VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Croque madam sendvič s Podravcem
Croque madam francuski je sendvič sa sirom, šunkom i bešamel umakom. On je zapravo nadograđena verzija slavnog sendviča croque monsieur koji se u ovoj damskoj verziji poslužuje s dodatkom jaja pečenog na oko.
Sastojci
Za sendviče
-
4 kriške
kruha po izboru
-
2 žličice
dijon senfa
-
100 ml
bešamel umaka
-
100 g
naribanog President Podravca
-
2 kriške
dimljene šunke
-
2
jaja, pečena na oko
-
Po želji
svježi vlasac
Za bešamel umak
-
250 ml
Dukat mlijeka
-
20 g
Dukat maslaca
-
20 g
brašna
-
Na vrh noža
muškatnog oraščića
-
Prstohvat
soli
-
2o g
naribanog President Podravca
-
Za bešamel umak:
U lončiću zagrijte mlijeko do točke vrenja, maknite ga s vatre i ostavite ga sa strane.U loncu rastopite maslac pa dodajte brašno i sve energično miješajte i pržite dok brašno ne dobije nježnu zlatnu boju.
Prelijte brašno i maslac vrućim mlijekom i nastavite energično miješati pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte sve tako nekoliko minuta dok se ne zgusne, poput pudinga.
Maknite s vatre i odmah umiješajte sol, muškatni oraščić i sir.
-
Za sendviče:
Dvije kriške kruha premažite s dijon senfom, a zatim na svaku rasporedite po dvije žlice bešamel umaka.
Zatim na u umak stavite dosta ribanog sira i po krišku dimljene šunke te još malo ribanog sira.
Ovako nadjevene kriške kruha preklopite s dvije preostale kriške kako biste dobili bogate sendviče.
Na vrh svakog sendviča rasporedite još bešamel umaka i ribanog sira.
Sendviče prebacite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i ubacite ih u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na opciji gril.
Pecite ih tako oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zapeku i zarumene.
Dok se sendviči peku u tavi ispecite dva jaja na oko.
Rasporedite po jedno jaje na svaki pečeni sendvič.
Posipajte sve s malo sjeckanog vlasca i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više