VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovo je jedan od onih recepata kojima ćete vi iznenaditi iznenadne goste.
Sastojci
-
100g
tamne čokolade
-
90g
Dukat maslaca
-
80g
šećera
-
1
jaje
-
prstohvat
soli
-
70g
brašna
-
pola žlice
praška za pecivo
-
200g
svježih malina
-
2 žlice
šećera
-
200 ml
Dukat Brzo&Fino vrhnja za šlag
-
1 mahuna
vanilije
Lagana krema od Dukat Brzo&Fino vrhnja za šlag obogaćena sjemenkama vanilije, dodatno će začiniti ovaj desert koji uz pire od malina postaje uistinu neodoljiv.
KULINARSKI SAVJET: Za ovaj desert možete koristiti ostatke biskvita ili vašeg omiljenog kolača, krema od slatkog vrhnja vratiti će im sočnost.
-
Čokoladu i maslac otopite na parnoj kupelji.
-
U smjesu čokolade i maslaca dodajte šećer, prstohvat soli i jaje pa sve dobro sjedinite mikserom.
-
Kroz sito dodajte brašno i prašak za pecivo i promješajte.
-
Manji pleh obložite papirom za pečenje pa smjesu nanesite u pleh i poravnajte. Pecite u zagrijanoj pećnici 20tak minuta na 180 stupnjeva.
-
Pripremite umak od malina (dio malina možete sačuvajte za ukrašavanje) a preostale pospite šećerom i gnječite vilicom u pire.
-
Dobro ohlađeno vrhnje za šlag ulijte u usku posudu i dodajte sjemenke jedne mahune vanilije pa miksajte dok se ne zgusne. Pripazite da ostane mekša krema kako bi se mogla upiti u kockice čokoladnog kolača.
-
Ohlađeni kolač rezati na malene kockice, pa u pripremnjene zdjelice slagati red kolača pa red kreme i red umaka od malina i tako slažite dok ne potrošite sve sastojke.
-
Ohladiti i poslužiti.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više