VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Croque madam sendvič s Podravcem
Croque madam francuski je sendvič sa sirom, šunkom i bešamel umakom. On je zapravo nadograđena verzija slavnog sendviča croque monsieur koji se u ovoj damskoj verziji poslužuje s dodatkom jaja pečenog na oko.
Sastojci
Za sendviče
-
4 kriške
kruha po izboru
-
2 žličice
dijon senfa
-
100 ml
bešamel umaka
-
100 g
naribanog President Podravca
-
2 kriške
dimljene šunke
-
2
jaja, pečena na oko
-
Po želji
svježi vlasac
Za bešamel umak
-
250 ml
Dukat mlijeka
-
20 g
Dukat maslaca
-
20 g
brašna
-
Na vrh noža
muškatnog oraščića
-
Prstohvat
soli
-
2o g
naribanog President Podravca
-
Za bešamel umak:
U lončiću zagrijte mlijeko do točke vrenja, maknite ga s vatre i ostavite ga sa strane.U loncu rastopite maslac pa dodajte brašno i sve energično miješajte i pržite dok brašno ne dobije nježnu zlatnu boju.
Prelijte brašno i maslac vrućim mlijekom i nastavite energično miješati pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte sve tako nekoliko minuta dok se ne zgusne, poput pudinga.
Maknite s vatre i odmah umiješajte sol, muškatni oraščić i sir.
-
Za sendviče:
Dvije kriške kruha premažite s dijon senfom, a zatim na svaku rasporedite po dvije žlice bešamel umaka.
Zatim na u umak stavite dosta ribanog sira i po krišku dimljene šunke te još malo ribanog sira.
Ovako nadjevene kriške kruha preklopite s dvije preostale kriške kako biste dobili bogate sendviče.
Na vrh svakog sendviča rasporedite još bešamel umaka i ribanog sira.
Sendviče prebacite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i ubacite ih u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na opciji gril.
Pecite ih tako oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zapeku i zarumene.
Dok se sendviči peku u tavi ispecite dva jaja na oko.
Rasporedite po jedno jaje na svaki pečeni sendvič.
Posipajte sve s malo sjeckanog vlasca i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više