VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Čokoladne mini pavlove s okusom medenjaka
Torta pavlova nosi ime slavne ruske balerine Ane Pavlove, a osmislio ju je australski slastičar Herbert Sachse inspiriran njezinom gracioznošću.
Danas ovu tortu možete pronaći u bezbroj kombinacija i varijanti, a mi smo se odlučili napraviti više njih manjih pa ih odjenuti u blagdansko ruho i začiniti slasnim začinima okusa medenjaka.
Sastojci
Za kore
-
6 bjelanjaka
sobne temperature
-
250 g
šećera
-
1 žličica
bijelog octa
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
1 žličica
škrobnog brašna
-
1 žličica
cimeta
-
1/2 žličice
đumbira u prahu
-
1/4 žličice
kardamoma u prahu
-
3 žličice
kakaa u prahu
Za kremu
-
500 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
3 - 4 žlice
šećera u prahu
-
1 žlica
ruma
-
1 žličica
cimeta
-
1/2 žličice
đumbira u prahu
Za ukrašavanje
-
Po želji
keksi s đumbirom
-
Po želji
zrna nara
-
Po želji
sjeckani orasi
-
Po želji
cimet za posipanje
-
Za kore :
Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Bjelanjke miješajte mikserom dok ne postanu pjenasti, a onda postupno dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane čvrsta, glatka i sjajna.Koristeći kuhaču ili špatulu polako umiješajte ocat i ekstrakt vanilije, a zatim dodajte škrobno brašno, sve začine i kakao pa sve lagano umiješajte u smjesu.
Smjesu rasporedite u 6 hrpica na pripremljeni papir za pečenje pa ih žlicom poravnajte u diskove.
Pecite ih u pećnici oko 35 minuta ili dok vanjski dio ne postane potpuno suh.
Isključite pećnicu, ali pavlove ostavite u njoj (uz pritvorena vrata) dok se posve ne ohlade.
-
Za kremu:
U zdjeli miksera izmiješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag, šećer u prahu, rum i začine.Sve dobro izradite mikserom u čvrstu kremu.
-
Za ukrašavanje:
Prije posluživanja svaku koru nadjenite pripremljenom kremom.
Na svaku pavlovu stavite po želji po jedan keks, posipajte ih cimetom, zrnima nara i sjeckanim orasima te odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više