VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Čokoladne mini pavlove s okusom medenjaka
Torta pavlova nosi ime slavne ruske balerine Ane Pavlove, a osmislio ju je australski slastičar Herbert Sachse inspiriran njezinom gracioznošću.
Danas ovu tortu možete pronaći u bezbroj kombinacija i varijanti, a mi smo se odlučili napraviti više njih manjih pa ih odjenuti u blagdansko ruho i začiniti slasnim začinima okusa medenjaka.
Sastojci
Za kore
-
6 bjelanjaka
sobne temperature
-
250 g
šećera
-
1 žličica
bijelog octa
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
1 žličica
škrobnog brašna
-
1 žličica
cimeta
-
1/2 žličice
đumbira u prahu
-
1/4 žličice
kardamoma u prahu
-
3 žličice
kakaa u prahu
Za kremu
-
500 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
3 - 4 žlice
šećera u prahu
-
1 žlica
ruma
-
1 žličica
cimeta
-
1/2 žličice
đumbira u prahu
Za ukrašavanje
-
Po želji
keksi s đumbirom
-
Po želji
zrna nara
-
Po želji
sjeckani orasi
-
Po želji
cimet za posipanje
-
Za kore :
Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Bjelanjke miješajte mikserom dok ne postanu pjenasti, a onda postupno dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane čvrsta, glatka i sjajna.Koristeći kuhaču ili špatulu polako umiješajte ocat i ekstrakt vanilije, a zatim dodajte škrobno brašno, sve začine i kakao pa sve lagano umiješajte u smjesu.
Smjesu rasporedite u 6 hrpica na pripremljeni papir za pečenje pa ih žlicom poravnajte u diskove.
Pecite ih u pećnici oko 35 minuta ili dok vanjski dio ne postane potpuno suh.
Isključite pećnicu, ali pavlove ostavite u njoj (uz pritvorena vrata) dok se posve ne ohlade.
-
Za kremu:
U zdjeli miksera izmiješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag, šećer u prahu, rum i začine.Sve dobro izradite mikserom u čvrstu kremu.
-
Za ukrašavanje:
Prije posluživanja svaku koru nadjenite pripremljenom kremom.
Na svaku pavlovu stavite po želji po jedan keks, posipajte ih cimetom, zrnima nara i sjeckanim orasima te odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više