VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Croque madam sendvič s Podravcem
Croque madam francuski je sendvič sa sirom, šunkom i bešamel umakom. On je zapravo nadograđena verzija slavnog sendviča croque monsieur koji se u ovoj damskoj verziji poslužuje s dodatkom jaja pečenog na oko.
Sastojci
Za sendviče
-
4 kriške
kruha po izboru
-
2 žličice
dijon senfa
-
100 ml
bešamel umaka
-
100 g
naribanog President Podravca
-
2 kriške
dimljene šunke
-
2
jaja, pečena na oko
-
Po želji
svježi vlasac
Za bešamel umak
-
250 ml
Dukat mlijeka
-
20 g
Dukat maslaca
-
20 g
brašna
-
Na vrh noža
muškatnog oraščića
-
Prstohvat
soli
-
2o g
naribanog President Podravca
-
Za bešamel umak:
U lončiću zagrijte mlijeko do točke vrenja, maknite ga s vatre i ostavite ga sa strane.U loncu rastopite maslac pa dodajte brašno i sve energično miješajte i pržite dok brašno ne dobije nježnu zlatnu boju.
Prelijte brašno i maslac vrućim mlijekom i nastavite energično miješati pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte sve tako nekoliko minuta dok se ne zgusne, poput pudinga.
Maknite s vatre i odmah umiješajte sol, muškatni oraščić i sir.
-
Za sendviče:
Dvije kriške kruha premažite s dijon senfom, a zatim na svaku rasporedite po dvije žlice bešamel umaka.
Zatim na u umak stavite dosta ribanog sira i po krišku dimljene šunke te još malo ribanog sira.
Ovako nadjevene kriške kruha preklopite s dvije preostale kriške kako biste dobili bogate sendviče.
Na vrh svakog sendviča rasporedite još bešamel umaka i ribanog sira.
Sendviče prebacite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i ubacite ih u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na opciji gril.
Pecite ih tako oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zapeku i zarumene.
Dok se sendviči peku u tavi ispecite dva jaja na oko.
Rasporedite po jedno jaje na svaki pečeni sendvič.
Posipajte sve s malo sjeckanog vlasca i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više