokosova ili brezina šećera
  • 1/2
    limuna (sok)
  • Na vrh noža
    ostrugane mahune vanilije
Za crumble
  • 100 g
    bademova brašna
  • 50 g
    zobenih pahuljica
  • 50 g
    kokosova ili brezina šećera
  • 20 g
    suhog voća po izboru
  • 10 g
    listiga badema
  • Na vrh noža
    ostruhane mahune vanilije
  • 75 g
    Dukat maslaca
Za posluživanje
  • 140 g
    Dukat Fit sladoleda od vanilije

  • Breskve operite, prepolovite ih, odstranite im košticu pa ih narežite na ploške.

  • Stavite narezane breskve u vatrostalnu posudu, dodajte im šećer, limunov sok i vaniliju pa sve dobro promiješajte.

  • U zdjeli za miksanje pomiješajte bademovo brašno, zobene pahuljice, šećer, suho voće, listiće badema i vaniliju.

  • Dodajte maslac narezan na listiće pa sve miksajte spiralnim nastavcima dok ne dobijete mrvičastu smjesu.

  • Pečeno ostavite desetak minuta da se malo ohladi i poslužite toplo uz kuglicu Dukat Fit sladoleda.