VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovo je jedan od onih recepata kojima ćete vi iznenaditi iznenadne goste.
Sastojci
-
100g
tamne čokolade
-
90g
Dukat maslaca
-
80g
šećera
-
1
jaje
-
prstohvat
soli
-
70g
brašna
-
pola žlice
praška za pecivo
-
200g
svježih malina
-
2 žlice
šećera
-
200 ml
Dukat Brzo&Fino vrhnja za šlag
-
1 mahuna
vanilije
Lagana krema od Dukat Brzo&Fino vrhnja za šlag obogaćena sjemenkama vanilije, dodatno će začiniti ovaj desert koji uz pire od malina postaje uistinu neodoljiv.
KULINARSKI SAVJET: Za ovaj desert možete koristiti ostatke biskvita ili vašeg omiljenog kolača, krema od slatkog vrhnja vratiti će im sočnost.
-
Čokoladu i maslac otopite na parnoj kupelji.
-
U smjesu čokolade i maslaca dodajte šećer, prstohvat soli i jaje pa sve dobro sjedinite mikserom.
-
Kroz sito dodajte brašno i prašak za pecivo i promješajte.
-
Manji pleh obložite papirom za pečenje pa smjesu nanesite u pleh i poravnajte. Pecite u zagrijanoj pećnici 20tak minuta na 180 stupnjeva.
-
Pripremite umak od malina (dio malina možete sačuvajte za ukrašavanje) a preostale pospite šećerom i gnječite vilicom u pire.
-
Dobro ohlađeno vrhnje za šlag ulijte u usku posudu i dodajte sjemenke jedne mahune vanilije pa miksajte dok se ne zgusne. Pripazite da ostane mekša krema kako bi se mogla upiti u kockice čokoladnog kolača.
-
Ohlađeni kolač rezati na malene kockice, pa u pripremnjene zdjelice slagati red kolača pa red kreme i red umaka od malina i tako slažite dok ne potrošite sve sastojke.
-
Ohladiti i poslužiti.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više