Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Čokoladni kolač u čaši

Ovo je jedan od onih recepata kojima ćete vi iznenaditi iznenadne goste. 

Sastojci

  • 100g
    tamne čokolade
  • 90g
    Dukat maslaca
  • 80g
    šećera
  • 1
    jaje
  • prstohvat
    soli
  • 70g
    brašna
  • pola žlice
    praška za pecivo
  • 200g
    svježih malina
  • 2 žlice
    šećera
  • 200 ml
    Dukat Brzo&Fino vrhnja za šlag
  • 1 mahuna
    vanilije

Lagana krema od Dukat Brzo&Fino vrhnja za šlag obogaćena sjemenkama vanilije, dodatno će začiniti ovaj desert koji uz pire od malina postaje uistinu neodoljiv. 

KULINARSKI SAVJET: Za ovaj desert možete koristiti ostatke biskvita ili vašeg omiljenog kolača, krema od slatkog vrhnja vratiti će im sočnost.

  • Čokoladu i maslac otopite na parnoj kupelji. 

  • U smjesu čokolade i maslaca dodajte šećer, prstohvat soli i jaje pa sve dobro sjedinite mikserom.

  • Kroz sito dodajte brašno i prašak za pecivo i promješajte.

  • Manji pleh obložite papirom za pečenje pa smjesu nanesite u pleh i poravnajte. Pecite u zagrijanoj pećnici 20tak minuta na 180 stupnjeva.

  • Pripremite umak od malina  (dio malina možete sačuvajte za ukrašavanje) a preostale pospite šećerom i gnječite vilicom u pire. 

  • Dobro ohlađeno vrhnje za šlag ulijte u usku posudu i dodajte sjemenke jedne mahune vanilije pa miksajte dok se ne zgusne. Pripazite da ostane mekša krema kako bi se mogla upiti u kockice čokoladnog kolača. 

  • Ohlađeni kolač rezati na malene kockice,  pa u pripremnjene zdjelice slagati red kolača pa red kreme i red umaka od malina i tako slažite dok ne potrošite sve sastojke.

  • Ohladiti i poslužiti.

Recept: Ave Dulcis